به گزارش خبرگزاری مهر، حسین آقازاده، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان با ضیابیک قابل دین اف، رئیس انستیتو تاریخ آکادمی علوم قزاقستان دیدار و گفتوگو کرد.
ضیابیک قابل دین اف در سخنانی، با اشاره به روابط فرهنگی ایران و قزاقستان گفت: ایران و قزاقستان از منظر علم تاریخ دارای ارتباط عمیق هستند و در حوزه مطالعات تاریخی با نمایندگان خارجی کشورهای دیگر در آلماتی و قزاقستان، همکاریهای علمی دارند.
رئیس انستیتو تاریخ آکادمی علوم قزاقستان افزود: این انستیتو دارای ۹۰ نفر نیروی متخصص تاریخ است که در قالب ۷ شعبه و ۲ مرکز به مطالعات تاریخی از گذشته تا دوره معاصر میپردازد.
وی ادامه داد: هماکنون پروژه کلان نگارش ۷ جلدی کتاب تاریخ باستان تا دوره معاصر را در دست انجام داریم. در این پروژه کلان، موضوعات و محورهای مرتبط با ایران و قزاقستان هم وجود دارد. در سدههای ۱۷ و ۱۸ پیش از حضور روسها در قزاقستان ارتباط عمیق با ایران وجود داشت و بعد از آن، این ارتباطات قطع شدند.
ضیابیک قابل دین اف گفت: انستیتو با بیشتر نمایندگان کشورهای خارجی در آلماتی و قزاقستان ارتباط دارد و پروژههای مشترک و برنامههای دوجانبه تعریف و اجرا میکند. با دوره جدید مدیریت آکادمی علوم، علاقهمند هستیم همکاریهای علمی با ایران را بیشتر کنیم.
وی افزود: ۲۲۰ آرشیو اسناد تاریخی در قزاقستان وجود دارد و با مراکز آرشیو مذکور قرارداد همکاری داریم. برنامههای علمی همانند اجلاسها با طرفهای خارجی برگزار میکنیم. تمایل داریم از ظرفیتهای محققان ایرانی در اجرای برنامههای مشترک بهرهمند شویم.
مراکز علمی و پژوهشی متعددی در حوزه تاریخ در ایران فعال هستند
در ادامه آقازاده وابسته فرهنگی کشورمان گفت: مراکز علمی و پژوهشی متعددی در حوزه تاریخ در ایران فعال هستند و میتوانیم با ایجاد یک رویه نظامند ارتباطات و همکاریهای علمی بین آکادمی علوم و مراکز علمی ایرانی از جمله سازمان تدوین کتب دانشگاهی را سامان دهیم.
وی افزود: انستیتو تاریخ آکادمی علوم نه تنها تاریخ گذشته یا امروز را مینویسید، بلکه بنیانهای روابط آینده بین دو کشور ایران و قزاقستان را پایه گذاری میکند و از این نظر، کار انستیتو بسیار مهم است و روابط ایران و قزاقستان همواره مثبت و سازنده بوده است.
نظر شما