۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۴۲

در همایش «زنان، تحولات جهانی و اربعین حسینی» مطرح شد؛

در مسائل زن، دنبال ارائه الگوی سومی هستیم که بتواند تمدن‌ساز باشد

در مسائل زن، دنبال ارائه الگوی سومی هستیم که بتواند تمدن‌ساز باشد

مینو اصلانی با اشاره به اینکه مهمترین هدف این کمیته در دنیای امروز معرفی جایگاه و شأن واقعی زنان است تصریح کرد: دنیای امروز تشنه معرفی الگو برای برون رفت از بحران زنان است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش بین المللی «زنان، تحولات جهانی و اربعین حسینی» در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام سید عبد الفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به جایگاه و نقش آفرینی بانوان در طول تاریخ اسلام گفت: در گذشته دیدگاه‌های مختلف با رویکردهای متفاوتی درباره بانوان وجود داشت که گاه با افراط و گاهی هم با تفریط همراه بود اما رویکرد و نگاه اسلام به زنان با حفظ برابری جایگاه مرد و زن، نگاه متعالی؛ با پذیرش تفاوت‌های دو جنس است؛ به طوری که برخی مسئولیت‌ها را بر عهده مرد و بخشی را نیز متناسب با توانایی زن بر عهده آن قرار داده است.

وی افزود: بانوان در طول تاریخ در تحولات اجتماعی نقش آفرین بودند. اگر امروزه ما به سوی کعبه عبادت می‌کنیم این عبادت مرهون زحمات همسر پیامبر خدا حضرت هاجر علیه السلام است که در آن زمان به دستور خدا و سفارش همسرش در آن مکان استقامت به خرج داد و امروزه آنجا قبله مسلمانان است و تمام انبیا و اولیا و همه کسانی که به طواف کعبه رفتند و می‌روند قبر او را زیارت می‌کنند.

در مسائل زن، دنبال ارائه الگوی سومی هستیم که بتواند تمدن ساز باشد

وی درباره نقش حضرت خدیجه سلام الله علیها در حمایت از پیامبر (ص) و دین اسلام مطالبی را عنوان و تصریح کرد: علاوه بر حمایت‌های حضرت خدیجه (س) از پیامبر اسلام می‌بینیم که وی دختری تربیت کرده که افتخار تمام زنان عالم و الگوی تمام شیعیان است و در کنار حضرت امیرالمومنین (ع) همواره نقش آفرینی کرده است.

رئیس بعثه مقام معظم رهبری با ذکر رشادت‌های حضرت زینب (س) در واقعه کربلا و انتقال پیام عاشورا گفت: اگر فداکاری‌های حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا و برگزاری مراسم اربعین نبود، دین اسلام حفظ نمی‌شد.

وی ادامه داد: نقش حضرت زینب (س) نه تنها در آن زمان بلکه امروزه نیز ناجی کشورهای سوریه و شامات بود و ما شاهد بودیم که مدافعان حرم با عشق به نهضت امام حسین (ع) و راه حضرت زینب (س) در دفاع از حرم، از جان گذشتگی کردند و این مسئله خود تحولات بزرگی را در جبه‌های نظامی رقم زد.

حجت الاسلام سید عبد الفتاح نواب در پایان با بیان ویژگی‌ها و نکات فرهنگی پیاده روی اربعین خاطر نشان کرد: راه امام حسین راه نجات است و کسانی که حاضرند به عشق امام حسین (ع) در پیاده روی اربعین کیلومترها با پای پیاده سفر کنند نشانه عظمت فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسین (ع) است که نهضتی جهانی است و غیر از مسلمانان افرادی با مذاهب دیگر نیز در آن شرکت می‌کنند و ما امیدواریم بانوان در این راه و در مسیر آرمان‌های الهی همواره موفق باشند.

