اتابک صفری تورج در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه با توجه به شرایط بعضی از روستاهای نهاوند، مانند روستای برجک که یک روستا با نمای کاهگلی و زیبا است؛ اظهار کرد: میتوان این روستا را به عنوان یک روستای سنتی که بافت آن به همان شکل حفظ شود، مسئولین میتوانند در جلساتی که دارند با بنیاد مسکن با توجه به مجوزهای ساخت و ساز و مرمتی که میدهند ضوابطی را در نظر بگیرند که همان نما را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه هیچگونه مجوز ساختمانی بدون رعایت اصول و بافت روستا صادر نمیشود، افزود: روستاهایی مانند ورکانه که دارای بافتهای قدیمی و نماهای سنگی هستند، ساخت و سازهایی که انجام میدهند باید براساس ضابطه موظف هستند، نمای آنها را حفظ کنند و نمای همگون با بافت قدیمی داشته باشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همدان تصریح کرد: ممکن است از مصالح به روز استفاده کنند ولی نما، همان نمای قدیمی است وسنگی و کاهگلی است که در بافتهای قدیمی و تاریخی شهر و روستا باید با نظارت بنیاد مسکن و مشاوره میراث فرهنگی باشد.
این مسئول در خصوص روستای هدف گردشگری اظهار کرد: روستاهای سنگی که در فهرست آثار ملی ما ثبت نشده است، دهیار روستا، بنیاد مسکن، باید با توجه به شرایط منطقه و شرایطی که دارند و با تشخیصی که مسئولان ارشد شهرستان برنامه ریزی کنند، و مجوز ساخت وساز و تعمیر میدهند البته اگر تشخیص آنها در آنجا و یک منطقه گردشگری باشد میتوان از آن استفاده شود.
صفری تورج با اشاره به اینکه میراث فرهنگی و صنعت گردشگری یک حوزه فرابخشی است؛ یادآور شد: روستاهای هدف گردشگری نقش مهمی در جذب گردشگر به استان همدان ایفا میکنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همدان با اینکه روستای هدف گردشگری ورکانه از اولویتهای میراث فرهنگی استان همدان برای جذب گردشگر است؛ گفت: این روستا، بافت تاریخی خود را حفظ کرده و اجازه ساختوساز غیرمجاز در این روستا بدون رعایت بافت تاریخی داده نمیشود.
نظر شما