به گزارش خبرنگار مهر، عابدین خرّم عصر روز دوشنبه، ۲۷ شهریورماه در همایش ملی روز شعر و ادب فارسی در تبریز با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شهریار، اظهار کرد: نام استاد شهریار نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از نقاط جهان و نزد علاقمندان شعر و ادب آشنا بوده و راز بزرگ محبوبیت وی نیز مردم داری، شاهکارهای ادبی، تسلط و تبحر بر دو زبان ترکی و فارسی است.
وی افزود: شهریار، آینه تمام نمای عشق مردم ایران در آذربایجان بوده و آن را به نمایش گذاشته است. امیدواریم هنرمندان و شعرا، شهریار زمان خویش باشند.
وی گفت: استاد شهریار مرد زمان و زمان شناس بصیری بود و هیچوقت نسبت به اتفاقات ایران و آذربایجان بیتفاوت نبوده و با سرودن اشعار مختلفی، عشق خود به ایران، دین و سرزمین مادریاش را نشان داده است.
خرّم با اشاره به وضعیت نامناسب مقبره الشعرا در طول ۱۰ سال گذشته، اظهار کرد: پیشبینی منابع مالی برای این آثار ارزشمند فرهنگی در سفر ریاست جمهوری انجام گرفته است. سالنهای دیگری در شهر تبریز متروکه شده بودند که امروز هر یک احیا شدهاند. در اغلب شهرستانها نیز پروژههای ناقص فرهنگی داشتیم که اغلب آنها در دست تعمیر و آمادگی است و تا پیش از اتمام دولت، آماده و تحویل فرهنگ دوستان میکنیم.
وی تاکید کرد: در دولت سیزدهم، خود را موظف میدانیم که قدمهای تشویقی و حمایتی در راه هنر و فرهنگ آذربایجان را برداشته و عزم جزم بزرگان ادب شعر آذربایجان را ارج بنهیم.
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز نیز اظهار کرد: تمامی عظمت و داشتههای تبریز و آذربایجان از انسانهای بزرگ و بینظیر در طول تاریخ است.
وی افزود: نمونه این انسانهای بزرگ در مجموعه مقبره الشعرای بزرگ است که ۴۰۰ عارف و شاعر گرانقدر را در دل خود گنجانده است.
وی خاطرنشان کرد: در فرمایش اخیر مقام معظم رهبری در موضوعات فرهنگی، تبریز و آذربایجان را به عنوان قطب فرهنگی معرفی کردهاند. این موضوع به این یعنی است که ریشههای این فرهنگ عظیم و عمیق بوده و ناملایمتهایی که دشمنان و یا دوستان ناآگاه دارند، هیج لرزهای بر جان این فرهنگ عظیم ندارد.
هوشیار گفت: امروز افتخار میکنیم که آذربایجانی و تبریزی هستیم. با احترامی که به همه فرهنگها داریم، فرهنگ ناب آذربایجان و تبریز که تبلور آن، انسانهایی چون شهریار هستند.
وی با تاکید بر لزوم تبیین شخصیتهای اصیل این خطه، افزود: باید بسترهای لازم را فراهم کنیم تا فرهنگ بینظیر خطه آذربایجان و تبریز که به ما ارث رسیده است را به دیگران معرفی کنیم.
نظر شما