۸ شهریور ۱۴۰۲، ۱۳:۲۴

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

دانشگاه‌ها با اجرای حدود ۱۱ هزار طرح مشکلات صنعت را رفع کردند

دانشگاه‌ها با اجرای حدود ۱۱ هزار طرح مشکلات صنعت را رفع کردند

قوچان- معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۳۵ طرح دانش‌بنیان در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی اجرایی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان صالحی صبح چهارشنبه در بازدید چندساعته خود از پروژه‌های دانشگاه صنعتی قوچان اظهار کرد: تولید علم یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری در برنامه هفتم توسعه است به‌طوری‌که ایشان در حوزه علم و فناوری ابلاغ کردند که باید حفظ آهنگ رشد علمی کشور موردتوجه قرار گیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رابطه مستقیم میان تولیدات علمی و اقتصاد دانش‌بنیان در تمام کشورهای دنیا گفت: کشوری همچون چین از بیست سال گذشته تاکنون توانسته این رابطه را به‌صورت عینی پیاده کند و این موضوع در حال حاضر در کشور ما اتفاق می‌افتد.

وی تأکید کرد: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۳۵ طرح دانش‌بنیان در راستای حل مشکلات صنعت واحدهای تولید اجرایی کردند که ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.

صالحی بابیان اینکه خراسان رضوی به دلیل وجود صنایع نرم و سخت همچون گردشگری، زائرپذیری و … می‌تواند در این زمینه نقش‌آفرینی داشته باشد، گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با ایجاد ارتباط میان صنعت و جامعه چند برابر بودجه عمومی خود درآمد داشته باشند و شرکت‌های تولید نیز از مشوق‌های مالیاتی بهره ببرند.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت ارتقا ظرفیت در تعامل میان صنایع و دانشگاه‌ها بیان کرد: مجلس شورای اسلامی و استانداران می‌توانند در تعامل صنایع با دانشگاه‌ها نقش بسزایی ایفا کنند البته این را نیز باید متذکر شد که شاید برخی صنایع در استان از این موضوع مطلع نباشند.

وی یادآور شد: بر اساس تفاهم‌نامه با وزیر کشور و استانداران مأموریت گرایی دانشگاه‌ها نهادینه‌شده که کارگروهی در استانداری‌ها مشخص و به آن‌ها ابلاغ‌شده است که چگونه سازمان‌های دیگر زیرمجموعه دولت را برای استفاده از این ظرفیت و نقش‌آفرینی در این مأموریت پای‌کار بیاورند.

صالحی دانشگاه صنعتی قوچان را با توجه به سرانه فعالیت یک دانشگاه برجسته در سطح کشور خواند و افزود: علاوه بر اختصاص و حمایت بودجه تجهیزاتی دانشگاه از اعضای هیئت‌علمی نیز پشتیبانی ویژه‌ای برای حوزه پژوهشی صورت می‌گیرد.

رشد ۲۰ پله‌ای شاخص H-index دانشگاه صنعتی قوچان

رئیس دانشگاه صنعتی قوچان نیز در این بازدید با بیان اینکه این دانشگاه از سال ۸۵ مشغول به فعالیت بوده و مشخصه آن حوزه پژوهشی آن است، اظهار کرد: طی یک سال و نیم اخیر شاخص H-index این دانشگاه با ۲۰ پله رشد از جایگاه ۵۱ به ۷۱ ارتقا یافته است.

مجید مهدویان افزود: علاوه بر معرفی ۳ تن از اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه به‌عنوان یک درصد دانشمندان برتر جهان، یک استاد این دانشگاه نیز در رده دانشمندان یک‌دهم درصد دنیا شد که این موضوع فقط در ۱۲ دانشگاه کشور اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: دانشگاه صنعتی قوچان توانسته است ۴ میلیارد تومان قراردادهای برون دانشگاهی با صنایع و مراکز پژوهشی استانی و خارج استانی منعقد کند.

امکان جذب دانشجوی خارجی از کشورهای آسیای میانه برای قوچان

فرماندار قوچان نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این شهرستان و شناخته شدن قوچان به‌عنوان بندر خشک در منطقه گفت: هم‌جواری و نزدیکی به کشور ترکمنستان موجب می‌شود تا این شهرستان امکان جذب دانشجو از کشورهای آسیای میانه را داشته باشد و این یک نقطه قوت برای ارتقا سطح علمی و دانشگاهی در این منطقه خواهد بود.

عباسعلی صفایی بابیان این موضوع که وجود خوابگاه متأهلین امتیازی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شمار می‌رود که این شهرستان تاکنون از آن بی‌بهره بوده است، تصریح کرد: رفاهیات یکی از دغدغه‌های دانشجویان این دانشگاه است به‌طوری‌که ازنظر خوابگاهی در مضیقه بوده و از خوابگاه دانشگاه آزاد برای اسکان استفاده می‌کنند.

وی ایجاد پردیس دانشگاهی در قوچان را مهم قلمداد کرد زیرا شهرهای هم‌جواری همچون درگز، فیروزه، خوشاب گلبهار و گلمکان می‌توانند از این پتانسیل استفاده کنند.

کد خبر 5874924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha