به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم شکیبا ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب که در سالن جلسات مرکز بهداشت کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: طرح پزشک خانواده شهری از اول اردیبهشت ماه به طور همزمان در کل کشور اجرا شد که استان کرمانشاه نیز با ۱۴ شهرستان وارد اجرای این طرح شد.
وی افزود: پیش از این اجرای طرح پزشک خانواده در ۸۳ تا ۸۴ روستای زیر ۲۰ هزار نفر در پنج شهرستان استان کرمانشاه صورت گرفته بود که حدود ۸۰ هزار نفر زیر نظر این طرح به پزشک مراجعه میکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه اجرای طرح پزشک خانواده در چهار فاز طراحی شده، تصریح کرد: شروع فاز نخست این طرح در سراسر کشور از اردیبهشت ماه با ۵۹ شهرستان از ۶۶ دانشگاه در کل کشور شروع شد که در استان کرمانشاه آغاز فاز اول در شهرستان کنگاور خواهد بود.
شکیبا با بیان اینکه اقدامات اولیه اجرای طرح پزشک خانواده از سال گذشته شروع شده است، گفت: اما آغاز رسمی این طرح به طور رسمی از اردیبهشت انجام گرفت و تا استقرار کامل ۲ ماه زمان نیاز خواهیم داشت.
وی بیان کرد: از جمعیت ۸۸ هزار نفری شهرستان کنگاور ۵۴ هزار نفر زیر نظر پزشکان طرح پزشک خانواده هستند که از این تعداد ۳۴ هزار نفر از قبل زیر پوشش این طرح رفتهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: نیاز کرمانشاه برای اجرای طرح پزشک خانواده در شهرستان کنگاور ۱۸ پزشک برآورد شده و تاکنون ۱۳ پزشک اعلام آمادگی کردهاند.
شکیبا با اشاره به اینکه به ازای هر سه هزار نفر یک پزشک نیاز است، اضافه کرد: در این طرح علاوه بر پزشک ۲ مراقب به ازای سه هزار نفر لحاظ شده که یکی از ۲ مراقب حتماً باید ماما باشد.
وی عنوان کرد: اجرای این طرح در وزارت کشور تا بهمن ماه پیش بینی شده اما استان کرمانشاه در نظر دارد اجرای این طرح در صورت تخصیص اعتبارات را در مرحله سوم یعنی تا شهریورماه در شهرستان کرمانشاه با یک میلیون جمعیت به اتمام برساند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: همچنین در طرح پزشک خانواده به ازای هر سه هزار نفر جمعیت یک پایگاه راه اندازی خواهد شد و در کنار پزشکان و و مراقبان یک کارشناس روانشناسی، یک دندانپزشک، یک کارشناس تغذیه، یک کارشناس بهداشت محیط و یک کارشناس بهداشت حرفهای حضور دارند.
۷۰ درصد ظرفیت پذیرش کلینیکها به طرح پزشک خانواده تعلق خواهد گرفت
شکیبا در خصوص طرح پزشک خانواده و نحوه استفاده از آن، گفت: با اجرای این طرح افراد ابتدا با مراجعه به پزشک خانواده خود پس از انجام معاینات در صورت نیاز به ویزیت متخصص توسط پزشک خانواده به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند.
وی ادامه داد: شروع طرح پزشک خانواده در ابتدای امر به صورت اختیاری خواهد بود و منظور تشویق مردم برای گرایش بیشتر در استفاده از این طرح ۷۰ درصد ظرفیت پذیرش کلینیکها به طرح پزشک خانواده تعلق خواهد گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه یادآوری کرد: انتخاب پزشک خانواده برای افراد بر اساس مناطق و محل زندگی با توجه به نزدیکی به پایگاهها صورت میگیرد و تعرفههای این طرح حتی در صورت نیاز به متخصص با پرداخت حدود ۱۲ هزار تومان میتوانند مورد معاینه قرار گیرند.
شکیبا از نحوه اطلاع رسانی به افراد مشمول در طرح پزشک خانواده یاد کرد و گفت: اطلاع رسانیهای لازم برای آگاهی از پایگاههای قابل مراجعه، پزشک و مراقبین سلامت از طریق مراقبین سلامت یا به صورت حضوری و یا به صورت تلفنی به اهالی هر منطقه و محله انجام میگیرد.
وی با اشاره به میزان حقوق در پزشکان داوطلب در طرح پزشک خانواده، عنوان کرد: در این طرح حقوق در نظر گرفته شده برای پزشکان ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده که بخشی به عنوان حقوق ثابت و بخشی دیگر به عنوان کارانه به آنها تعلق میگیرد.
شکیبا در پایان یادآور شد: استفاده از بیمه در طرح پزشک خانواده بر اساس نوع آن متفاوت نبوده و همه بیمهها به یک اندازه مشمول در این طرح خواهند شد.
نظر شما