دانشجو: تجمع اربعین می‌تواند مباحث اخلاقی شیعه و نقش زنان در تحولات جهانی را به دنیا صادر کند

در ادامه این مراسم فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه اظهار داشت: در زیارت اربعین، هدف قیام امام حسین، همان هدف رسالت نبی اکرم (ص) دانسته شده است؛ که آثار فرهنگی قیام امام حسین در آن بسیار پررنگ است. تجمع بیدارگرانه و استکبارستیز اربعین، روایتی مستند و بشردوستانه را از تشیع به جهان مخابره می‌کند و فرصتی برای نمایش اوج انسجام اجتماعی و منبع غنی برای تبیین تأثیر زنان در تحولات جهانی است.

وی از تجمع بزرگ اربعین به عنوان سرمایه بزرگ مکتب شیعی یاد کرد و گفت: تجمع اربعین می‌تواند مباحث اخلاقی شیعه و نقش زنان در تحولات جهانی را به دنیا صادر کند. این سرمایه بزرگ مکتب شیعی در ارتقا فرهنگ جهانی بسیار مؤثر است. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند روح شیعه روح کربلایی و عاشورایی است. اربعین، پرچم سربلند حسین‌بن‌علی (علیه السّلام) است.

دانشجو افزود: ما نخواهیم گذاشت پرچم امام حسین (ع) روی زمین بیفتد و تجمع اربعین، یک حرکت عاشورایی و کربلایی است و این فرهنگ، ادامه خط ولایت است.

رئیس دانشگاه یادآور شد: در زمان غیبت، ادامه این مسیر بدون ولایت و قبول کردن پرچمداری ولی فقیه معنا نخواهد داشت و ما باید علمدارمان را در پستی‌ها و بلندی‌ها گم نکنیم و بدانیم که در کربلای امروز چه کسی علمدار است و از چه کسی باید آگاهانه و عالمانه پیروی کنیم.

در مسائل زن، دنبال ارائه الگوی سومی هستیم که بتواند تمدن ساز باشد

اصلانی: دنیای امروز تشنه معرفی الگو برای برون رفت از بحران زنان است

مینو اصلانی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین بانوان به عنوان سخنران دیگر این همایش گفت: این کمیته سال‌ها فعالیت‌های فرهنگی مختلفی را در این حوزه انجام داده و امسال که پیش همایش زنان و تحولات جهانی و اربعین را برگزار کردیم مقالات زیادی از کشورهای مختلف به دست ما رسیده است.

وی افزود: وظیفه و رسالت زینبی ما در این کمیته این است که زیبایی‌ها و پیام‌های اربعین را به عنوان روایت‌گر این اتفاق بزرگ در عصر حاضر تبیین و منتقل کنیم.

اصلانی تاکید کرد: رویکرد امسال کمیته فرهنگی تکمیل موکب‌های اندیشه ورز فاطمی بوده تا بتوانیم با کمک زنان فرهیخته درباره فرهنگ عاشورایی روایت گری را انجام بدهیم.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین بانوان با اشاره به اینکه مهمترین هدف این کمیته در دنیای امروز معرفی جایگاه و شأن واقعی زنان است تصریح کرد: دنیای امروز تشنه معرفی الگو برای برون رفت از بحران زنان است.

وی ادامه داد: ما نه قائل به زن گوشه نشین شرقی و نه زن غربی بدون هویت هستیم بلکه به دنبال ارائه الگوی سومی هستیم که بتواند تمدن ساز و اثرگذار باشد، زنی که بتواند علاوه بر احساس زنانه و مادرانه خود هویت الهی خود را حفظ کند.

وی در پایان ضمن قدردانی از رئیس دانشگاه تربیت مدرس، بسیج کارکنان، اساتید و دانشجویان و دانشگاه آزاد در برگزاری این همایش، انتقال پیام گفتمانی جمهوری اسلامی در اربعین حسینی را به عنوان هدیه به جهان اسلام، مهمترین دغدغه این کمیته ذکر کرد.

اجرای مداحی و مرثیه سرایی، شعر خوانی آئینی، ادای احترام به مقام شهدای گمنام دانشگاه و قرائت فاتحه و تقدیر از مقالات منتخب از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

کد خبر 5864854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha