به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست مدیران استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران که با حضور معاونان، مدیرانِ کل ستادی و مدیران مراکز استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد؛ علیرضا مختارپور ضمن خوش آمدگویی به مدیران استانی، معاونان و مدیران استانی با اشاره به ساختار سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران گفت: این سازمان ترکیبی از دو مجموعه قدیمی تر کتابخانه ملّی و مجموعه متأخری به نام اسناد است. مجموعه کتابخانه ملّی با مصوبه مجلس و معاونت اسناد با مصوبه شورای اداری کشور در ادوار گذشته به یکدیگر الحاق شدند و مجموعه فعلی را تشکیل دادند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران وظیفه اصلی مراکز استانی را تمرکز بر گردآوری اسناد از دستگاههای اجرایی فعال در استانها عنوان کرد و یادآور شد: وظیفه مراکز استانی سازمان در درجه نخست اسنادی است. استانها وظیفه کتابداری ندارند بلکه تمرکز مدیران و همکاران سازمان در مراکز استانی باید بر جمع آوری اسناد متمرکز باشد و به اعتقاد بنده جمع آوری اسنادِ مربوط به دستگاههای اجرایی در استانها از مهمترین وظایف مراکز استانی است که باید پس از جمع آوری، اسکن، فهرست نویسی، دیجیتال سازی و در نهایت در اختیار جامعه پژوهشی و مخاطبان قرار گیرد.
مختارپور شناساندن اهمیت اسناد در میان مسئولان را از دیگر وظایف مهم مراکز استانی برشمرد و گفت: یکی از ضعفها در مراکز استانی عدم تبیین وظیفه و فعالیت مراکز اسناد و کتابخانه ملّی استانها در میان مردم و مسئولان است. به عنوان مثال برخی از مسئولان از وجود مرکز اسنادی در استان خود اطلاع ندارند و نمیدانند اسناد خود را به چه مرکزی باید تحویل بدهند. بنابراین در قدم نخست باید تلاش و همت مضاعف برای شناساندن مراکز به مسئولان مختلف استانی و ائمه جمعه به کار برد و اهمیت حفظ و نگهداری از اسناد را بیان کرد و اگر مدیران استانی این قدم را محکم برندارند در فعالیتهای دیگر توفیق چندانی به دست نخواهند آورد.
در ادامه این نشستِ یک روزه معاونان و مدیران سازمان ضمن بیان نکات و موضوعات مورد نظر خود به تبادل نظر با ریاست سازمان پرداختند.
همچنین در حاشیه نشست مدیرانِ استانی، مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن تقدیر از فعالیت پیشین استانی، احکام ریحانه شهیدی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب شرق کشور و محمد فوقی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملّی مازندران را اعطا کرد.
نظر شما