خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: با گذشت یک سال و نیم از آغاز جنگ در اوکراین به نظر میرسد نه تنها سیل تسلیحات ارسالی از سوی کشورهای غربی برای حمایت از نظام کییف کارآمد نبوده بلکه نارضایتیهای عمومی در کشورهای غربی در قبال ادامه این جنگ در حال افزایش است.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: صداهای مخالف علیه دخالت آمریکا در جنگ اوکراین به ویژه در میان محافل رسانهای غرب و آمریکا افزایش یافته است. آنها خواهان توقف این جنگ در سریعترین زمان ممکن هستند که برای ما یادآور تحولات جنگ آمریکا علیه ویتنام است.
مجله آمریکایی پولتیکو با اشاره به اختلافات میان وزارت دفاع و خارجه این کشور نوشت: غرب هر روز بیش از پیش احساس میکند در جنگ اوکراین شکست خورده است. افکار عمومی در کشورهای غربی نیز احساس یأس نسبت به این جنگ و تلفات انسانی و خسارتهای مالی سنگین در پی آن دارد. روزنامه فرانسوی لوموند نیز عقب نشینی نیروهای فرانسوی از نیجر مانند عقب نشینی اشغالگران آمریکایی از افغانستان را نشانه افول جایگاه غرب و منابع قدرت آن و موقعیت سیاسی و نظامی جهانی اش میداند.
مارگارت تیلور براون یکی از نمایندگان آمریکایی مخالف جنگ اوکراین اعلام کرده که کمکهای مالی واشنگتن به کییف به حمایت از نازیها در اوکراین منجر میشود. آمریکا به جای کمک به شهروندان خود در سایه وجود ۶۰۰ هزار بی خانمان در کشور از اوکراین حمایت مالی به عمل میآورد.
با آمدن زمستان تنها شاهد افزایش سرمای هوا نیستیم بلکه وقوع شکافهایی در اردوگاه کشورهای غربی و تشدید اعتراضات علیه جنگ اوکراین در سایه حملات احتمالی روسیه علیه تأسیسات برق و انرژی و افزایش قیمت حاملهای انرژی و نگرانی دولتهای اروپایی در این خصوص محتمل است و چه بسا این روند به مذاکره با مسکو و دستیابی به آتش بس بیانجامد.
روزنامه القدس العربی در خصوص شکست غرب در اوکراین نوشت: بررسی اوضاع و شرایط کلی در اوکراین برای کشورهای غربی خوشایند نخواهد بود. غربیها که از همان ابتدا با موضع گیری های رسمی هدف خود را برای ورود به جنگ اوکراین، تضعیف روسیه و تجزیه این کشور اعلام کرده بودند در حال حاضر شرایط را برای پیروزی خود در اوکراین مساعد نمیبینند.
ممکن است سیل تسلیحات غرب به سمت اوکراین از بمبهای خوشهای گرفته تا مهمات حاوی اورانیوم، موشکهای دوربرد در کنار نیروهای نظامی خارجی، کارشناسان غربی و ارائه خدمات ماهوارهای و همچنین مشارکت میدانی آمریکا در حمله علیه کریمه مدت زمان جنگ اوکراین را طولانیتر کند اما در نهایت سرنوشت جنگ را تغییر نخواهد داد. این تسلیحات و کمکها باعث نمیشود غرب از باتلاقی که در آن گرفتار شده نجات پیدا کند. آنها میخواهند اوکراین را تبدیل به یک افغانستان دیگر برای روسها کنند اما اگر اوکراین تبدیل به یک افغانستان دیگر برای آمریکا و نیروهای ناتو شود آن موضع رؤیای شکست روسها نابود میشود.
روزنامه العربی الجدید با تیتر «رانت های خانوادگی بایدن زیر ذره بین» نوشت: پرونده خانواده بایدن و ارتباطات مالی آنها در حالی باز شده است که به نظر میرسد این پرونده در آینده نزدیک بسته نخواهد شد. این در حالیست که قانونگذاران جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه اولین جلسه استماع در خصوص تحقیقات استیضاح جو بایدن را برگزار کردند. رسانههای آمریکایی به صورت گسترده فعالیتهای مالی و تجاری خانواده بایدن را پوشش میدهند و این روند میتواند بر روی کمپین انتخاباتی وی تأثیر منفی بگذارد.
روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص تحرکات آمریکا در سوریه نوشت: آمریکا در ادامه سیاستهای تنش زای خود در سوریه در عرصههای سیاسی، اقتصادی و میدانی از تغییر نام سفارت صوری خود در دمشق خبر داد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد کلمه دمشق از نام این سفارتخانه حذف و به سفارت «ایالات متحده آمریکا در سوریه» تغییر پیدا کرده است. این اقدام همزمان با انتقال مقر این سفارتخانه به شمال شرق سوریه یعنی محل استقرار پایگاههای غیرقانونی آمریکا در مناطق نفتی سوریه تحت کنترل عناصر قسد صورت گرفت.
آمریکا از طریق فعال سازی سفارت خود در سوریه و تغییر نام آن و همزمان با افزایش حمایتهای خود از به اصطلاح دولت خودگردان کردها در شمال شرق سوریه و آشوبها در السویداء در کنار تقویت روند آموزش شبه نظامیان در پایگاه التنف می کوشد پروژه تجزیه سوریه را پیش ببرد.
روزنامه سوری الثوره در خصوص اوکراین نوشت: جورج برنارد شاو میگوید، مذاکره، هنر تقسیم کیک به صورتی است که هر کس فکر کند سهم بزرگتر را به دست آورده است. آمریکا و همپیمانان غربی خود میکوشند این نظریه را در اوکراین پیاده کنند. آنها به شدت برای تقسیم کیک اوکراین تلاش کرده و فکر میکنند میتوانند بیشترین سهم را نصیب خود کنند.
این در حالیست که غربها چیزی از ادبیات مذاکره و گفتگو نمیفهمند و این مبانی در اصول اخلاقی آنها جایی ندارد. در اوکراین شاهد وقوع یک بحران صرف نیستیم بلکه جنگی طاقت فرسا این کشور را درگرفته که نمیتوان نقش مخرب آمریکا را در آن نادیده گرفت. در نهایت این ملت اوکراین است که تاوان جنگ افروزیهای آمریکا را میپردازد.
روزنامه لبنانی البناء در خصوص مصاحبه اخیر رئیس جمهور سوریه با تلویزیون چین نوشت: سفر بشار اسد به چین یک سفر تاریخی و مهم به شمار میرود که نتایج مستقیمی بر اوضاع این کشور داشته و در آینده نزدیک این نتایج ظهور و بروز پیدا میکند. جوابهای اسد در این مصاحبه و سخنان رئیس جمهور چین در جریان دیدار اخیر خود با همتای سوری اش بیانگر آن است که روابط دوکشور کاملاً درهم تنیده و تنگاتنگ بوده و همگان در چین از سفر بشار اسد به این کشور استقبال میکنند. رئیس جمهور سوریه تلاش میکند در این مصاحبه به تفاوتهای نقش بین المللی چین در مسیر توسعه و رشد از یک سو و نقش استعماری غرب برای به غارت بردن ثروتهای کشورهای دیگر اشاره کند.
روزنامه سوری الوحده به مصاحبه «بشار اسد»، رئیس جمهور این کشور با شبکه تلویزیونی رسمی دولت چین (CCTV) اشاره کرد و به نقل از وی نوشت: تجربه سفر به چین را مثبت و موفقیتآمیز ارزیابی کرده و از نقش سازنده سیاسی پکن در همراهی با دمشق در نشستهای شورای امنیت سازمان ملل تشکر میکنم.
چین به دنبال اصل همکاری با کشورها و نه سلطه بر دیگران است. این در حالیست که آمریکا آشکارا با تروریستها در سرقت ثروتهای ملت سوریه همدست است. منطقه شمال شرقی سوریه که تروریستها اشغال کردهاند، همان مناطقی است که آمریکا به طور مستقیم بر آن نظارت دارد، بنابراین، مسئله فقط سرقت نفت نیست، بلکه شراکت با تروریستها در تقسیم سودهای ناشی از سرقت است.
نظر شما