به گزارش خبرگزاری مهر، سید حیدر محمدی، در نشست رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، معاونین و مدیران غذا و دارو با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۱ با شرایط پایدار و ذخایر دارویی مناسب به پایان میرسد، اظهار کرد: به دنبال قولهایی که داده بودیم تلاش کردیم وضعیت نامناسبی که در شهریور، مهر و آبان در خصوص وضعیت دارو حادث شده بود را با اقداماتی که در حد ملی رخ داد و بخشی از آن فراسازمانی بود، حل کنیم.
وی افزود: زمانی که مشکلی در حوزه دارو رخ میدهد و ذخایر دارویی کاهش پیدا میکند تا حل کردن آن زمانبر است، در حوزه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی شرایط و عوامل متعددی وجود داشت که خوشبختانه با مساعدت رئیس جمهور و معاون اول بخش زیادی از مشکلات رفع شد.
رئیس سازمان غذا و دارو، اصلی ترین مشکل حوزه دارو در حال حاضر را تأمین نقدینگی در کل زنجیره از جمله ماده اولیه وارداتی، تولید، پخش و داروخانهها عنوان کرد.
وی تصریح کرد: طی ماههای گذشته عمده مشکلات در تأمین آنتیبیوتیکها، سرمها، داروهای بیهوشی، مسکنها و برخی از داروهای آنتی هیستامین بود که در حال حاضر تمام این داروها تأمین و مشکل حاد وجود ندارد.
محمدی با اشاره به اینکه کمبودهای دارویی در تمام دنیا در اثر عوامل متعددی ایجاد میشوند، گفت: شرایط جهانی، تغییرات نرخ ارز، بخشنامههای مالیاتی و گمرکی میتواند در شرایط تأمین اقلام دارویی مؤثر باشند.
وی با اشاره به حمایت سازمان غذا و دارو از شرکتهای تولیدکننده دارویی، اظهار کرد: روند صدور مجوزها در سازمان غذا و دارو تسهیل و تسریع شده است و به تازگی چندین دارو مانند داروی درمان صرع مقاوم، داروی درمان اختلالات رنگدانه ای پوست و داروی بیهوشی را رونمایی کردهایم.
محمدی با تاکید بر اینکه مسیر تولید داخل مطمئنترین مسیر برای تأمین داروهای مورد نیاز کشور است، عنوان کرد: با کمک شرکتهای دانشبنیان و فناور میتوانیم مشکل تأمین دارو را در حد قابل توجهی رفع کنیم و از تأمین داروهای مورد نیاز خود مطمئن باشیم.
وی با اشاره به تغییر الگوی مصرف داروها بعد از پاندمی کرونا، گفت: متأسفانه پس از کرونا صنایع دارویی نتوانسته اند متناسب با نیاز دارویی کشور برنامه تولید و تأمین خود را پیش ببرند، بنابراین لازم است شرکتها برنامهریزی دقیقتری در مورد تولیدات خود داشته باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه میزان نیاز به سرم مراکز درمانی قبل از کرونا حداکثر ۱۰ تا ۱۲ میلیون بود، تصریح کرد: در پیک پنجم کرونا مصرف سرم حداکثر به ۱۶ میلیون عدد رسید اما متأسفانه از اوایل امسال میزان مصرف سرم به حد قابل توجهی افزایش یافته و اکنون تأمین سرم ماهانه با ۲۰ میلیون عدد رکورد زده و هنوز در برخی استانها گزارشهایی از کمبود را دریافت میکنیم.
محمدی با اشاره به اینکه در حوزه تولید و واردات سرم هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد، گفت: به رغم برداشتن تمام این محدودیتها ظرفیت تولید و واردات به بیش از ۲۰ میلیون عدد رسیده است، واردات سرم به دلیل حجیم بودن با مشکلاتی مواجه است؛ به طوری که چندین کانتینر سرم وارداتی تنها ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار سرم را حمل میکنند؛ بنابراین از نهادهایی مانند نظام پزشکی و معاونتهای درمان میخواهیم که با ابلاغ گایدلاینهایی، میزان مصرف را به سمت منطقی شدن سوق دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه سیاست سازمان غذا و دارو در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی حمایت قاطع از تولید کنندگان است، اظهار کرد: اگر تولیدکنندهای با عمل به تعهدات خود تأمین پایداری داشته باشد از آن حمایت خواهیم کرد اما به محض اینکه تحت تأثیر عوامل مختلف مشکلی در تأمین ایجاد شود به سرعت در جهت تأمین از مسیرهای مختلف اقدام خواهد شد؛ اجازه نمیدهیم کسی با سلامت مردم شوخی کند و اتفاقات شهریور و مهر تکرار شود.
وی با تاکید بر لزوم نظارت جدی بر زنجیره توزیع عنوان کرد: متأسفانه برخی از شرکتهای پخش تخلفاتی در توزیع دارو و تجهیزات پزشکی دارند و این اقلام به جای توزیع در داروخانه و بیمارستان از زنجیره خارج میشود که از معاونتهای غذا و دارو میخواهیم با نظارت جدی شرکتهای پخش متخلف را تحت نظر داشته و آنها را معرفی کنند تا برخورد جدی از سوی دانشگاه و سازمان (ابطال پروانه) صورت گیرد، همچنین در مورد شرکتهای پخش که همکاری مناسبی دارند سیاستهای تشویقی در نظر گرفته شده و دامنه فعالیت آنها را توسعه خواهیم داد.
نظر شما