به گزارش خبرنگار مهر، جلال آفاقی ظهر یکشنبه در اولین جلسه کارگروه استانی تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه در دادگستری اردبیل اظهار کرد: دستگاه قضایی در راستای استفاده حداکثری از مشارکت مردم و ارتباط تنگاتنگ معاونت با هسته ها و اقشار مختلف مردمی در قالب های مختلف کارگروه استانی مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه را ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور توجه نظام مند، پایدار و دانش بنیان به ظرفیت ها و توانمندی نهادهای مردمی برای مشارکت در زمینه های سیاست گذاری قضایی و پیشگیری از وقوع جرم ایجاد این کارگروه استانی ضروری به نظر می رسد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل حمایت از بزه دیدگان، میانجیگری و صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین، رسیدگی و بازاجتماعی شدن متهمان و مجرمان را با تاسی به بیانات مقام معظم رهبری یادآور شد و بیان کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر مردمی بودن برنامه های تحولی قوه قضاییه و اصول قانون اساسی اهمیت مشارکت مردم و ظرفیت گسترده نهادهای مردمی این کارگروه در استان اردبیل ایجاد شد.
آفاقی ادامه داد: به منظور مشارکت عمومی و همکاری در راستای صیانت از حقوق عامه، حمایت از حقوق شهروندی، پیشگیری و مقابله با فساد، دفاع از آزادی های مشروع، پیشگیری از وقوع جرم، میانجیگری، صلح و سازش، معاضدت حقوقی و روان شناختی، مددکاری اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی، حمایت از حقوق بشر، سلامت، زنان، خانواده، اطفال و نوجوانان، بیماران یا اشخاص دارای ناتوانی جسمی و روانی، محیط زیست، میراث فرهنگی، منابع طبیعی، امر به معروف و نهی از منکر، حمایت از بزه دیدگان و خانواده آنها، همیاری بازپرورانه در اجرای مجازاتهای جایگزین حبس و معاضدت به محکومان و حمایت از خانواده آنها این کارگروه برای اولین بار دراستان ایجاد و شروع به فعایت می کند.
وی تصریح کرد: از این پس نهادهای مردمی دارای مجوز از دستگاه قضایی در راستای اهداف مذکور با این نهاد مردمی همکاری خواهند کرد.
آفاقی گفت: امکان طرح دعوی، اعلام جرم و شکایت به مراجع قضایی از طریق این کارگروه ممکن است و پرونده های مربوط به توسعه حل اختلاف نیز با ارجاع آن مرکز قابل رسیدگی در نهادهای مردمی موصوف با محوریت اصلاح فی مابین خواهد بود.
نظر شما