به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، قهوه را بیشتر به عنوان منبعی برای دریافت کافئین میشناسیم. مادهای که کمک میکند تا سطح انرژی بدن به سرعت افزایش پیدا کند و تمرکز و حافظه تا زمان تأثیر کافئین بهبود پیدا نماید. همین کافئین باعث شده تا افراد بسیاری عاشق قهوه شوند و بسیاری نیز نسبت به مصرف آن در تردید باشند ولی بررسیهای گستردهای که انجام گرفته نشان میدهد قهوه فواید گوناگونی دارد که در ادامه نگاهی به مهمترین آنها خواهیم داشت.
فقط پیش از شروع به این مسئله توجه کنید که میزان مناسب مصرف قهوه حدود ۳ تا ۴ فنجان در روز است و نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. همچنین برای مصرف قهوه به میزان کافئین آن توجه کنید. در صورتی که نوشیدن قهوه در شما عوارضی مانند بیتابی یا تپش قلب ایجاد میکند احتمالاً این موضوع مرتبط با کافئین است. بنابراین قهوههایی با کافئین پایینتر را انتخاب کنید. در صورتی که با کافئین مشکلی ندارید میتوانید ساعات ابتدایی روز از قهوههای با کافئین بالاتر و در ظهر به بعد قهوههای با کافئین پایینتر را برگزینید. همینطور سعی نمائید قهوه را تازه مصرف کنید. خرید اینترنتی قهوه به شما کمک میکند تا این موارد را کنترل کنید. به این ترتیب میتوانید در هنگام خرید، قهوهای را انتخاب کنید که کافئین متناسب با نیاز شما دارد. همینطور میتوانید به جای اینکه مقدار زیادی قهوه نگهداری کنید، هر هفته یا هر دو هفته مقدار قهوه مصرفیتان را به صورت آنلاین از برندهای معتبری مانند پارگون خریداری کرده و در محل تحویل بگیرید، تا همیشه قهوه تازه و مناسب داشته باشید. حال ببینیم که چرا قهوه را باید در برنامه روزانه قرار داد.
۱- قهوه منبع مهم آنتیاکسیدان است
آنتیاکسیدان ترکیبهای هستند که مانع ایجاد اکسیداسیون میشوند. در صورتی که اکسیداسیون انجام شود رادیکالهای آزاد در بدن تولید میشوند که باعث آسیب دیدن سلولها شده و مشکلات مختلفی برای سلامتی ایجاد میکنند. در دسترسترین منبع آنتیاکسیدان چای و قهوه هستند.
۲- قهوه باعث کاهش ریسک ابتلاء به سرطان میشود
یکی از عوامل مهم سرطان آسیبدیدن سلولهای بدن است. مواد موجود در قهوه بر طبق پژوهشهای مختلف انجام شده باعث میشوند تا ریسک ابتلاء به سرطان کاهش یابد.
۳- قهوه باعث کاهش ریسک ابتلاء به دیابت نوع ۲ میشود
مطالعات گستردهای در سالهای اخیر نشان دادهاند افرادی که به طور روزانه قهوه مصرف میکنند کمتر دچار دیابت نوع ۲ میشوند. درباره اینکه چرا قهوه باعث کاهش ریسک ابتلاء به دیابت میشود عوامل مختلفی مطرح شده است. از جمله وجود کافئیک اسید، بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن و جلوگیری از آسیبهای مواد مضر در بدن. همچنان دانشمندان در این زمینه در حال پژوهش هستند تا مکانیزم دقیق این توانایی قهوه را کاملاً درک کنند.
۴- قهوه از کبد محافظت میکند
علاوه بر اینکه مصرف قهوه ریسک ابتلاء به سرطان کبد را کاهش میدهد رابطه مستقیمی با کاهش سیروز کبدی نیز دارد. افرادی که مصرف منظم قهوه دارند دارای سطح پایینتری از آنزیمهای کبدی هستند، عاملی که افزایش آن میتواند باعث التهاب کبد و در نهایت آسیب دیدن آن شود.
۵- قهوه باعث کاهش ریسک ابتلاء به آلزایمر میشود
یکی از مهمترین دلایلی که افراد قهوه مینوشند این است که باعث میشود فعالیت ذهنی آنها بهبود پیدا کرده و تواناییهای شناختیشان افزایش پیدا کند. ظاهراً تأثیر قهوه بر مغز فراتر از این اثرات کوتاه مدت است. تحقیقات گسترده نشان میدهند افرادی که مداوم قهوه مصرف میکنند، کمتر به بیماری آلزایمر و سایر مشکلات شناختی دچار میشوند.
۶- قهوه خطر ابتلاء به پارکینسون را کاهش میدهد
همانند آلزایمر، پارکینسون نیز مرتبط با سیستم عصبی و مغزی انسان است. اینکه قهوه دقیقاً به چه شکل جلوی بیماریهایی همانند پارکینسون را میگیرد مشخص نیست و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد ولی نکته جالب این است که علاوه بر کاهش ریسک ابتلاء، حتی باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری در مبتلایان نیز میشود.
۷- قهوه تأثیر مثبتی بر خلق و خوی دارد
مصرف متناسب قهوه میتواند تأثیرات خلقی مناسبی ایجاد کند. برخی از پژوهشها نیز قهوه را کمک مناسبی برای افراد افسرده دانستهاند. یکی از گمانهها در این خصوص تأثیر قهوه بر آزادسازی مواد شیمیایی همچون دوپامین و سروتونین است که باعث افزایش نشاط میشوند. همچنین این احتمال وجود دارد که آنتیاکسیدان موجود در قهوه بر حفاظت از سلولهای مغزی نیز تأثیر داشته باشد.
۸- قهوه میتواند به متابولیسم بدن کمک کند
مصرف قهوه میتواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و از این طریق به مصرف بیشتر چربیها کمک نماید. هرچند که تبلیغاتی که میگویند قهوه باعث کاهش وزن میشود را نباید خیلی جدی بگیرید چون قرار نیست کسی صرفاً با خوردن قهوه لاغر شده یا به تناسب اندام برسد ولی باید بدانید که مصرف متعادل قهوه میتواند در افزایش کالری مصرفی روزانه مؤثر باشد.
همانطور که میتوان مشاهده کرد، قهوه به عنوان یک منبع غذایی مناسب میتواند در برنامه روزانه قرار گیرد اما به شرطی که در مصرف آن افراط نشود. برای مصرف روزانه میتوانید به سراغ انواع قهوه ترکیبی بروید. این قهوهها طعمی دارند که براساس ذائقه جامعه آماده شده و بنابر این بیشتر افراد آن را دلپذیر مییابند. همچنین میتوانید کنترل بهتری روی کافئین داشته باشید. هر ترکیبی میزان مشخصی از کافئین دارد. این موضوع ارتباط مستقیم با درصد دانهای عربیکا و روبوستا استفاده شده پیدا میکند. قهوههایی با درصد روبوستا بالاتر دارای کافئین بیشتر و قهوههای با درصد عربیکا بالاتر دارای کافئین کمتری هستند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما