سیدمصطفی محتشمیان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان اظهار داشت: در روزهای گرم سال متأسفانه تماسهایی با سامانه ۱۲۵ کاشان جهت درخواست امداد مبنی بر غرق شدن افرادی که برای شنا به استخرهای ذخیره آب کشاورزی مراجعه کرده و در نهایت منجر به فوت شناگران گشته، خبرساز شده است.
وی ابراز داشت: این فضاها برای ذخیره سازی آب کشاورزی ساخته میشوند و شنا در آن ممنوع است و در صورت استفاده برای و تفریح حادثه ساز میشوند و جان افرادی را که بیشتر نوجوانان و جوانان هستند را میگیرد.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی کاشان تصریح کرد: در این بین میتوان از غرق شدن جوان ۱۸ ساله در استخر ذخیره آب کاردین قمصر کاشان، غرق شدن جوان ۲۷ ساله در استخر دخیره آب برزک کاشان و کودک ۱۰ ساله در استخر یک خانه باغ در ابتدای جاده قدیم قم نمونههایی از آن نام برد.
وی ضمن اعلام اینکه تمامی استخرها باید دارای حریم مشخص، حفاظ فنس و تابلوهای شنا ممنوع باشند، افزود: طی آمار عملیاتهای چند ساله کاشان، بیشترجان باختگان در استخرهای ذخیره آب از نوع عایق محافظ کف (ژئوممبران) بوده است چراکه این استخرها به صورتی ساخته میشوند که بر خلاف استخرهای سیمانی، پلهای ندارند تا از آن خارج شوند و فوق العاده لغزنده هستند و متأسفانه شناگران و حتی همراهان وی نمیتوانند افراد را به بیرون استخر کشانده و نجات دهند.
محتشمیان با اشاره اینکه مردم در مکانهای غیر استاندارد و ممنوعه مانند سدها، آبگیرها، کانالهای آبرسانی و رودخانهها به هیچ عنوان شنا نکنند، خاطرنشان کرد: در مکانهایی که ناجی غریق حضور ندارد نباید شنا کرد.
وی ضمن لزوم فراگیری فنون شنا گفت: در هنگام شنا در مکانهای استاندارد هم باید مراقب کودکان و سالمندان بود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی کاشان با بیان اینکه از شناکردن در مکانهایی که با تابلوی «شنا ممنوع» مشخص شدهاند باید خودداری کرد، یادآور شد: در هنگام خستگی و پس از استفاده از داروهای خوابآور نباید شنا کرد.
وی تاکید کرد: از شناکردن درآبراههای عمیق، آبهای خروشان، جریان شدید و غیرمجاز نیز باید جدا خودداری کرد.
نظر شما