۱۲ مهر ۱۴۰۲، ۷:۵۴

رئیس اداره کشاورزی شهرستان تویسرکان:

«طلای سبز تویسرکان» شایسته جهانی شدن است

«طلای سبز تویسرکان» شایسته جهانی شدن است

همدان- رئیس اداره کشاورزی شهرستان تویسرکان گفت: طلای سبز تویسرکان به دلیل مزیت‌های خاص و اقلیمی که دارد، شایسته جهانی شدن است.

سجاد محمد اصغری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نظام سنتی باغ‌های شهرستان تویسرکان با عنوان یک نظام میراثی در راستای ثبت جهانی قرار دارد.

وی با تصریح بر اینکه این شهرستان با دارا بودن ۵ هزار و۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغ‌های گردو به پایتخت گردو کشور شهرت دارد، افزود: شرایط آب و هوایی و کوهستانی بودن منطقه، اقلیم مناسبی را برای پرورش گردو در این شهرستان مهیا کرده است.

رئیس اداره کشاورزی شهرستان تویسرکان با اشاره به اینکه گردوی این شهرستان داری کیفیت بالا و ارزش غذایی فوق العاده است، گفت: از چوب و تنه این درخت نیز در صنایع مبل و منبت و از پوست گردو در صنایع جانبی مانند تولید کربن اکتیو، تولید پودرهای گیاهی استفاده می‌شود.

محمداصغری با بیان اینکه ایستگاه تحقیقاتی گردوی کرزان تویسرکان تنها ایستگاه تحقیقاتی گردو در کشور است که امتیاز بسیار بالایی برای شهرستان تویسرکان ایجاد کرده، از احداث باغ ونهالستان مادری به منظور تکثیر نژادهای برتر گردو در این شهرستان نیز سخن گفت.

وی ادامه داد: این مورد یکی دیگر از مزیت‌های گردوی تویسرکان است که باعث متمایز شدن گردوی این شهرستان با دیگر تولید کنندگان گردو در کشور شده است.

محمداصغری عنوان کرد: این مزیت‌ها باعث شد که گردوی تویسرکان توسط مؤسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد و توسعه روستایی ایران مورد توجه قرار بگیرد و در سال ۱۳۹۳ ثبت این پروژه در مرکز پژوهش‌ها پیگیری شود.

رئیس اداره کشاورزی شهرستان تویسرکان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ مستندات اولیه با تشکیل کارگروه‌ها، کمیته‌های فنی مرتبط، نقشه‌های فنی، بررسی‌های میدانی از لحاظ محتوا و تصاویر شروع شد، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۵ طرحواره آن به فارسی نوشته و به مرکز پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی ارسال شد.

وی متذکر شد: این مستندات بعد از بررسی‌های لازم در سال ۱۳۹۷ به لاتین ترجمه و توسط مرکز پژوهش‌ها درسال ۱۳۹۸ به سازمان فائو ارسال شد و خوشبختانه طی چند روز گذشته نیز کارشناس فائو به منظور بررسی و صحت سنجی موضوع به شهرستان تویسرکان سفر کرد و تمام موارد را از نزدیک مورد بررسی، بازبینی و مطالعه قرار داد.

محمداصغری تشریح کرد: در شهرستان تویسرکان گردو علاوه بر اینکه بع صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده، در ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش صنعت، بازرگانی وگردشگری نیز نقش بسزایی دارد.

وی در ادامه گفتگو، با بیان اینکه عمده باغ‌های گردوی این شهرستان در دره‌ها کاشته شده و توسط جوی‌ها و رودخانه‌ها آبیاری می‌شود، افزود: برخی از درختان این شهرستان با قدمت بالای ۴۰۰ سال با عملکرد ۸۰ هزار گردو وجود دارد که نشان از میراث ماندگار گردو در این شهرستان است.

رئیس اداره کشاورزی شهرستان تویسرکان با تصریح بر اینکه تعداد ۲۵۰ واحد تجاری در زمینه عرضه گردو شامل خرید و فروش دراین شهرستان فعالیت دارند، اضافه کرد: در این شهرستان تجارت گردو به صورت صنفی کار انجام می‌شود و باغداران با تجربیات گذشتگان و دانش به روز در حال پرورش گردو هستند.

کد خبر 5901922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha