به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، یک مطالعه جدید آب و هوایی از دو دانشگاه غربی نشان میدهد که کشورهای ثروتمند و صنعتی باید تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۱۹۲ تریلیون دلار به کشورهای فقیر بپردازند، پرداخت این مبلغ به دلیل انتشار دی اکسید کربن از سوی کشورهای صنعتی بویژه در غرب و تأثیرات ناشی از آن بر آب و هوای دیگر کشورها ضروری است.
مجله فوربس به نقل از یک مطالعه جدید از دانشگاه لیدز و دانشگاه بارسلونا، نشان داد که کشورهای صنعتی و سایر کشورهای ثروتمند باید نزدیک به ۱۹۲ تریلیون دلار به کشورهای فقیر بپردازند تا سایر کشورها بتوانند با سطوح بیش از حد دی اکسید کربن که وارد جو شده و این مسئله باعث مشکلاتی در دیگر کشورها شده است، از طریق این کمکها تا حدی مدیریت کنند و با بحرانهای آب و هوایی مقابله کنند، اگرچه این میزان بدهی هیچگاه تأثیرات مخرب این آلودگیها را از میان نخواهد برد. در عین حال با توجه به نابرابری کشورهای صنعتی و توسعه نیافته، بار عمده تغییرات آب و هوایی بر دوش کشورهای فقیرتر و ضعیفتر خواهد بود و از این رو کمک کشورهای صنعتی به آنها برای فائق آمدن بر بخشی از مشکلات بسیار ضروری است.
این مطالعه که روز دوشنبه در ژورنال Nature Sustainability منتشر شد، اولین طرحی است که در آن به میزان دقیق خسارات ناشی از فعالیت کشورهای صنعتی اشاره شده است و کشورهای ثروتمند و صنعتی را مسئول انتشار بیش از حد دیاکسید کربنشان میداند. این تحقیقات همزمان تاکید دارد که کشورهای صنعتی تا سال ۲۰۵۰ مجموعاً ۱۹۲ تریلیون دلار غرامت بایستی به کشورهای آسیب پذیر پرداخت کنند.
بر اساس این مطالعه، زمانی که محققان سهم منصفانه را برای هر کشور محاسبه کردند، دریافتند که برخی از کشورها در تخصیص سهم منصفانه خود سرباز زدهاند، اما برخی از کشورهای صنعتی نیز قبلاً از تخصیص تعهدات خود به کشورهای توسعه نیافته بسیار فراتر رفته و از چند سال گذشته کمکهای آب و هوایی به مناطق آسیب پذیر را شروع کردهاند.
اصطلاح کشورهای شمال جهانی که شامل ایالات متحده، اروپا، کانادا و استرالیا میشود، بیشترین مسئولیت پرداخت این غرامت به میزان ۱۷۰ تریلیون دلار را دارند و مابقی این رقم بایستی از کشورهای با انتشار گاز دی اکسید کربن بسیار زیاد در مناطق جنوب جهانی، مانند عربستان سعودی، امارات و کشورهای حوزه خلیج فارس تأمین شود.
محققان میگویند کشورهای کم آلاینده نیاز دارند که سالانه نزدیک به ۶ تریلیون دلار برای کربن زدایی از اقتصادهای خود دریافت کنند. بر اساس این مطالعه، ۸۰ تریلیون دلار مبلغی است که ایالات متحده میتواند در طول بیش از ۲۵ سال پرداخت کند.
در حالی که ایالات متحده و سایر کشورهای صنعتی ملزم به پرداخت این خسارات هستند، سایر کشورهایی که نیازمند اقدامات مؤثر و بهتر در مهار انتشار کربن هستند، میبایستی در طول دوره زمانی غرامت دریافت کنند و کربن زدایی را به آینده موکول نکنند، بلکه همزمان با دریافت غرامت اقدامات لازم را شروع کنند. این مطالعه تخمین میزند که هند، یکی از این کشورهاست که ممکن است نیاز به دریافت ۵۷ تریلیون دلار غرامت داشته باشد.
نظر شما