خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: طولانی شدن جنگ اوکراین که ارتباطی با کشورهای اروپایی ندارد و حمایتهای تمام قد تسلیحاتی و مالی این کشورها از جنگ مذکور در کنار بی نتیجه بودن آن باعث شده مردم اروپا که از پیامدهای اقتصادی این جنگ به شدت رنج میبرند نگران امنیت ملی کشورهای خود در مقابل اقدامات احتمالی روسیه شوند.
روزنامه رأی الیوم در مقالهای با اشاره به جنگ اوکراین نوشت: بر اساس مقاله مجله آمریکایی فارن افرز، تداوم حمایتهای غرب از اوکراین تضمین شده نیست و ممکن است طی سال آتی شاهد یک تغییر ناگهانی در سیاست خارجه آمریکا باشیم؛ مسأله ای که اروپاییها را نگران کرده است. آمریکا با وجود شکست ضدحملات کیف علیه مسکو، به دنبال دستیابی به یک راه کار دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین نیست. این در حالیست که اروپاییها از پیامدهای جنگ اوکراین به شدت رنج میبرند و نسبت به تهدیدات روسیه علیه امنیت این کشورها نگران هستند.
آمریکا از نظامیان اوکراینی به جای نظامیان خود برای ورود به جنگ علیه روسیه استفاده میکند. با این حال آمریکا سابقه طولانی در کنار گذاشتن مهرههای وابسته به خود دارد مانند آنچه که در افغانستان شاهد بودیم. احتمال کشیده شدن چین به یک ماجراجویی خطرناک علیه تایوان ممکن است باعث شود آمریکا به سمت راه کارهای دیپلماتیک برای فیصله دادن به جنگ اوکراین تمایل پیدا کند.
روزنامه القدس العربی در خصوص ایران و عراق نوشت: عراق اجرای تعهدات خود را در خصوص جمع آوری احزاب و جریانهای معاند جمهوری اسلامی ایران که در خاک اقلیم کردستان عراق از دههها قبل تاکنون مستقر شده بودند بنا به درخواست تهران مبنی بر خلع سلاح این جریانها و بیرون راندن آنها از خاک عراق، آغاز کرده است. در ژوئیه گذشته مقامات نظامی ایران تهدید کردند که در صورتیکه عراق تا ۱۹ سپتامبر جاری به تعهدات خود در خصوص این جریانهای معاند عمل نکند اقدامات نظامی ایران علیه این جریانها شدت پیدا میکند.
روزنامه العربی الجدید در خصوص سوریه نوشت: با وجود آنکه اعتراضات در استان السویداء در جنوب سوریه علیه اوضاع کنونی نزدیک به دومین ماه خود شده است، به نظر میرسد آمریکاییها به تازگی به این اعتراضات توجه پیدا کردهاند به طوری که یکی از نمایندگان جمهوری خواه این کشور روز جمعه با شیخ حکمت الهجری یکی از شیوخ طایفه دروزی ها به صورت تلفنی در خصوص این تحرکات علیه نظام بشار اسد رئیس جمهور سوریه صحبت کرد. این نماینده آمریکایی در گفتگو با الهجری که از حامیان شورشها علیه بشار اسد به شمار میرود خواهان برقراری ارتباطات گسترده با وی شد.
روزنامه یمنی المسیره به نقل از عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله این کشور نوشت: جریانهای طاغوت و استکبار کار را در اروپا به جایی رساندهاند که برخی از ساکنان این کشورها بپذیرند که به میمون یا سگ تبدیل شده و با زنجیر به بند کشیده شوند. لابی یهودی - صهیونیستی و دنباله روهای آن در جهان با هر ابزار و روشی تلاش میکنند امت اسلامی را از رسول خدا (ص) و قرآن جدا و مقدسات را از دل مردم بیرون کنند.
روزنامه المراقب العراقی در خصوص اقلیم کردستان عراق نوشت: به نظر میرسد اوضاع میان دولت مسرور بارزانی در اقلیم کردستان عراق و دولت بغداد نسبتاً آرام شده است. بحران میان دو طرف بعد از آن شدت گرفت که اربیل، دولت مرکزی را به عدم واریز درآمدهای مالی اقلیم متهم کرد. بغداد نیز این اتهامات را رد کرد. حزب بارزانی در آن زمان بغداد را تهدید کرد که در صورت حل نشدن این موضوع از طرف آمریکایی میخواهد وارد عمل شود. بعد از سه روز از این تهدیدات، اقلیم کردستان یک هیأت به بغداد اعزام کرد. تحلیلگران از سیاست اربیل در پناه بردن به کمکهای خارجی به ویژه آمریکا در خصوص مسائل داخلی انتقاد میکنند.
روزنامه سوری الثوره در خصوص اوضاع این کشور نوشت: مردم سوریه با تمام شکلهای آشوب که آمریکا به دنبال گسترش آن در سوریه و منطقه است مخالف هستند. آشوبهای این روزها در استان السویداء در ظاهر در اعتراض به اوضاع معیشتی است اما در باطن برای اجرای نقشههای آمریکا رخ میدهد؛ نقشههایی که دیگر کاملاً هویدا شده و نیازی به اثبات ندارد. حمایت این کشور از جدایی طلبان قسد در منطقه الجزیره سوریه بهترین دلیل برای این ادعا است.
آمریکا میخواهد سوریه را به نقطه قبل بازگرداند؛ همان جایی که واشنگتن و تل آویو شکست نقشههای خود را علیه دمشق با وجود صرف بیش از ۲ هزار میلیارد دلار اعلام کردند. آمریکا و همپیمانانش هنوز نتوانستهاند این نکته را هضم کنند که چگونه سوریه توانست تمام این توطئه چینیها و نقشهها را خنثی کند.
روزنامه سوری الوطن در خصوص شبه نظامیان قسد نوشت: هنوز اقدامات جدایی طلبان قسد تحت حمایت آمریکا در حومه شرقی دیرالزور ادامه دارد و این منطقه هر لحظه ممکن است شاهد ازسرگیری درگیریها با نیروهای عشایر سوریه باشد.
منابع مطلع در میان نیروهای عشایر اعلام کردهاند که این درگیریها طی ۱۰ روز ممکن است مجدداً از سرگرفته شود و طبلهای جنگ بار دیگر در این منطقه به صدا درآید چرا که هنوز ریشههای آغاز درگیری در این منطقه وجود دارد. نیروهای عشایر خواهان آن هستند که کنترل مناطقی که در آن استقرار دارند را از عناصر قسد بگیرند چرا که نه به این عناصر و نه به اشغالگران آمریکایی اعتمادی ندارند.
نظر شما