۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۶

کوروش زارعی در نشست «روایت راهیان»؛

بر هنرمندان عراقی تأثیر گذاشتیم/ نذر فرهنگی تئاتری‌ها در اربعین

بر هنرمندان عراقی تأثیر گذاشتیم/ نذر فرهنگی تئاتری‌ها در اربعین

نشست هفتمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» با حضور معاون هنری، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و دبیر هنری این رویداد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» صبح سه‌شنبه ۳۱ مرداد با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه و سیدمصطفی موتورچی دبیر هنری رویداد، برگزار شد.

در ابتدای این نشست کوروش زارعی گفت: امسال هفتمین دوره همایش را مفصل‌تر از گذشته برگزار می‌کنیم. در مرز شلمچه، خسروی، چذابه، باشماق و مهران برای زائرین اجرا داریم. در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین اجرای تعزیه و نقالی را در نظر داریم. امسال نمایش «قهرمان کوچک» ویژه گروه سنی کودک و نوجوان را به زبان فارسی و عربی در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین اجرا می‌کنیم. همچنین ۲ گروه سرود نیز داریم که به زبان عربی به اجرای برنامه می‌پردازند.

وی تأکید کرد: این حرکت نذر فرهنگی بچه‌های تئاتر ایران است که بدون چشم‌داشت به اجرای تعزیه و تئاتر در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین می‌پردازند.

زارعی درباره زمان اجرای برنامه‌ها در ایام پیاده‌روی اربعین حسینی، افزود: به دلیل گرمای هوا، بعد از نماز مغرب و عشاء در مقابل موکب‌ها اجراها شروع و تا ۱۲ شب ادامه پیدا می‌کند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، یادآور شد: هدف ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است تا نسل جوان و مسلمانان دیگر کشورها با این فرهنگ آشنا و آماده ظهور امام زمان (عج) شوند. با این فرهنگ، پیاده‌روی اربعین عهد و پیمانی است که تمامی شیعیان جهان با حضرت مهدی (عج) می‌بندند. بنیاد شهید و امور ایثارگران در برگزاری این رویداد همکاری و همراهی دارد و من شخصا از آقایان مختاری و کرم‌الهی تشکر می‌کنم.

در ادامه این نشست علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری نیز تأکید کرد: «روایت راهیان» یک اتفاق هنری با محوریت هنر نمایش است و ویژگی این رویداد این است که هنرمندان کار را در قالب نذر فرهنگی پیش می‌برند. این امر نشانگر خلوص نیت جمع حاضر در رویداد است.

سپس موتورچی دبیر هنری «روایت راهیان» نیز به ارائه آمار مرتبط با این رویداد پرداخت و توضیح داد: در هفتمین رویداد «روایت راهیان» در ایران و از ۱ تا ۱۳ شهریور در مرز مهران ۷ گروه، چذابه ۱۴ گروه، خسروی ۷ گروه، باشماق ۶ گروه و شلمچه ۱۶ گروه تعزیه، ۱۶ گروه تئاتر و ۱۶ گروه سرود به اجرای تعزیه‌ و سرود می‌پردازند. در عراق نیز هنرمندان از ۶ شهریور، ۲ روز در نجف، ۴ روز در پیاده‌روی اربعین و ۲ روز هم در کربلا به اجرای تعزیه، سرود و نمایش می‌پردازند.

در ادامه این نشست کوروش زارعی درباره تأثیرگذاری رویداد تئاتری «روایت راهیان»، اظهار کرد: ما جریان‌یاز شدیم و باعث شدیم عراقی‌ها هم تعزیه عربی تولید و اجرا کنند. هنرمندان عراقی از ما تقلید می‌کنند و خوشحالیم که این تأثیر را داشته‌ایم.

وی ادامه داد: برای ارتباط برقرار کردن با زائران پاکستانی در حال هماهنگی با گروهی از استان سیستان و بلوچستان هستیم تا سال آینده اجرایی به زبان اردو داشته باشیم. ما تا دوره ششم با هیچ موکب ایرانی کار نکردیم و وقتی آمدیم با دوستان ایرانی ارتباط برقرار کنیم، نشد. البته امسال در موکب‌های ایرانی کار خواهیم کرد که امیدواریم تجربه خوبی باشد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره بودجه مدنظر برای برگزاری هفتمین رویداد «روایت راهیان»، تصریح کرد: بودجه‌ای که برای برگزاری این رویداد نیاز است صرف هزینه ایاب و ذهاب می‌شود زیرا هنرمندان و دست‌اندرکاران رویداد هیچ دستمزدی دریافت نمی‌کنند. ما سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان بودجه داشتیم ولی امسال این بودجه را نداریم و با حدود ۱۰۰ هنرمندی که در دوره هفتم حضور دارند حدود ۱ میلیارد تومان هزینه ایاب و ذهاب داخل ایران و داخل کشور عراق می‌شود.

زارعی تصریح کرد: اینکه که ما توانستیم فرهنگ ایرانی اسلامی را به دیگر مسلمانان ارائه دهیم، بسیار دستاورد بالایی است. ما با حضورمان در شکل‌گیری نهضت اسلامی جهانی مشارکت می‌کنیم.

کد خبر 5867651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha