۹ فروردین ۱۴۰۲، ۶:۳۲

میراث فرهنگی در سالی که گذشت؛

از آبگیری سد چمشیر تا مخالفت با زیرآب رفتن میراث تاریخی

از آبگیری سد چمشیر تا مخالفت با زیرآب رفتن میراث تاریخی

در سالی که گذشت سد چمشیر درحالی آبگیری شد که بسیاری از افراد مخالف بودند چون محوطه های باستانی متعددی در آن پیدا شده بود اما مشاوران میراثی این سد می گفتند این محوطه ها ارزش چندانی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، بالاخره سد چمشیر که رسانه‌ها بارها درباره آن مطلب نوشته بودند، در سال گذشته آبگیری شد. یکی از گزارش‌های خبرگزاری مهر درباره محوطه‌ای به نام محوطه ۷۷ منطقه تاریخی در سد چمشیر بود که باستان شناس آن، از وجود ۶ قبر متعلق به اسماعیلیه خبر داد که برای جلوگیری از جا به جا کردن مرده‌ها توسط مغول، روی آنها با ملات بیشتری پوشانده شده است.

عبدالرضا مهاجری نژاد باستان شناس محوطه ۷۷ منطقه تاریخی سد چمشیر گفته بود: پیش از کاوش ما در این محوطه، بررسی‌هایی انجام شده و گزارش دادند که منطقه آثاری از پساهخامنشی و پساساسانی دارد ولی مطالعات تکمیلی ما نشان می‌داد در این دره و شیار که ۱۵ محوطه داریم هیچکدام آثارشان به قبل از قرون اولیه و میانه اسلامی نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه بخشی از دیواره‌های سنگچین شده در این محوطه در اثر زلزله ریخته شده گفت: من روز اول تصور کردم به دلیل آنکه آتشکده و مسجد داریم اینجا هم می‌تواند یک کلیسا باشد یا چارطاقی ساسانی است. بررسی بیشتر نشان داد که در اینجا ۶ قبر وجود دارد که متعلق به اسماعیلیه بوده است. اسماعیلیه در محوطه وسیعی بالای دامن عروس حضور داشتند. ترس از حمله مغول و گور به گور کردن مرده‌ها باعث شده تا آنها روی قبرهایی که اینجا داشته اند را بار دیگر بپوشانند.

وی درباره کاوش در قبرها نیز گفت: هنوز این قبرها وجود دارد و ما هم می‌دانیم که در دوره اسلامی قبرها اطلاعات خاصی به ما نمی‌دهند با این وجود یکی از آنها را باز می‌کنیم تا اطلاعاتمان تکمیل تر شود.

کد خبر 5734497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha