مهناز همتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استانداردسازی وسایل بازی شهربازیها همواره یکی از دغدغههای اجتماعی بوده که در صورت غفلت خسارتها و آسیبهای مادی و معنوی زیادی برجا میگذارد که پیشگیری از آن نیازمند نظارت مستمر دستگاههای ذیربط و متولیان شهربازیهاست.
مدیرکل استاندارد ایلام گفت: بیشترین مشکل وسایل تفریحی و بازی در زمینه استاندارد متوجه پارکهای بازی شهرداریهای استان است به نوعی که میتوان گفت همه این وسایل غیراستاندارد هستند.
همتی افزود: هم اکنون ۲۷۰ وسیله بازی کودکان در شهربازیهای زیرمجموعه شهرداریها در استان وجود دارد که همه آنها غیراستاندارد هستند.
مدیرکل استاندارد ایلام گفت: تمامی مسئولیت حوادث و عواقب حقوقی ناشی از استفاده، راهاندازی و بهرهبرداری از تجهیزات فاقد مجوز استاندارد، متوجه بهرهبرداران و متولیان خواهد بود.
همتی با تأکید به اینکه نصب تجهیزات بازی در شهربازی و پارکها منوط به ثبت آن در سامانه نظارت بر وسایل تفریحی است گفت: و این تجهیزات از سوی شرکت بازرسی که مورد تایید سازمان ملی استاندارد است بررسی و مجوز نصب و بهرهبرداری برای آنها صادر میشود و شهرداران مکلف هستند از بهرهبرداری تجهیزاتی که موفق به طی مراحل استانداردسازی و اخذ گواهینامه استاندارد نشدهاند، ممانعت کنند.
وی در پایان اظهار داشت: بازرسیهای دورهای و ادواری از شهربازیها سه ماه یکبار انجام میشود و اعتبار مجوز استاندارد نیز به مدت یکسال خواهد بود و با توجه به اجباری بودن استاندارد زمین و تجهیزات بازی واقع در بوستانها، شهربازیها و اماکن تفریحی و مهدکودکها و واگذاری بهرهبرداری از این مراکز و تجهیزات به پیمانکاران بخش خصوصی از طریق ارگانهای مختلف باید فعالیت آنها منوط به رعایت استانداردها و اخذ تأییدیههای لازم از اداره کل استاندارد باشد.
وی گفت: با توجه به اینکه تامین سلامت کودکان مقدم بر سایر مسایل است دستگاههای متولی چون شهرداریها با همکاری اداره کل استاندارد ایلام به فکر اقدام لازم برای نظارت بیشتر بر وسایل شهربازیهای استان باشند.
نظر شما