خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ طی روزهای اخیر تصاویری از بیحجابی کارکنان یکی از پلتفرمهای شناختهشده فروش آنلاین در فضای مجازی منتشر شده که در آن کارکنان این پلتفرم بهطور علنی اقدام به کشف حجاب کردهاند.
نکته قابل تأمل در تصاویر منتشره در حسابهای کاربری کارکنان این پلتفرم فروش آنلاین، نصب برچسبهایی با مضمون «تو آغاز تغییری»، «زن، راوی زندگی» و «تو آغاز شجاعتی» بر آئینههای موجود در این شرکت است که بهنظر میرسد، مسئولان این پلتفرم، بهصورت آگاهانه و با نیت قبلی بانوان شاغل در این پلتفرم را تشویق به بیحجابی و هنجارشکنی میکنند.
ترویج بیحجابی در پلتفرم معروف فروش آنلاین
این فرضیه زمانی قوت میگیرد که در اغلب توئیتهای منتشر شده از بانوانی که در این شرکت اقدام به کشف حجاب کردهاند، حساب کاربری منتسب به پلتفرم مذکور، اقدام به پسند تویئتهای مربوطه کرده است و بر همین اساس نمیتوان پذیرفت که این اقدام بهدور از چشم مدیران این پلتفرم صورت گرفته است.
دستور دادستانی کل کشور برای برخورد با کشف حجاب
۲۰ دیماه بود که عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان کل در امور نظارت بر دادسراها و ضابطین سراسر کشور طی یادداشتی به بررسی وظایف ضابطان دادگستری و قوه قضائیه در برخورد با جرم کشف حجاب پرداخت و از صدور بخشنامهای از سوی دادستانی کل کشور به پلیس برای برخورد قاطعانه با جرم کشف حجاب خبر داد.
خرمآبادی در همین راستا نوشته بود: جرم «کشف حجاب» یکی از جرایم مشهود است و مأموران انتظامی مکلفند در اجرای تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و قسمت اخیر ماده ۴۴ قانون آئین دادرسی کیفری مرتکبان جرایم مشهود را دستگیر و جهت اعمال مجازات به مراجع ذیصلاح قضائی معرفی نمایند.
اشخاصی که دیگران را به ارتکاب بیحجابی تشویق کنند، قابل تعقیب هستند
کمال رئوف، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با خبرنگار مهر و با بیان اینکه حجاب دارای دو بعد شرعی و قانونی است، گفت: در بعد حقوقی، کشف حجاب جرمانگاری شده و در قانون مجازات اسلامی، بیحجابی جرم تلقی شده است و اشخاصی که دیگران را به ارتکاب بیحجابی تشویق کنند، قابل تعقیب هستند.
این حقوقدان با تاکید بر این گزاره که تا زمانیکه بیحجابی، جرم تلقی شده باید بهعنوان قانون از سوی آحاد جامعه مورد احترام قرار گیرد، گفت: در اغلب کشورهای دنیا اشخاصی که جرم را بهصورت سختافزاری، نرمافزاری، واقعی و مجازی ترویج میکنند، تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام این پلتفرم فروش آنلاین میتواند مصداقی در حوزه ترویج فساد تلقی شود، گفت: اگر این اقدام در فضای مجازی صورت گرفته باشد، بر اساس قانون جرایم رایانهای قابل تعقیب است و این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه در اغلب کشورهای دنیا جز مسلمات حقوقی است.
تشویق به بیحجابی؛ ترویج و تشویق به فساد و عمل حرام است
رئوف تصریح کرد: با توجه به اینکه بیحجابی در قانون مجازات اسلامی جرمانگاری شده و بهعنوان یک عمل خلاف شرع در نظر گرفته شده است؛ لذا با توجه به اینکه این امر، خلاف شرع است، ترویج و تشویق به فساد و عمل حرام، جرم محسوب میشود و در صورت احراز سوءنیست میتواند بهعنوان افساد فیالارض نیز مورد پیگیری قرار گیرد.
این حقوقدان با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مجازات اسلامی ظاهر شدن زنان بیحجاب در ملاءعام جرم محسوب میشود و دارای جنبه عمومی است، اظهار کرد: دادستان و ضابطان دادگستری در صورت مشاهده میتوانند فرد را تحت تعقیب قرار دهند.
وی با بیان اینکه انتشار تصاویر بیحجاب زنان در فضای مجازی جرم محسوب میشود، گفت: اگر قاضی تشخیص دهد که مرتکب، علاوه بر ارتکاب جرم رایانهای مرتکب ترویج فساد شده و ارتکاب وی بهصورت تعمدی و همراه با سوءنیت بوده است، میتوان شخص را مورد پیگرد قانونی قرار داد.
با توجه به موارد فوقالذکر و نظر به اینکه تشویق و ترغیب به کشف حجاب یکی از مصادیق بارز تشویق به فساد محسوب میشود و مجازات تشویق به فساد به موجب بند (ب) ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی یک تا ۱۰ سال حبس محسوب میشود، انتظار بهحق جامعه از دستگاه قضائی این است که اشخاصی را که بهنحوی از انحاء اقدام به ترویج و تشویق فساد میکنند را مورد پیگرد قانونی قرار دهد.
نظر شما