خبرگزاری مهر، گروه استانها: ۱۲ خرداد سال جاری بود، که سعید صادقی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران در مصاحبهای با اشاره به اینکه امسال حداکثر یک روز در هفته قطعی برق شهرکها داریم، گفت: نظر بخش صنعت هشت ساعت قطعی برق در هفته بود، اما وزارت نیرو ۱۲ ساعت را در هفته پیشنهاد داد که در روزهای آینده روز و ساعت آن مشخص میشود.
پس از آن و دهم مرداد ماه بود، که بررسیها نشان میداد، قطع برق صنایع به دو روز در هفته افزایش یافته است و این قطعی زیان سنگینی را متوجه صنایع استان تهران کرده است، که بعضاً دود این خسارات به چشم دولت و مردم هم رفت.
کاهش ۱۵ درصدی تولید ناشی از قطع برق
یکی از واحدهای ریختهگری در شهرک صنعتی در فیروزکوه به خبرنگار مهر گفت: اصل فرآیند تولید ما با برق است و اگر برق نباشد، کار ما تعطیل است.
وی اضافه کرد: هر ۱۲ ساعت قطعی برق حدود ۱۸ ساعت امکان تولید را از ما میگیرد، چرا که بایستی برای جلوگیری از ورود صدمات به دستگاهها از قبل از قطع برق تولید را قطع کرده و پس از وصل برق نیز مدتی زمان نیاز است، تا به حالت اولیه بازگردیم.
تولیدکننده دیگری که در پیشوا فعالیت میکند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قطعی برق سبب کاهش ۱۵ درصدی تولید و افزایش هزینه تولید شده است، افزود: قطعی برق، علاوه بر کاهش تولید به ورود خسارات جبران ناپذیر بر تجهیزات و ماشین آلات صنعتی منجر میشود.
نباید بخش صنعت در خاموشیها در اولویت باشد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دود اصلی ناترازی و کسری برق در تابستان طی سالهای گذشته همواره به چشم واحدهای تولیدی و صنایع رفته است.
محمود نجفی عرب گفت: باید در خاموشیها و ناترازیهای برق اولویت بخش خانگی باشد، چرا که کاهش تولید و ورود خسارت به بخش صنعتی به افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده خواهد انجامید و باید برای آن چارهای اندیشید.
شهرکهای صنعتی حوزه تهران مشکلات عمدهای در خصوص تأمین برق و آب دارند
معاون امور صنایع سازمان صمت استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: شهرکهای صنعتی استان تهران نه تنها در حوزه برق که در حوزه آب نیز مشکلات فراوانی داریم، که ناشی از عقب ماندگیهای گذشته است.
محمد رسول محمدیان گفت: امسال با هماهنگیهایی که با توانیر داشتیم، واحدهای صنعتی داخل شهرکهای صنعتی میبایست، حداکثر هفتهای ۱۲ ساعت یعنی ۱۱ صبح تا ۱۱ شب قطعی برق هماهنگ شده و تنظیم شده داشته باشند، اما در روزهای گرم سال و ناترازی میزان تولید انرژی روزهای تعطیل به هفتهای دو روز افزایش یافت و در برخی از واحدهای صنعتی خارج از شهرکها نیز قطعیهای بدون هماهنگی داشتیم، که طبیعتاً سبب نارضایتی صنعتگران میشد.
وی ضمن تأیید قطعیهای برق بخش صنعت گفت: قطع برق شهرکها و بنگاهها اقتصادی معیشت بسیاری از خانوادههای وابسته به تولید را به خطر میاندازد، این در حالی است که با قطع برق و تعطیلی این بنگاهها، آنها همچنان باید متعهد به پرداخت مطالبات خود به سازمانها و بانکها باشند.
شهرکهای صنعتی دارای نیروگاه خصوصی مشکل قطع برق نداشتند
البته نظر دولت حرکت صنایع به سوی تأمین برق و گاز خود است، به طوری که صنایع با سرمایه گذاری در میادین تولید به میزان برق و گاز مورد نیاز خود برسند، که شهرکهای صنعتی سالاریه و چرمشهر در جنوب شرق استان تهران به عنوان نمونههای موفق تولید برق هستند، غلامحسین هاشمیه مدیرعامل شهرک صنعتی سالاریه در ورامین در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: احداث نیروگاههای شخصی و خصوصی با ظرفیت ۱۲، ۱۸ و شش مگاوات سبب شده است، که قطعی برق جز در صنایع بسیار پر مصرف در شهرک صنعتی نداشتیم.
آن طور که طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفته است «ناترازی برق و گاز منجر به کاهش ۷ میلیارد دلاری تولید شده است.» و به نظر میرسد، باید فکر جدی تری برای عبور از زمان پیک مصرف برق در تابستان کرد، تا صنایع و واحدهای تولیدی خسارت کمتری ببینند.
نظر شما