به گزارش خبرنگار مهر، محمد علوی تبار معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در خصوص ثبت سفارش کتب درسی گفت: امکان ثبت سفارش کتابهای درسی برای سال تحصیلی آینده مخصوص دانشآموزان میان پایه یعنی دوم تا ششم ابتدایی، هشتم، نهم و یازدهم و دوازدهم یعنی دانش آموزانی که در میان پایه به مدارس جدید رفته اند؛ از تاریخ ۹ اردیبهشت از طریق سامانه irtextbook.ir آغاز میشود و تا ۲۶ خرداد ادامه دارد.
علوی تبار در خصوص دانشآموزان سایر پایههای تحصیلی گفت: دانش آموزان پایههای ورودی از پنجم تیر برای ثبت سفارش کتب درسی اقدام کنند؛ این دانش آموزان تا ۱۸ شهریور برای ثبت سفارش فرصت خواهند داشت.
وی در خصوص نحوه ثبت نام در سایت مخصوص ثبت نام کتب درسی گفت: والدین با مراجعه به سایت my.gov.ir و پس از احراز هویت و انتخاب بخش وزارت آموزش و پرورش میتوانند برای ثبت سفارش کتابهای درسی اقدام نمایند. هزینه کتب درسی هم در سامانه تعیین شده و به صورت اینترنتی واریز خواهد شد.
علوی تبار با بیان اینکه کتابهای درسی به صورت میانگین نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ گفت: این هزینه با بیشترین توجه نسبت به خانوادهها بوده و حتی برای دانشآموزان مناطق محروم نیم بها و در برخی مناطق رایگان است.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تاکید کرد: تاکنون ۹۰ میلیون جلد کتاب درسی از ۱۵۳ میلیون جلد کتب درسی چاپ شده است. همچنین با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و شعار سال برای ۷۰ درصد کاغذ مورد نیازمان از تولیدات کاغذ ایرانی استفاده شده و تنها ۳۰ درصد خارجی است.
علوی تبار در پاسخ به این سوال که حداکثر افزایش قیمت کتابهای درسی چه میزان خواهد بود گفت: حداکثر افزایش قیمت در دوره ابتدایی ۱۶ هزار تومان، متوسطه اول ۳۱ هزار تومان و متوسطه دوم به جز فنی و حرفهای ۳۲ هزار تومان است و نسبت به سال گذشته هر کتاب ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
علوی تبار با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه و بودجه مصوب برای کتابهای درسی، پیش بینی افزایش ۸۵ درصدی قیمت را داشتیم اما در راستای تاکید ریاست جمهوری میانگین افزایش قیمت به ۳۰ درصد رسید.
وی با تاکید بر اینکه اسامی دانشآموزان پایههای ورودی حتماً باید در سامانه سیدا ثبت شده باشد؛ گفت: البته این ضرورت برای دانش آموزان پایههای ورودی است و دانش آموزان میان پایه ضرورتی برای ثبت نام مجدد در سامانه ندارند.
وی با اشاره به اینکه حدود هفتاد درصد کتب درسی توسط کارخانه چوب و کاغذ مازندران تولید شده است؛ گفت: هر ساله برای تأمین کاغذ خود مناقصهای در سطح جهانی برگزار میکردیم اما در راستای شعار سال و حمایت از تولید داخلی یک مناقصه در سطح ملی انجام دادیم. میزان ظرفیت تولید داخلی را کشف کنیم و هر میزان که کمبود داشتیم از خارج تأمین کردیم.
نظر شما