علی خطیبی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بودجه دانشگاهها گفت: دانشگاهها سه محل هزینه بودجهای دارند. یک بخش بودجه هزینهای است که شامل حقوق و دستمزد دانشگاهیان میشود، بخش دیگر مربوط به اعتبارات، تملک، دارایی و عمرانی دانشگاهها است، آن بخشی که ما در دانشگاهها با آن مشکل داشته و درخواست داریم که دولت به این بخش کمک کند اعتبارت هزینهای دانشگاهها است.
وی ادامه داد: محلهای صرف هزینه در دانشگاهها مقداری با مابقی بخشها متفاوت است. ما باید در دانشگاهها هزینههایی را بابت آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی داشته باشیم و تحقیقات و پژوهش بدون بودجه و امکانات مالی انجام شدنی نیست.
۸۰ درصد اعتبارات دانشگاهها صرف حقوق و دستمزد میشود
معاون اداری مالی وزارت علوم افزود: این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد اعتبارات دانشگاهها صرف حقوق و دستمزد میشود، یعنی اگر دانشگاهی بخواهد در تحقیقات هزینه کند، نگاهش باید به قرار دادهای صنعت باشد که آنها نیز عموماً در سمت لبه دانش حرکت نمیکند، چرا که آنها میخواهند نیاز صنعتی خود را برآورده کنند، که خیلی تکنولوژی بالایی نیست و این ممکن است ما را در روند رشد علمی دانشگاهها دچار مشکل کند.
وی افزود: بنابراین در بودجه ۱۴۰۲ تلاش میکنیم، اعتباری مخصوص فعالیتهای پژوهشی و مهمتر از آن فعالیتهای فرهنگی اختصاص دهیم.
خطیبی گفت: ما اعلام کردهایم ۳ درصد بودجه باید صرف فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها شود و اکنون دنبال این ۳ درصد هستیم در صورتی که بتوانیم آن را محقق کنیم، پیگیر ارتقا آن هم خواهیم بود.
نظر شما