به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین علی کشوری پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشست تخصصی تبیین اولویتهای تمدنی ۱۲ گانه در مقایسه با آرمانهای ۱۷ گانه سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: این اولویتهای ۱۲ گانه دارای ۱۲ راهحل برای رفع مشکلات فعلی جامعه است؛ جامعه اسلامی در سال جاری ضمن موفقیتها و پیشرویهایی که در کارنامه خود دارد اما با مشکلاتی روبهرو است، راهحل های موجود که عمدتاً مبتنی بر اسناد بینالمللی و سند معیوب توسعه پایدار ۲۰۳۰ است، توان حل و فصل این مشکلات را ندارند، بنابراین مجموعهای راه حل توسط جمعی از طلبههای حوزه علمیه قم و… برای رفع این مشکلات تدوین شده است.
وی با تاکید بر اینکه بسته فقهی کاربردی اولویتهای تمدنی ۱۲ گانه در مقایسه با ۱۷ سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ نوشته شده است، تصریح کرد: جریان تصمیمسازی به محوریت سند ۲۰۳۰ هنوز متوقف نشد و اگر این نوع بحثها را جدی نگیریم بیشک سند ۲۰۳۰ چالشهای جدیدی را برای زندگی مردم ایجاد خواهد کرد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: ظاهر سند ۲۰۳۰ مجموعهای از راه حلها را نشان میدهد ولی در باطن تغییرات نامطلوب و ضد روابط انسانی است که این جلسه در راستای مقابله با این سند معیوب و مقابله با نفوذ سازمان ملل با مدیریت یهودیها در نظام تصمیم سازی کشور برگزار شده است.
کشوری ادامه داد: نمیتوانیم از یک سو بگوییم قبول کنیم که در وزارتخانهها و کمیسیونهای مجلس حرفهای مطرح در سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ گفته شود، بنابراین باید از این حیث نسبت به تصحیح وضعیت کشور و مشکلات آن اقدام کنیم.
وی افزود: در حوزههای مختلف مثل مدیریت آب، تغییرات اقلیمی در حوزه کشاورزی، بهداشت و سلامت، آموزش و پرورش، صنعت و زیرساخت، صلح و سیاست راه حل های معیوب در سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ مطرح شده است، این سوال را دارم که چرا باید راه حل های معیوب و امتحان پس داده را دائماً در کشور به عنوان راه حل مطلوب مطرح کنیم؟ مگر در سالهای گذشته تجربه اجرای حداکثری نظریات بینالمللی را نداشتیم یا اینکه مردم ما در تدبیر و امید مبتنی بر توسعه غربی تجربه هشت سال اجرای نظریات غربی را در کارنامه خود ندارند؟
حرکت به سمت اجرای تفکرات جدید
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اعلام اینکه منشأ بسیاری از مشکلات فعلی کشور اجرای همین اسناد بینالمللی است، بیان کرد: ما نخبگان باید برای نظریه پردازی و تئوری پردازی برای اداره کشور روی پای خودمان بایستیم؛ مثلاً اگر به حل مسئله اقلیمی، محیط زیست یا مشکلات آب فکر میکنیم نباید به این فکر کنیم تنها راه حل، راه حل های مطرح در سند ۲۰۳۰ است.
کشوری گفت: زمانی که برخی راجع به راه حل و کار کارشناسی در کشور صحبت میکنند، هدف و مرادشان همان اسناد بینالمللی و سند پر از عیب توسعه پایدار ۲۰۳۰ است؛ لذا هدف ما در حوزه علمیه قم این است که برای حل مشکلات میتوان به کارشناسی دینی هم رجوع کرد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی عنوان کرد: اگر میخواهیم دروازه کشاورزی را رشد دهیم چاره آن آیات و روایات است، به طور مثال حضرت علی (ع) در حوزه کشاورزی و باغداری و مدیریت آب ایدههای موفقی داشتند که اکنون نیز بخش قابل توجهی از آب مدینه به وسیله مدیریت آب که ایشان انجام دادهاند تأمین میشود.
کشوری با بیان اینکه باید به سمت طرح تفکرات جدید برویم، تصریح کرد: چرا برخی از رشد دانش و آگاهی کشور ناراحت هستند؟ در حوزههای مختلف برخی نسبت به طرح تفکرات جدید مقاومت میکنند که مواجهه ما با این اشخاص که مواجه نرمی هم است به نظر بنده معبر حل مشکلات در جمهوری اسلامی است.
وی خطاب به نخبگان خوزستان گفت: از شما خواهشم میکنم که با مقلدان سازمان ملل در استان خودتان وارد مباحثه شوید و با آنها راجع به راه حل های جدید اداره جامعه گفتوگو کنید، هرگاه یک تئوری بینالمللی را به شما پیشنهاد دادند، روی آن تفکر داشته باشید و آن را به عنوان یک کار کارشناسی نپذیرید.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی دو نوع کارشناسی برای حل مسائل متصور است، عنوان کرد: یک کار کارشناسی مبتنی بر آیات، روایات و کار دینی است و یک کار کارشناسی که مبتنی بر اسناد بینالمللی است؛ ما فکر میکنیم ادامه تقلید از سند ۲۰۳۰ چالشهای مردم را بیشتر خواهد کرد؛ مثلاً در حوزه سلامت کشور اکنون این مشکل وجود دارد به طوری که با وجود داروهایی که به زحمت اطباء ساخته میشود اما بیماریها کاهش نمییابد زیرا از در برخی کاملاً از سازمان جهانی بهداشت پیروی کند.
کشوری ادامه داد: به نظر بنده راه جدید پیش روی ملت ایران بازتر خواهد شد، همانطور که در حوزه مسائل سیاسی امام عظیم الشان پیشنهاد دادند از تئوریهای موجود استفاده شود و ایشان فرمودند «مگر اسلام خودش حکومت و سیاست ندارد؟».
وی بیان کرد: چطور تفکرات اسلامی در حوزه سیاسی این چنین ملت را سرافراز میکند اما در حوزه بهداشت، کشاورزی و مدیریت آب و مسکن نمیتواند؟ بنده فکر میکنم مبنای مشکلات فعلی تقلید از برنامه سازمان ملل و سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: اگر دعوت امروز ما توسط برنامه توسعه هفتم کشور و سازمان برنامه بودجه اجابت شود، یک دهه آینده مشکلات مردم ایران خیلی کمتر خواهد بود و این روشن است، پس چرا اصرار دارند مقلد سند ۲۰۳۰ باقی بمانند و اصرار دارند تئوریهایی که دولت قبل را برای برنامه هفتم مجدد بهعنوان راه حل کارشناسی به مردم پیشنهاد میدهند؟
کشوری اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همان سالهای اول بحث تمدن اسلامی را مطرح کردند و فرمودند «یکی از الزامات تمدن سازی، شجاعت است».
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۲۷ تاکنون ۱۲ سند توسعه نوشتهایم، عنوان کرد: پنج سند پیش از انقلاب بوده که فتنه و ناکارآمدیها از همان نوشته شده و زمان بعد از انقلاب به هر دلیل ریل گذاری سازمان برنامه و بودجه عوض نشد که اکنون با روی کار آمدن دولت انقلابی باید ریل گذاری سازمان عوض شود و تا دیر نشده از تصویب برنامه هفتم دست برداشته شود.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی بیان کرد: وقتی میگوئیم تبیین اولویتهای تمدنی ۱۲ گانه یعنی ۱۲ بسته راه حل کارشناسی برای حل مشکلات امروز ایران و این دوازده بسته به دنبال ایجاد ۱۲ تغییر در دوازده حوزه است.
نظر شما