به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست از سلسله نشستهای بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستانها با حضور عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام جواد فراهانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، حجتالاسلام امیر طاهری، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان این استان، راهبر جهاد تبیین، رفیقانه و مبلغات شبکهساز به صورت مجازی برگزار شد.
عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان یکی از بخشهای مهم سازمان تبلیغات اسلامی است که مبتنی بر طراحی جامع در حوزه بانوان شکل پیدا کرده است، گفت: توجیه و به اشتراک گذاشتن کلان طرحها و ایدهها با استانها در ابتدای امر کار سنگینی بود، البته استان مرکزی با توجه به اینکه از جمله استانهای برخوردار از جهت حضور قشر فرهیختگانی است در این زمینه نیز جز استانهای پیشرو بوده است و اکنون زمان بهرهگیری از این ظرفیت ویژه است.
وی با اشاره به ابلاغیهای که از سوی ریاست محترم سازمان تبلیغات اسلامی به ادارات کل استانها صادر شده مبنی بر اینکه ۱۴ تا ۲۰ درصد بودجه در هر استان به حوزه بانوان اختصاص یابد، اظهار کرد: با توجه به جدی گرفتن نقش حلقههای میانی، زمان این است که به صورت گسترده برای تمام مسئولان فرهنگی و فعالان استان، ظرفیت نهضت پیشرفت بانوان رونمایی و تبیین شود و ستادی برای نهضت پیشرفت بانوان در استانها متشکل از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل شود.
سعیدینژاد عنوان کرد: نهضت پیشرفت بانوان نه صرفاً به عنوان یک جریان مردمی بلکه یک جبهه مردمی باید معرفی شود که در زمینه پیشرفت بانوان حرف رو به جلویی دارد و در این زمینه پیشنهاد میشود، نشست مفصلی به منظور تبیین طرح نهضت پیشرفت بانوان در ایام ماه رمضان با حضور فعالان فرهنگی و دینی و استان برگزار شود تا با ابعاد این طرح و اهداف آن آشنا شوند.
وی افزود: طرح ایران ۱۴۴۰ امسال باید رنگ و بوی جدی تر به خود بگیرد. استان مرکزی با توجه به ظرفیتهایی که دارد به نظر میرسد در طراحی آینده استان و ایران آینده قدمهای جدی بردارد. از جمله اقدامات ویژه که باید در این زمینه صورت پذیرد، شکلدهی نشستهای نهضت پیشرفت بانوان و ایجاد ظرفیت برای پیشبرد اهداف نهضت است و اقدام دیگر این است که باید ظرف وجودی خود را آماده پذیرش ایدهها و نظرات مختلف کنیم.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اجرای طرح گوهرشاد با موضوع عفاف و حجاب در سال جدید بیان کرد: ستادهای استانی در زمینه اجرای این طرح، ستادهای نهضت پیشرفت بانوان خواهند بود و همچنین در زمینه برپایی نمایشگاهها و برگزاری اتاق فرار در استانها باید ظرفیتهای موجود را فعال کنیم.
وی تصریح کرد: در سال جدید بنا داریم در ستاد وارد فعالیت عملیاتی نشویم و تلاش داریم مسیری برای بهرهمندی استانها از فرصتهایشان ایجاد کنیم، استانهایی که ایدههای نو و خلاقانه داشته باشند از نظر محتوایی و امکانات مورد حمایت قرار میگیرند و به عنوان الگوی برتر معرفی میشوند.
سعیدینژاد با بیان اینکه سال جدید، سال رویشهای جدیتر در نهضت پیشرفت بانوان خواهد بود، گفت: یکی از اتفاقات که در ستاد نهضت پیشرفت بانوان در حال رقم خوردن است، راهاندازی پلتفرم یا سامانه نهضت پیشرفت است که درواقع درگاهی برای آشنایی بیشتر با بخشهای مختلف این ستاد به شمار میآید و در این سامانه دسترسیهایی برای استانها در نظر میگیریم تا ناظر به ظرفیتهایی که دارند، راهبری طرحها و بخشهای مختلف را برعهده بگیرند.
در ادامه حجتالاسلام جواد فراهانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه در فضای نهضت پیشرفت بانوان کار به خوبی پیش میرود، گفت: در سال جدید با توان مضاعف و عملیات منسجمتر اهداف نهضت پیشرفت بانوان را دنبال میکنیم و در این راستا نیاز است که جمعی از بانوان خلاق را به این ستاد اضافه کنیم.
وی افزود: در زمینه شیوهنامه و حیطه فعالیت نهضت پیشرفت بانوان در برخی شهرستانها ابهاماتی وجود دارد که باید توجیه شوند و در این حوزه در فضای کلی نیازمند کمک ستاد هستیم که به صورت مشخص آئین نامه و شرح وظایف در اختیار استان قرار گیرد.
حجتالاسلام فراهانی با بیان اینکه نشستی با حضور اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستانها با محوریت تبیین اهداف این ستاد به منظور هویتبخشی به اعضای ستاد برگزار خواهیم کرد، گفت: نگاه ما به حوزه بانوان و نوجوانان در بخشهای مختلف از جمله برنامهریزی، تصمیمگیری و نقشآفرینی ویژه خواهد بود و سعی میکنیم از ظرفیت آنها در حوزههای مختلف استفاده کنیم.
در ادامه این نشست هریک از اعضای نهضت پیشرفت بانوان به ارائه طرحها، برنامهها و ایدههای خود پرداختند که برخی موارد در ذیل اشاره شده است:
ستاد نهضت پیشرفت بانوان در استان مرکزی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ تاکنون فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت شبکهسازی در ۱۲ شهرستان این استان به طور کامل انجام شده است.
در سالی که گذشت، طرحها و برنامههای مختلف از جمله ویکی تجربه، ویکی حکایت، نظام تبیین، خانه مادری، شبکه مبلغان، مهرواره بانور، رفیقانه و مادران بهشتی را در دستور کار خود داشتیم که همچنان نیز ادامه دارد.
طرح خانه مادری، ظرفیت قابل قبولی برای پیشبرد اهداف نهضت پیشرفت دارد.
در خصوص گزارشگری طرح خانه مادری، افراد باید در این زمینه آموزش ببینند.
تاکنون معمول این گونه بوده که طرحها و برنامهها از سوی ستاد ارائه شده و استانها بر اساس ظرفیتی که دارند، برنامهها را پیش میبرند، البته مطلوب است که استانها بر اساس زیستبوم خود تغییراتی که لازم است در طرحها ایجاد کنند، به گونهای که از هدف اصلی دور نشوند.
از جمله ضعفها نیز این بود که چون با شیوهنامه طرح نهضت پیشرفت بانوان آشنایی نداشتیم، افراد در جایگاه مناسب قرار نمیگرفتند و گاهی ریزش نیروی انسانی را داشتیم.
در حال حاضر در هریک از حوزهها از جمله نظام تبیین، رفیقانه، مبلغان و غیره، شخصی به عنوان رابط تعیین شده که مسئولیت این حوزه را برعهده دارد.
شبکه مبلغات به صورت شهرستانی ایجاد شده است و در هر شهرستان، مسئول ستاد و شش رابط معرفی شدهاند.
گروهی در فضای مجازی متشکل از ستادهای شهرستانی راهاندازی کردیم و گزارشها، ابلاغیهها و اطلاعیهها از این طریق اطلاعرسانی میشود.
مشخصات رابطان ستاد شهرستانی نهضت پیشرفت بانوان در قالب اکسل برای بکارگیری صحیح افراد در بخشهای مختلف گردآوری شده است.
نظر شما