محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: ۴۸۰ الی ۵۳۰ هزار هکتار کشت پاییزه در گلستان انجام می شود که ۷۰ هزار هکتار آن از خشکسالی تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده و این خسارت غیرقابل جبران است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: در ۴۵۰ هزار هکتار دیگر هم که سبز شده تنها ۵۰ هزار هکتار شرایط آبیاری دارند و ۴۰۰ هزار هکتار آب در دسترس ندارند.
وی بیان کرد: خشکسالی در این مزارع تأثیرگذار بوده و تا ۱۰ درصد عملکرد محصول را کاهش می دهد.
عباسی با بیان اینکه بیشترین خسارت در مزارع شمال استان اتفاق افتاده است، گفت: در این ناحیه ۳۰ هزار هکتار جو کشت می شد که کشاورزان با توجه به کمبود بارش نتوانستند این اراضی را به زیر کشت محصول ببرند و همچنین حدود ۳۵ هزار هکتار هم گندم کشت می شد که این اراضی سبز نشده و مناطقی هم که سطح سبز داریم تا ۱۰ درصد خسارت دیده اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: به کشاورزان توصیه می شود تا حد امکان مزارع خود را آبیاری کرده و با توجه به اینکه رشد و نمو گیاه کاهش یافته است هر ۱۵ روز یکبار مزارع خود را محلول پاشی کنند.
عباسی توضیح داد: به دلیل کاهش بارندگی رشد گیاه حدود ۴۵ روز از شرایط نرمال خود عقب تر است و برای جبران آن باید علاوه بر کود پتاسه با استفاده از کودهای ریز مغذی محلول پاشی شود و هر ۱۵ روز یکبار آن را تکرار کرد.
وی عنوان کرد: پایان هفته بارش های خوبی را در استان خواهیم داشت و کشاورزان بعد از فراهم شدن شرایط بارش، از ۱۰۰ کیلو کود اوره و ۵۰ کیلوگرم پتاسه استفاده کنند تا گیاه سرپا شود.
نظر شما