۳۰ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۵۹

نشست "کودک در هنر عکاسی" برگزار شد

همزمان با برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده دومین جشنواره عکس "کودک، آینه معنویت"، نشست جنبی کودک در هنر عکاسی دیروز سه‌شنبه 29 آبان در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی دومین جشنواره عکس کودک اعلام کرد در این نشست سیدعباس میرهاشمی، اسعد نقشبندی و مجید ناگهی سه داور، داریوش عسگری دبیر جشنواره و محسن ربانی کارشناس کودک حضور داشتند و حاضران به ارائه نظرات و پرسشهای خود درباره جشنواره و جنبههای مختلف آن پرداختند.

در ابتدای جلسه، ربانی نکاتی را درباره تجلی معنویت در کودکان و مقایسه آن با رفتارها و گفتارهای پیامبر اسلام (ص) از جمله صداقت، زودباوری، حسن نیت، صلح جویی، مهربانی و محبت به حیوانات بیان کرد. وی ضمن بحث در این باره به گرایش پیامبر اسلام (ص) به زیبایی و توجه به عشقورزی به انسان‌ها پرداخت.

در ادامه جلسه پرسش و پاسخ و گفتگوی مستقیم با حضور داوران و دبیر جشنواره برگزار شد. عسگری با اشاره به نحوه برگزاری جشنواره و تعداد آثار دو دوره اول و دوم ضمن تاکید بر تاثیرگذاری این جشنواره بر فضای فرهنگی و مدیریت فرهنگی، از عکاسان شرکت‌کننده در جشنواره تشکر کرد.

نقشبندی هم در پاسخ به یکی از عکاسان حاضر درباره موضوع گستره معنویت در کودک و محوریت عنوان جشنواره برای عکاسان شرکت‌کننده گفت: "عکاسی در تلاش است دنیای درون بچه‌ها را که با مفهوم صداقت و معنویت همراه است کشف و ثبت کند. واقعیت این است که کودک خود پدیده‌ای معنوی است و غیر از معنویت چیز دیگری در او وجود ندارد."

میرهاشمی نیز درباره داوری جشنواره عکس کودک با اشاره به مراحل مختلف حضور داوران از جمله شورای سیاستگذاری، داوری و جلسات نقد و بررسی جشنواره، آن را پدیده‌ای مثبت در عکاسی ارزیابی کرد و درباره کودک و معنویت گفت: "همیشه تصویر کردن معنویت کار سختی بوده است. بین عکسبرداری و عکاسی تفاوت است و عکسبرداری ثبت یک واقعه و عکاسی نگاهی عمیق‌تر به وقایع است."

ناگهی دیگر داور حاضر در نشست، داوری را کاری گروهی برشمرد و آثار برگزیده را حاصل جمع‌بندی و برآیند نظرات داوران عنوان کرد. به عقیده وی، معنویت هر آن چیزی است که از خوی فرشته‌گونه انسان برخیزد و این لحظات مملو از معنویت است و البته ثبت تصویر این لحظات چه به لحاظ درک و دریافت و چه ثبت کاری دشوار است.

امیری از عکاسان حاضر در نشست گفت: "موضوع جشنواره عکس کودک آینه معنویت کلی است و یکی از ویژگی‌های این جشنواره این بود که به هیچ بخش جز عنوان آن انتقاد نشد. علت هم کلی بودن عنوان معنویت است. من پیشنهاد می‌کنم مرجع برگزار‌کننده جشنواره دقیقا موضع خود را مشخص کند و بگوید چه عکسی می‌خواهد تا این همه عکس با موضوع پراکنده به جشنواره ارسال نشود."

یکی دیگر از عکاسان نیز جشنواره عکس کودک را جشنواره‌ای دانست که عکاسان را وادار کرد آرشیو خود را فراموش کنند و به جستجو بپردازند. این عکاس با تاکید بر کلی بودن عنوان جشنواره این مسئله را از نقاط قوت آن برشمرد.

کد خبر 590700

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha