۴ بهمن ۱۴۰۱، ۶:۲۲

محققان کره جنوبی می گویند؛

نقش میکروبیوم های روده در بروز سندرم روده تحریک پذیر

نقش میکروبیوم های روده در بروز سندرم روده تحریک پذیر

محققان بر این باورند بین تنوع باکتریایی کمتر در میکروبیوم روده و سندرم روده تحریک پذیر ارتباط وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «جونگ اوک شیم»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه کره در سئول، می‌گوید: «معمولاً بیش از ۱۰۰۰۰ گونه میکروارگانیسم در روده انسان زندگی می‌کنند.»

برای مطالعه این موضوع، محققان مجموعه داده‌های خود را با ۹ مجموعه داده منتشر شده دیگر ترکیب کردند که در مجموع شامل ۵۷۶ بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و ۴۸۷ بیمار سالم بود.

شیم گفت: «ما پی بردیم تنوع باکتری‌های روده در بیماران سندرم روده تحریک پذیر نسبت به افراد سالم کمتر بود.»

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که سطح فراوانی ۲۱ گونه باکتری خاص نیز بین بیماران سندرم روده تحریک پذیر و افراد سالم متفاوت است، اگرچه یافته‌ها از نظر آماری معنی‌دار نبودند.

شیم در ادامه افزود: «مطالعات عملکردی برای اثبات اینکه آیا تغییر در میکروارگانیسم‌های روده به ایجاد سندرم روده تحریک پذیر منجر می‌شود، مورد نیاز است.»

سندرم روده تحریک پذیر یک بیماری شایع است که باعث نفخ، اسهال، درد معده و گرفتگی عضلات می‌شود. علت آن ناشناخته است و درمان مؤثری وجود ندارد.

محققان نوشتند: «بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک بر روی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، تغییر میکروبیوم های روده به عنوان یکی از علل احتمالی سندرم روده تحریک پذیر مطرح می‌شود. گاستروانتریت باکتریایی حاد می‌تواند باعث التهاب مزمن، بدون علامت و با درجه پایین دیواره روده شود که برای تغییر عملکرد سلول‌های عصبی عضلانی و اپیتلیال کافی است.»

کد خبر 5690407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha