خبرگزاری مهر، گروه استانها: هر سال که میگذرد بیشتر از سال قبل با اربعین عجین میشویم، این روزها اربعین دیگر فقط یک روز در تقویم نیست، بلکه برای ما شیعیان به نوعی فرهنگ تبدیل شده تا جایی که همه اقشار برای این ایام برنامه ریزی میکنند تا هر طور که شده یا در کربلا باشند یا پیاده روی جاماندگان حضور پیدا کنند.
جاماندگان اربعین با حضور در راهپیمایی ارادتشان را به خاندان عصمت و طهارت به نمایش گذاشته و شور و شعور و محبتشان را به اباعبدالله و آن سلاله پاک نشان میدهند، راهپیمایی جاماندگان اربعین بزرگترین رزمایش مذهبی است که راهپیمایان با «شعار حب الحسین یجمعنا و القرآن یهدینا» طی طریق میکنند تا پرچم حق و حقیقت در اهتزاز باشد.
برای اطلاع بیشتر از چگونگی برگزاری مراسم جاماندگان اربعین توسط عاشقان و دلسوختگان حسینی (ع) در پایتخت با سردار حسن حسن زاده، فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران به گفتگو نشستیم، که حاصل آن در ادامه میآید:
* در خصوص مبدا و مقصد پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی (ع) در تهران برایمان توضیح دهید.
پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی (ع) ۱۰ الی ۱۱ سال است، که در تهران برگزار میشود و مفتخر هستیم که در این سالها به مردم عزیز شرکت کننده در این حماسه مذهبی خدمت رسانی کرده ایم، این مراسم بزرگترین و با عظمتترین رویداد مردمی و معنوی پایتخت محسوب میشود و تمام تلاش ما این است که مراسم به بهترین شکل ممکن و با شکوه هر چه تمام تر برگزار شود.
مبدا این پیاده روی از میدان امام حسین (ع) است و امسال رأس ساعت شش صبح با مداحی و زیارت اربعین آغاز میشود و بنا، بر این است که برنامه میدان امام حسین (ع) کمتر از ۴۵ دقیقه به اتمام برسد و بعد از آن پیاده روی خانوادگی دلدادگان و جاماندگان اربعین حسینی شروع شود.
مقصد نهایی این پیاده روی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) که مسیری نزدیک به ۱۵ کیلومتر است در نظر گرفته شده و در این خصوص توصیه ما این است که عزیزان به ویژه اگر کودک همراه دارند، صبح زودتر در این مسیر گام بردارند تا هوا خنکتر باشد.
آیا مردم از شهرهای اطراف هم در پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی (ع) پایتخت حضور دارند؟
بله در این خصوص باید بگوییم، مسیرهای فرعی دیگری از سمت ورامین و قرچک یا اسلامشهر و چهاردانگه داریم که به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی می آیند و مسیرهای فرعی در تهران هم داریم، اما همه مسیرها در نهایت به مسیر اصلی ختم میشوند.
* در خصوص برنامههای مسیر راهپیمایی کمی توضیح میدهید؟
در این راستا تمهیدات بسیار خوبی توسط ستاد مردمی جاماندگان اربعین اندیشیده شده و مواکب، ایستگاههای صلواتی، غرفهها و ایستگاههای فرهنگی جانمایی شده اند که ۳۰ درصد این مواکب و ایستگاهها فرهنگی هستند، ما ۴۰ پردیس فرهنگی به نیت اربعین در این مسیر داریم، که از صبح چهارپایه خوانی، منبرهای ۱۰ دقیقهای، هفت دقیقه و هشت دقیقهای دارند، قبل از اذان قرائت قرآن زنده، اذان زنده و برپایی نماز جماعت برای اولین بار را داریم و امیدواریم زنجیره به هم پیوسته نماز جماعت ظهر و عصر خواهیم داشت.
در داخل حرم هفت جا نماز جماعت برگزار میشود و غرفههای مخصوص کودکان با نام شیرخوارگان در مسیر داریم، مدارس در طول مسیر باز هستند و خدمات شیردهی، سرویس بهداشتی و تعویض پوشک کودکان داریم و غرفههایی مختص خدمات فرهنگی به بانوان، کودکان در تمام ردههای سنی ارائه میشود.
تعدادی از بچههای مسجدی و دلداده امسال به طور خودجوش آمده اند و پیشنهاد دادند که بخشی از مسیر را به مسیر پیاده روی نجف به کربلا شبیه سازی کنند، سال گذشته یک قطعه کوچک را انجام دادند، که حس و حال بسیار خوبی داشت.
* آماری از تعداد مواکب و ایستگاههای صلواتی مستقر در طول مسیر راهپیمایی و شرکت کنندگان داریم؟
امسال بالغ بر دو هزار موکب، ایستگاه صلواتی و ایستگاه فرهنگی در طول مسیر مستقر میشوند، که این تعداد یک رکورد در مراسم سالیان گذشته جاماندگان و دلدادگان اربعین حسینی است.
سال گذشته حضور بیش از چهار میلیون نفر در مراسم پیاده روی اربعین در تهران ثبت شد، سال گذشته تا اذان مغرب و عشا سیل خروشانی به سوی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی حرکت میکردند.
پیش بینی امسال افزایش تعداد شرکت کنندگان است و یکی از دلایل آن نیز این است که متقاضیان برپایی مواکب و ایستگاهها افزایش پیدا کرده است و دلیل دیگر نیز این است، که امسال بیش از ۷۰ درصد عزیزانی که برای پیاده روی اربعین به کربلا رفته اند تا روز اربعین باز میگردند و این امر نیز نسبت به سال گذشته آمار متفاوت و قابل توجهی است و اکثر این عزیزان نیز علاقمند هستند، در پیاده روی جاماندگان اربعین شرکت کنند چرا که این پیاده روی شباهت زیادی با پیاده روی نجف تا کربلا دارد.
* هماهنگی و خدمت رسانی سایر دستگاهها برای پوشش این راهپیمایی چگونه است؟
وقتی یک جمعیت بالغ بر چهار الی پنج میلیونی میآید، همه دستگاهها موظفند حاضر بوده و به مردم خدمت رسانی کنند، خدمات در این پیاده روی به ۱۰ بلوک تقسیم شده و در این ۱۰ بلوک خدمات ارائه میشود.
به عنوان مثال پنج درمانگاه در بین مسیر خدمت رسانی میکنند، در هر بلوک نیز یک پست امدادی داریم که اتوبوس آمبولانس، آمبولانسها و چادرهای امدادی در مسیر حضور دارند و همچنین پیش بینی اورژانس هوایی در مسیر نیز شده است.
نظر شما