۲۸ شهریور ۱۴۰۲، ۱۲:۲۵

مهر گزارش می‌دهد؛

نارضایتی صنایع یزد از قطع برق/ نیروگاه‌های خورشیدی ناجی صنعت یزد

نارضایتی صنایع یزد از قطع برق/ نیروگاه‌های خورشیدی ناجی صنعت یزد

یزد- ناترازی تولید و مصرف برق در استان یزد، مدیریت را به سمت کاهش مصرف در بخش تولید و مشترکان صنعتی و مدیریت مصرف در بین مشترکان خانگی سوق داده اما صنعتگران از این وضعیت ناراضی هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سمیه گلابگیریان: خاموشی‌هایی که به دنبال افزایش مصرف برق در استان یزد در بخش صنعتی رخ داده، گرچه نوعی مدیریت مصرف به شمار می‌رود اما صنعتگران یزدی دل خوشی از این مدل مدیریتی ندارند و بالا رفتن هزینه تولید را مهم‌ترین معضل این وضعیت می‌دانند.

دولت مشوق‌های بسیاری را برای قطع برق برای صنایع پیش بینی و پرداخت کرده و حتی زمان‌های خاموشی به نحوی برنامه ریزی شده و برنامه آن در اختیار صنایع قرار گرفته که کمترین خسارت را به دنبال داشته باشد اما صاحبان تولید و صنعت استان این را کافی نمی‌دانند.

بالا رفتن هزینه‌های تولید با قطعی برق

رئیس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه قطعی برق صنایع مهمترین دغدغه فعالان اقتصادی است، گفت: رفع مشکلات این حوزه نیاز به تعامل بیشتر و انعطاف پذیری از سوی مسئولان امر دارد.

احمد عشقان ملک با بیان اینکه باید با تعامل و همفکری این مشکل را به حداقل برسانیم، اظهار داشت: به اذعان مسئولان در توزیع برق، خوشبختانه بیش از ۷۰ درصد از صنایع بخش خصوصی در کاهش پیک بار مصرف همکاری داشته‌اند اما اینکه فشار بیشتری به صنایع برای خاموشی وارد آید، پسندیده نیست و لازم است به شکلی از تولیدکننده‌ها نیز حمایت شود.

نارضایتی صنایع یزد از قطع برق/ نیروگاه‌های خورشیدی ناجی صنعت یزد

عشقان ملک با بیان اینکه نبود زیرساخت‌های کافی در حوزه انرژی، بخش تولید را با مشکل مواجه کرده، عنوان کرد: خاموشی‌های مکرر روی صنایع، هزینه کارگر و قیمت تمام شده را بالا می‌برد و در نهایت این هزینه به دوش خریدار نهایی که مردم هستند، می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر رشد تولید تاکید دارند، تصریح کرد: راه برون رفت هر کشوری از مشکلات اقتصادی تولید آن است و مشکلاتی که در سال‌های گذشته تا به امروز در حوزه انرژی انباشته شده، مشکلات امروز را رقم زده اما انتظار داریم با توجه به همکاری و همراهی صنایع در کاهش پیک بار، انعطاف بیشتری به خرج بدهند.

رئیس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد افزود: بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار در زمان کمبود برق، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق قرار گیرند اما در زمان کمبود، عملاً برخلاف این قانون ابتدا برق واحدهای تولیدی قطع می‌شود.

اشتباه محض بودن قطعی برق واحدهای تولیدی

عضو دیگر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی یزد هم با بیان اینکه قطعی برق واحدهای تولیدی یک اشتباه محض است و نباید چنین اتفاقی رخ دهد، گفت: بر اساس توافقی که توانیر و توزیع برق با واحدهای تولیدی دارند، قطعی برق و خاموشی در واحدهای تولیدی اعمال می‌شود و اگر واحدها در این زمینه همراهی نکنند به جای خاموشی برای کاهش مصرف، قطعی برق رخ می‌دهد.

مجتبی دستمالچیان با بیان اینکه مشکل تأمین برق صنایع با تلاش و فرهنگسازی جمعی تا حدی قابل حل است، گفت: متأسفانه مسیر را اشتباه می‌رویم و توانیر در سه دهه گذشته هیچ فرهنگ سازی برای کاهش مصرف که نداشته هیچ، افزایش مصرف هم صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه با این شیوه مصرف، حتی در صورت تولید برق بیشتر، مشکل همچنان پابرجا خواهد ماند، ادامه داد: اصلاح نرخ برق در حل کمبود برق صنایع حائز اهمیت است زیرا قیمت انرژی به قدری ارزان است که بهره وری در آن هیچ توجیهی ندارد و کسی به سمت سرمایه گذاری در برق نمی‌رود.

نارضایتی صنایع یزد از قطع برق/ نیروگاه‌های خورشیدی ناجی صنعت یزد

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه از سوی دیگر بخش خصوصی از تصمیمات و ناتوانی دولت متضرر است، اظهار داشت: دولت در توسعه نیروگاه‌ها ناتوان بوده و سوخت نیروگاه‌های موجود را هم به درستی نتوانسته تأمین کند و حتی هزینه تولید برق را نیز نداده است در حالی که می‌توانست به راحتی با تهاتر در این زمینه اقدام کند.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه برق برای رفع مشکلات قطعی و تأمین برق ضروری است، ادامه داد: برای حل ناترازی تولید و مصرف برق و رفع خاموشی باید سرمایه‌گذاری صورت گیرد و برای تحقق سرمایه‌گذاری نیز باید سیاست و رویکرد تغییر کند.

دستمالچیان بیان داشت: پیشنهاد دارم کنسیرسیومی برای احداث نیروگاه تشکیل شود و واحدها به صورت مشارکتی نیروگاه بزنند تا مشکلات برق هم رفع شود.

ایجاد نیروگاه خورشیدی توسط برخی صنایع در یزد اتفاق افتاده اما این میزان با تعداد صنایعی که در استان مشغول تولید و فعالیت هستند، به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست زیرا ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی توسط چند واحد صنعتی و معدنی بزرگ اتفاق افتاده و در حد تأمین نیاز همان واحدها است و به جز یک مورد، بقیه کمک چندانی به تولید برق در استان نمی‌کنند.

این مهم توسط مسئولان ارشد استان یزد به عنوان یک اولویت در حال پیگیری است و این پیگیری از گذشته نیز وجود داشته اما یا مشوق‌ها برای ایجاد این نیروگاه‌ها کافی نیست یا صنایع انگیزه کافی برای ایجاد چنین نیروگاه‌هایی ندارند.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در یزد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ناترازی تولید برق مشکلی کشوری است، اظهار داشت: در حوزه تأمین برق سه مشکل عمده وجود دارد که یکی از این مشکلات کشوری است و آن نیز ناترازی تولید در سطح کلان کشور است.

محمدعلی شاه حسینی افزود: در سال‌های گذشته استان یزد تولید مازاد تا دو هزار و ۲۰۰ مگاوات را تجربه کرده و مصرف استان نیز هزار و ۸۰۰ مگاوات بود اما در حال حاضر مصرف استان به دو هزار و ۲۰۰ مگاوات رسیده و تولید دو هزار مگاوات است.

نارضایتی صنایع یزد از قطع برق/ نیروگاه‌های خورشیدی ناجی صنعت یزد

وی با بیان اینکه یکی از علت‌های کاهش تولید فرسودگی برخی از نیروگاه‌های تولید برق و خروج آنها از مدار تولید است همچنین ورود برخی کارخانه‌ها بار را افزایش داده است، ادامه داد: با توجه به اینکه استان یزد بهشت تولید انرژی است برنامه استان توسعه وتقویت زیر ساخت‌ها از جمله جبران ناترازی با اولویت تولید برق خورشیدی برای افزایش تولید برق در استان است.

تولید ۲ هزار مگاوات برق خورشیدی در استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار یزد تصریح کرد: در چشم انداز چهار ساله مقرر شده ۲ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود که امسال مجوز تولید ۳۷۳ مگاوات صادر شده و ۱۰۰ مگاوات نیز وارد مدار شد.

وی ادامه داد: قرار است دو هزار مگاوات نیرو خورشیدی را با کمک تولید کننده وارد مدار کنیم یعنی زمین، مجوز و … در اختیار متقاضی قرار داده می‌شود.

شاه حسینی اعلام کرد: اقدام بعدی برای کاهش فشار بار این است که واحدهای بزرگ را ملزم به خود تأمینی کنیم تا نیروگاه خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز خود را تأسیس کنند.

آینده یزد با صنعت گره خورده و تأمین نیازهای بخش صنعت از اهمیت بسیاری برخوردار است از این رو مدیریت تزریق انرژی به ویژه برق به این بخش باید در اولویت قرار گیرد و امید است با بهره گیری از انرژی پاک خورشیدی بخشی از این دغدغه‌ها رفع شود.

کد خبر 5889375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha