۱۹ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۳۵

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

پاسخ دانشگاه علامه درباره شبهات افزایش حقوق هیات علمی

پاسخ دانشگاه علامه درباره شبهات افزایش حقوق هیات علمی

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه گفت: حدود ۸۴ درصد هیات علمی در مرحله اول مشمول برخورداری از فوق العاده جهش علمی شدند که حقوق ۵۰ درصد، ۱۵ درصد و ۵۰ درصد دیگر ۱۰ درصد افزایش یافت.

رضا صابری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نحوه اجرای دستورالعمل فوق العاده جهش علمی اعضای هیأت علمی در دانشگاه علامه و شبهاتی که پیرامون افزایش حقوق برای برخی اعضای هیأت علمی به وجود آمده است، توضیح داد و گفت: در آبان ۱۴۰۱ در مجلس، نسبت به حقوق و دستمزد کارکنان دولت یک مصوبه‌ای صورت گرفت که یک بخشی از آن مصوبه، ترمیم حقوق کارکنان دولت بود. براساس این بخش از قانون مجلس در آذرماه به حقوق همه احکام کارکنان دولت ۱ میلیون تومان اضافه شد.

وی افزود: در قانون مجلس، مصوبه دیگری هم وجود داشت که براساس آن اعلام شد به اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها فوق العاده ای تحت عنوان فوق العاده «جهش علمی» پرداخت شود که درصد آن را ۱۵ درصد اعلام کردند و معین شد آئین نامه این فوق العاده، توسط شورای حقوق و دستمزد تعیین و به وزارت علوم ابلاغ کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: زمان زیادی سپری شد و در ابتدای بهمن ماه شورای دستمزد آئین نامه اجرایی آن را به وزارت علوم ابلاغ و وزارت علوم آن را به دانشگاه جهت اجرا ابلاغ کرد و براساس آن افزایش حقوق باید از مهر ۱۴۰۱ و براساس شاخص‌هایی اعمال شود. دانشگاه علامه طباطبایی، همراه حقوق بهمن ماه، فوق العاده جهش علمی را برای ماه‌هایی که شامل حال اعضا می‌شد (۵ ماه)، پرداخت کرد.

صابری در پاسخ به این سوال که آیا این دستورالعمل شامل همه اعضای هیأت علمی شده است؟ گفت: براساس قانون جهش علمی، این افزایش حقوق به اعضایی تعلق می‌گیرد که فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری خوبی در سال قبل (سال ۱۴۰۰) داشته باشند و مبنای محاسبه عملکرد ۱۴۰۰ است. براساس آئین نامه ترفیع دانشگاه علامه که به تصویب هیأت امنا دانشگاه رسیده، اعضای هیأت علمی که حداقل امتیاز ترفیع سال را به دست آورده باشند، مشمول پرداخت فوق العاده جهش علمی می‌شدند.

وی بر همین اساس در دانشگاه علامه براساس لیستی که معاونت آموزشی در اختیار ما قرار داد، حدود ۸۴ درصد هیأت علمی در مرحله اول مشمول برخورداری از این فوق العاده شدند که قریب به ۵۰ درصد این اعضا توانستند از فوق العاده ۱۵ درصد و ۵۰ درصد از فوق العاده ۱۰ درصد برخوردار شدند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سوال که آیا این دستورالعمل در سال‌های بعد نیز اجرایی خواهد شد، گفت: به نظر می‌رسد این آئین نامه فقط برای ۱۴۰۱ مصوب شده است و این قانون مستمر نیست. به همین خاطر هر سال آئین نامه برای سال خودش صادر خواهد شد و این قانون برای ۶ ماهه ۱۴۰۱ قابل اجرایی است و باید برای سال آینده منتظر بمانیم که آئین نامه چه قواعدی را تعریف می‌کند.

صابری با اشاره به ایرادات آئین نامه مذکور گفت: ما در ارزیابی اولیه ایراداتی به این آئین نامه داشتیم و در هیأت رئیسه دانشگاه قریب به ۲۰ مورد ایراد به آئین نامه وارد می‌دانستیم ولی قاعدتاً در سال ۱۴۰۱ فرصتی برای اصلاح وجود نداشت و آئین نامه ابلاغ شده بود. به همین خاطر هیأت رئیسه تصمیم گرفت فعلاً قانون را اجرایی کند و نظراتش را به وزارت علوم اعلام کند تا انشالا برای آئین نامه سال بعد با اصلاحات و مجموعه مقررات بهتری شاهد فوق العاده جهش علمی در دانشگاه‌ها باشیم.

وی بیان کرد: ما در دانشگاه علامه به دنبال این هستیم که بتوانیم برخورداری از قانون جهش علمی را به اکثریت اعضای هیأت علمی تسری بدهیم؛ به همین خاطر براساس جلسه‌ای که در هفته اول اسفند در هیأت رئیسه دانشگاه دالشتیم، مقرر شد مجموعه‌ای از اعضای هایت علمی ما که در سال ۱۴۰۱ ترفیع سالیانه را نگرفتند اما در سال ۱۴۰۰ مجموعه‌ای از فعالیت‌های پژوهشی و فناوری و … را انجام دادند. به همین دلیل برای این گروه از اعضای هیأت علمی قانون جهش هیأت علمی اجرایی خواهد شد و احکام این افراد در اسفندماه صادر می‌شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: از حدود ۱۰۰ نفری که احکام فوق العاده برای آنها در مرحله اول صادر نشده بود، ۵۰ درصد این افراد مشمول اضافه حقوق ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۱ در مرحله دوم خواهند شد و احکام این افراد در اسفند صادر می‌شود.

صابری درباره ابهام اعضای هیأت علمی دانشگاه علمی که اذعان دارند افزایش ۱۵ درصدی حقوق در برخی دانشگاه‌ها شامل همه اعضای هیأت علمی شده است، گفت: خیر این‌طور نیست، در دانشگاه علامه برای اجرایی کردن قانون سطح تصمیم گیری برای افزایش ۱۰ و ۱۵ درصدی را دانشکده‌ها قرار داده و معاونت آموزشی برای هر دانشکده براساس امتیارات هیأت علمی، میانگین را محاسبه کرده و هر کدام از هیأت علمی که از میانگین دانشکده بالاتر بوده مشمول افزایش حقوق ۱۵ درصد شده و آن‌هایی که کمتر از میانگین بوده، مشمول ۱۰ درصد شدند. قانون شفافیت نمی‌شود برای همه اعصای هیأت در حالت ۱۵ درد جحساب کرد.

وی افزود: البته بنده با دانشگاه‌های برتر تهران تماس گرفتم و پرسیدم شما چگونه عمل کردید و پاسخ دادند که برای برخی ۱۵ درصد و برخی دیگر ۱۰ درصد اعمال شده است و در نهایت مشخص شد که در دانشگاه علامه تعداد هیأت علمی که مشمول این فوق العاده شده‌اند، بیشتر از سایر دانشگاه‌ها بوده و حتی نسبت کسانی که ۱۵ درصد شامل آنها شده به نسبت دانشگاه‌های دیگر بیشتر بوده است؛ بنابرین این شایعه که مطرح می‌شود به همه اعضای هیأت علمی ۱۵ درصد افزایش حقوق پرداخت کرده واقعیت ندارد.

کد خبر 5729176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
      1 0
      هیات‌های علمی دانشگاه ها تماما از فرزندان شهید و فاقد اطلاعات علمی هستند و صرفا باند بازی ارتشا و احیای بلدند و به درد ما نمی خورند
    • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
      1 0
      هیات‌های علمی دانشگاه ها تماما از فرزندان شهید و فاقد اطلاعات علمی هستند و صرفا باند بازی ارتشا و احیای بلدند و به درد ما نمی خورند
    • ایران IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
      1 1
      یعنی کارمندان دانشگاه همه بوق هستند فقط هیات علمی دارد دانشگاه رو اداره می کند