۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۳:۰۴

مدیرعامل شرکت آب خراسان جنوبی:

چالش های آبی در خراسان جنوبی/پنج شهر دارای تنش آبی هستند

چالش های آبی در خراسان جنوبی/پنج شهر دارای تنش آبی هستند

بیرجند- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با تبیین برخی چالش های حوزه تأمین آب استان گفت:پنج شهر بیرجند، طبس، نهبندان، قاین و آرین شهر دارای تنش آبی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دوستی صبح یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف از مدت‌ها قبل در قالب برنامه سازگاری با کم آبی انجام شده است که در این زمینه موفقیت‌هایی نیز به دست آمد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: البته این سند برای اجرای کامل باید به طور جدی پیگیری شود.

دوستی با اشاره اینکه میانگین بارندگی در کشور ۱۷۳ میلی متر است که ۲۰ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته است، ادامه داد: میانگین بارندگی در خراسان جنوبی ۷۸ میلی متر است که این میزان نیز نسبت به میانگین بلند مدت ۳۱ درصد کاهش داشته است.

آب‌های زیر زمینی سالانه ۲۶ سانتی متر افت پیدا می‌کند

وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مساحت خراسان جنوبی متأثر از خشکسالی است، افزود: در سال ۲۶ سانتی متر سطح آفت آب‌های زیر زمینی را داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی اظهار کرد: در زمان پیک مصرف سه هزار و ۷۱۰ لیتر در ثانیه نیاز به تولید آب داریم که متأسفانه در این زمینه از نُرم کشوری بالاتر هستیم و نیاز به صرفه‌جویی در این زمینه احساس می‌شود.

دوستی گفت: در کشور میزان مصرف آب در زمان پیک ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند که این میزان در خراسان جنوبی ۳۸ درصد است.

وی با بیان اینکه علت این افزایش به انشعابات غیرمجاز برمی‌گردد که در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی داریم، اظهار کرد: در مجموع ۹۱۱ میلی متر مکعب مصرف آب خراسان جنوبی است که ۸۸ درصد مصارف کشاورزی، سه درصد صنعت و ۹ درصد آب شرب است.

۲۵ درصد آب تولیدی در خراسان جنوبی شیرین سازی می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان ۹ درصد مصرف شرب ما معادل ۸۷ میلیون مترمکعب تولیدی از ۳۸۴ حلقه چاه است، ادامه داد: ۲۵ درصد از آب تولیدی ما شیرین سازی می‌شود که به این معنا است که ما ۲۵ میلیون متر مکعب آب را شیرین سازی و توزیع می‌کنیم.

دوستی با تأکید بر اینکه افت سفره‌های آب زیر زمینی باعث کاهش کیفیت آب می‌شود، افزود: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که ۹ درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور را داریم ولی با این وجود ۴ درصد تأسیسات آبرسانی در استان ما وجود دارد.

وی گفت :۴۱ درصد از آب تولیدی شرب و بهداشتی ما به صورت آب بدون درآمد است به این معنا که ما آب را تولید می‌کنیم ولی در چرخه درآمدی شرکت قرار ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: بخشی از این آب مربوط به هدر رفت واقعی و بخشی به صورت انشعاب در مصارف غیر مجاز است.

میانگین هدر رفت آب در خراسان جنوبی ۲۷.۵ درصد است

دوستی با بیان اینکه میزان هدر رفت واقعی و اتلاف آب ما در خراسان جنوبی ۲۷.۵ درصد در شبکه‌ها و خطوط انتقال است، اظهار کرد: میانگین کشوری هدر رفت آب در شبکه‌ها و خطوط انتقال آب ۲۳ درصد است.

وی بیان کرد: از ۱۲ هزار کیلومتر شبکه خطوط انتقال و توزیع آب حدود دو هزار و ۱۰۰ کیلومتر فرسودگی داریم که از این میزان نیز ۴۵۰ کیلومتر، اولویت ما برای کاهش هدر رفت و اتلاف آب است که در این زمینه نیز برنامه‌ریزی داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی گفت: پیش بینی ما بر این است ۶ هزار انشعاب غیر مجاز در خراسان جنوبی داریم که این آمار بر اساس تحلیل به دست آمده از تولید و مصرف ما در استان مطرح می‌شود.

هزار و ۷۶۹ روستا شبکه آبرسانی دارند

دوستی اظهار کرد: از هزار و ۷۶۹ روستا تعداد هزار و ۱۰۰ روستای خراسان جنوبی شبکه آبرسانی دارند و همچنین ۴۱۵ روستا توسط ۲۸ تانکر به صورت آبرسانی سیار به آنان خدمات رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: از این ۴۱۵ روستا، ۲۸۴ روستا به علت فقدان تأسیسات آبرسانی، ۲۲ روستا به علت افت کیفیت و عدم کیفیت آب و ۱۰۹ روستای نیز به علت تنش آبی به وجود آمده در فصل گرم سال به آن آبرسانی سیار صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴ همه روستاها فاقد تأسیساتِ بالای ۲۰ خانوار به صورت کامل آبرسانی خواهند شد.

دوستی با بیان اینکه پنج شهر بیرجند، طبس، آرین شهر، نهبندان و قاین دچار تنش آبی هستند، یادآور شد: تنش آبی در شهرها به خاطر جمعیت بالای آن جدی تر است که در این زمینه نیز برنامه‌ریزی‌هایی داشته‌ایم.

کد خبر 5819412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha