به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «زن خوراکی» نوشته مارگارت اتوود به تازگی با ترجمه راضیه جلالی توسط نشر لگا چاپ و روانه بازار نشر شده است. این کتاب اولین رمان مارگارت اتوود است که انتشار آن در سال ۱۹۶۹ باعث تثبت او در مقام نویسندهای برجسته شد.
داستان این کتاب در مورد زن جوانی به نام ماریان است که دنیای منطقی، ساختارمند و مصرفگرای او در حال فروپاشی است. بعد از نامزدی، ماریان احساس میکند با بدن خود بیگانه شده است. او شروع به اعطای ویژگیهای انسانی به خوراکیها میکند که باعث میشود با آنها همذاتپنداری کند. با این تصویر عجیب و نامانوس، ماریان دیگر نمیتواند لب به چیزی بزند، چراکه خوراکیها را بهمثابۀ یک انسان متصوّر میشود...
این رمان بامزه و گیرا، در مورد سرکوب احساسات، زنان و مردان، و تمایل به همرنگشدن با جماعت است. مارگارت اتوود در رمان «زن خوراکی» با حس شوخ طبعی بالا، با لحنی کنایه آمیز و بسیار زیرکانه در مورد ازدواج، گناه و ارتباط بین دو جنس مخالف سخن میگوید.
چاپ و انتشار «زن خوراکی» مصادف با «جنبش زنان» در آمریکای شمالی بود، اما اتوود این رمان را نه یک اثری فمینیستی بلکه «صورت اولیه فمینیسم» (پروتوفمینیسم) مینامد، چراکه آن در سال ۱۹۶۵ نوشته شده است و بنابراین «موج دوم جنبش فمینیسم» را پیشببینی کرده است.
پسزمینه داستان این رمان برمیگردد به زندگی شخصی خود مارگارت اتوود در دوران جوانیاش. مارگارت اتوود از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۴، در یک شرکت تحقیقات نظرسنجی به نام «دادههای کانادایی» مستقر در تورنتو فعالیت میکرد. این شرکت در زمینه راستیآزمایی دادهها و بازنگری پرسشنامههای نظرسنجی فعال بود. محیط کار شرکت «دادههای کانادایی» شبیه به محیط کار شرکت خیالی «مرکز تحقیقات سیمور» رمان «زن خوراکی» اتوود بود، مرکزی که ماریان (شخصیت اصلی رمان "زن خوراکی") در آنجا مشغول به فعالیت است.
ناتالی کوک نویسنده کتاب «مارگارت اتوود: همنشینی نگرانکننده»، در کتاب خود استدلال میکند که شخصیتهای پیتر و لوسی برگرفته از زندگی خود اتوود هستند پیتر نسخه داستانی دوستپسر اتوود است؛ عکاسی آماتور که بعدها نامزد او میشود. همچنین بهاحتمال زیاد اسم اینزلی هماتاقی و دوست ماریان از نام خوابگاه آنزلی هال در دانشگاه ویکتوریا در تورنتو، که اتوود در آنجا اقامت داشت، الهام گرفته شده است. این خوابگاه که در سال ۱۹۰۳ ویژه دختران ساخته شد، اولین خوابگاه دانشجویی دختران در کانادا بود.
این کتاب در ۲۶۵ صفحه و با قیمت ۱۹۲ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما