به گزارش خبرنگار مهر، نخستین گردهمایی مداحان و شعرای آئینی شاغل در شهرداری تهران با هدف تجلیل و تکریم از ستایشگران اهلبیت (ع) همزمان با فرا رسیدن ایام میلاد با سعادت امام جواد (ع) به همت سازمان بسیج شهرداری تهران در همین سازمان برگزار شد.
در این مراسم، هادی سهامی رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: حضور ۱۱۰ مداح بنام شاغل در شهرداری تهران یکی از ظرفیتهای مهم در شهرداری تهران به شمار میرود. مداحان شاغل در شهرداری تهران میتوانند به عنوان الگو در محل کار شناخته شوند بر همین اساس وقتی یک بسیجی کم کاری میکند کم کاری او بسیار به چشم میآید اما همان کم کاری اگر از یک مداح سر بزند بسیار بیشتر به چشم خواهد آمد.
سهامی با بیان اینکه مداحان صاحب تریبون هستند عنوان کرد: جهاد تبیین که مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند وظیفه مداحان را بسیار دشوار میکند و مداحان باید با بهره گیری از تریبون اقدام به جهاد تبیین کنند. امروز اگر مداحان شاغل در محل کار خود اقدام به جهاد تبیین نکنند نمیتوان از دیگران توقع انجام این کار را داشت. سالم سازی محیط و ایجاد نشاط و امید در بین همکاران یکی از توقعاتی است که از مداحان شاغل انتظار میرود.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران بیان کرد: ظرفیت شهرداری تهران در برگزاری مراسمات مذهبی و معنوی بسیار بالا است و این مراسمات باید با توجه و پتانسیل داخل شهرداری انجام و برگزار شود. یکی از ظرفیتهایی که بسیج شهرداری تهران دارد برپایی موکب علی ابن الموسی الرضا (ع) است که با عنوان بزرگترین موکب ایرانیان در طریق نجف تا کربلا در شبانه روز به بیش از ۱۰ هزار زائر خدمات اعم از توزیع غذا، اسکان زائر و… را ارائه میدهد.
وی افزود: همچنین مداحان میتوانند در مسائل اقتصادی شهرداری نقشآفرینی داشته باشند و موجب سالمسازی این حوزه باشند.
در ادامه حجت الاسلام صابرنیا مسؤول دفتر نمایندگی سازمان بسیج شهرداری تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: در شهرداری تهران استعدادهای بزرگ و فرصتهای بسیار طلایی بسیاری وجود دارد که اگر از آنها بهره برداری و از ظرفیتهای موجود در جای خود مورد استفاده قرار گیرد بسیاری از گرههای جامعه میتواند حل شود.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههایی که در شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفت توجه به کانونهای قرآنی و کانونهای شعرای آئینی و جامعه مداحان بود گفت: مباحث فرهنگی کشور یکی از دغدغههای مهم رهبری است و یکی از آن عناصر که میتواند دغدغههای فرهنگی کشور را بر آورده کند جامعه مداحان است. زمانی که حضرت آقا باب جهاد تبیین را تا این حد باز میکنند بر این اساس میتوان ساز و کارهای بسیاری در این عرصه برای تحقق این مهم انجام داد.
امروز جهاد در عرصه مسائل فرهنگی و علمی است
صابرنیا ادامه داد: امروز جهاد دفاعی و نظامی نداریم و جهاد در عرصه مسائل فرهنگی و علمی است. بارها رهبر انقلاب به جهاد تبیین اشاره کردند و جلسات مداحان در این مسیر، جلسههای شهید پروری است که نتیجه خلوص مداحان مؤمن، متدین و رزمنده است.
مسؤول دفتر نمایندگی سازمان بسیج شهرداری تهران استمرار جنگ میان جبهه حق و کفر را مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: باید نوجوانان و جوانان را برای دفاع عظیم از قرآن و عترت در جنگ ترکیبی امروز آماده کنیم چراکه هئیاتها کانون جهاد فیسبیلالله در راه احیای مکتب امام حسین (ع) و شهادت است.
وی جهاد تبیین را استمرار هشت سال دفاع مقدس دانست و گفت: بخش مهمی از جهاد تبیین برعهده شاعران و مداحان است؛ کانون جامعه مداحان باید در بسیج شهرداری شکل بگیرد تا بتوانیم انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شود.
در ادامه مصطفی خرسندی رئیس مجمع بیت الاحزان به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: مداح باید متدین باشد به گونهای که هر کسی به او نگاه کرد اهل بیت (ع) را یاد کند. اینکه در گذشته شنیده میشد برخی از مداحان اهل نفس هستند به خاطر خلوصی بود که آنان داشتند. نماز اول وقت و احترام به والدین انسان را به سعادت میرساند. مداح باید به قدری خودسازی داشته باشد که دیگران او را الگو قرار دهند. انسان اگر خودسازی داشته باشد میتواند تأثیرگذار باشد.
در پایان مرتضی طاهری رئیس هیأت مدیره خانه مداحان کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: باور نمیکردم شهرداری تهران تا این اندازه خوبان و ذاکرین را در خود جای داده باشد و این جلسه شناسنامه خوبی را از شهرداری تهران به نمایش گذاشت.
وی با بیان اینکه شعر خوب انتخاب کردن، فراگرفتن و ارائه کردن کار اصلی مداح است عنوان کرد: جهاد تبیین یکی از رسالتهای مهم مداحان به شمار میرود. تبیین نیازمند جهاد است، گاهی اوقات انسان وقتی میخواهد سخنی بگوید واهمه دارد که آن کلام را بگوید یا خیر؟ با بیان آن مخاطب خود را از دست میدهد یا خیر؟ دنیای او به خطر میافتد یا خیر؟ بر همین اساس است که تبیین نیازمند جهاد است تا آدمی بتواند بر اساس اعتقاد اصیل و عمیق خود سخن بگوید. انسان اگر همه کارهایش برای خدا باشد میداند که زمام زندگی اش در دست خداست و از کسی نخواهد ترسید.
طاهری با بیان اینکه در جریانات اخیر یکی از اتهاماتی که به ما وارد شد این بود که جامعه مداحان در انجام وظیفه خود کوتاهی کردند خاطرنشان کرد: دو قطبی کردن جامعه مذهبی یکی از خطراتی است که جامعه حزب اللهی را تهدید میکند. مداحان در جلسات خود نباید سخنرانی کنند سخنرانی وظیفه سخنران است اما مداحان باید توجه داشته باشند نکاتی که میگویند بسیار مؤدبانه و اثرگذار باشند.
نظر شما