۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۸:۰۵

ساخت یادمان مزار استاد بزرگ خوشنویسی ایران به پایان رسید

ساخت یادمان مزار استاد بزرگ خوشنویسی ایران به پایان رسید

احداث یادمان و مقبره بر مزار میرزا محمدحسین سیفی قزوینی ملقب به عمادالکتاب نهم خرداد با حضور هنرمندان پیشکسوت رونمایی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه، احداث یادمان و مقبره بر مزار میرزا محمدحسین سیفی قزوینی ملقب به عمادالکتاب، یکی از سه استادکل خوشنویسی نستعلیق که آخرین حلقه اتصال به مکتب قدمای خوشنویسی است به پایان رسیده و این بنا سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ در مراسمی با حضور اساتید پیشکسوت و علاقمندان هنر خوشنویسی رونمایی خواهد شد.

ساخت بنای یادمان بر مزار عمادالکتاب از سال گذشته و با همت و همدلی شماری از خوشنویسان و خیرین هنردوست آغاز شده بود.

علی علی هنرمند خوشنویس با اعلام خبر پایان یافتن احداث بنای یادمان عمادالکتاب گفت: تاکنون مزار هیچ استاد خط و خوشنویسی در کشور المان نداشته و برای اولین بار در کشور بر روی قبر یک خوشنویس المان نصب می‌شود.

وی با اشاره به همراهی و همدلی حجت الاسلام علیرضایی تولیت آستان مقدس حضرت امامزاده عبدا… شهرری و مساعدت ریاست سازمان اوقاف کشور حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در روند احداث بنا گفت: در احداث این بنا هیچ نهاد یا ارگان یا انجمنی حضور نداشت و یادمان عمادالکتاب به واقع محصول همدلی عاشقان هنر خوشنویسی و ارادتمندان این هنر است.

علی در ادامه با اشاره به اینکه «عماد الکتاب» یکی از سه خوشنویس برتر تاریخ ایران است، یادآور شد: «میر عماد» مربوط به دوره صفوی، «میرزای کلهر» مربوط به دوره قاجار و «عماد الکتاب» مربوط به دوره قاجاری-پهلوی سه خوشنویس برتر تاریخ ایران هستند.

این استاد خط نستعلیق بیان کرد: «عماد الکتاب» کارهای بزرگی در خوشنویسی انجام داده و یکی از کارهای بزرگش این بود که از تغییر خط فارسی در کشور جلوگیری کرد. رضا شاه قصد داشت به تقلید از آتاتورک خط فارسی را تغییر دهد که «عماد الکتاب» با چاپ یک سری رسم الخط و توزیع بین عموم مردم و به ویژه دانش آموزان و اساتید، باعث ترویج خط و خوشنویسی شد.

علی با اشاره به اینکه «عماد الکتاب» هنرمند، شجاع و تاثیرگذاری بود یادآور شد: «عماد الکتاب» آثار زیاد خوشنویسی از خود به جای گذاشت و شاگردان زیادی تربیت کرد که خط سنگ قبرش را نیز حسن زرین یکی از شاگردانش نوشته است.

وی یادآور شد: بنایی که در گوشه امامزاده عبدا… شهرری و بر مزار عمادالکتاب برپاشده است یادگار خوشنویسان شهرری برای آیندگان است و امیدوارم کار احداث بنا بر مزار اساتید تاریخی نستعلیق یعنی میرعماد و میرزا غلامرضا اصفهانی نیز از سوی جامعه هنری و علاقمندان پیگیری و انجام شود.

کد خبر 5796612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      0 0
      چقدر طراحی بدی دارد