۱ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۳۷

خاتمی در مشهد:

امام رضا (ع) مظهر عقلانیت اسلام است

امام رضا (ع) مظهر عقلانیت اسلام است

رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به اینکه در راستای تبیین نقش امام رضا(ع) در ارائه چهره مطلوب نظام سیاسی و اجتماعی اسلام به خوبی فعالیت نشده است، گفت: امام رضا مظهر عقلانیت اسلام است .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد باران ،حجت الاسلام سید محمد خاتمی دیشب در مشهد گفت: امام رضا(ع) مظهر عقلانیت اسلام است، حضرت علی‌ابن موسی الرضا دو کار عمده در حوزه اسلام انجام داد.

وی عرضه و ارائه جنبه عقلانی و معنوی دین خدا و حقیقت دین و نیز تبیین پایه‌های نظری و اجتماعی سیستم مطلوب حکومت عدل اسلامی با محوریت امام معصوم را دو اقدام مهم امام رضا عنوان کرد .

محمد خاتمی گفت: امام باقر و امام صادق در دوره برزخی تحول حکومت اموی و عباسی مجالی یافتند تا قالب اساسی نظام حقوقی و اسلامی را از دیدگاه شیعی شکل داده و تثبیت کنند و امام رضا مظهر عقلانیت اسلام باشد.

وی با بیان اینکه در این زمینه حوزه‌های علمیه و مجامع دینی ما کم کار کرده‌اند افزود: آنگونه که در تبیین نقش امام صادق و امام باقر در تثبیت حقوق اسلام فعالیت شده، باید امروز در نقش امام رضا(ع) در تبیین عقلانیت اسلام و نشان دادن چهره مطلوب نظام سیاسی و اجتماعی اسلام تلاش شود که این امر دستاوردهای زیادی برای جامعه ما خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به رد پیشنهاد خلافت از سوی امام رضا در توضیح علت این اقدام امام گفت: اگر به سیره پیامبر و امام علی رجوع کنیم می‌بینیم که ‌امام‌ صادق نیز پیشنهاد مشابهی را در جریان سرنگونی دیکتاتوری اموی از سوی سیاه‌ جامگان نپذیرفت و پیامبر(ص) هم وقتی حکومت تشکیل داد که همه مردم مدینه با او بیعت کردند و همه از او خواستند.

رییس بنیاد  باران افزود: امام رضا نیز پیشنهاد خلافت مأمون را نمی‌پذیرد و خطاب به او می‌فرماید "اگر خلافت حق توست نباید آن را به دیگری ببخشی و اگر حق تو نیست چرا چیزی را که از آن تو نیست می‌بخشی."

وی با اشاره به اینکه از دیدگاه این بزرگان، حکومت اسلامی در صورتی مشروع است که مورد رضایت همه اقشار جامعه باشد، گفت: از دیدگاه شیعی و اسلامی اگر گروهی به زور متوسل شده و حکومت را به دست گیرند حتی اگر حکومت‌کنندگان انسانهای شایسته‌ای باشند آن حکومت مطلوب نیست.

خاتمی در ادامه با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) در اوج فساد حاکم آمد و در رأس یک انقلاب قرار گرفت، افزود: آنچه از دل این انقلاب اسلامی برون آمد و مردم به آن رأی دادند، جمهوری اسلامی بود.

رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها اظهار داشت: پیامبران نیامدند چیزی را به زور بر مردم تحمیل کنند آمده‌اند آگاهی دهند، اراده‌ها را تقویت و ایمان را بالا ببرند تا خود مردم عدل را پیاده و آنگاه امام معصوم پاسدار، نگهدار و نگهبان عدل باشد.

وی با بیان این حدیث که امام باید جهان را پر از عدل کند، افزود: حکومت باید متکی بر آرا و نظرات مردم باشد، پیشنهاد جمهوری اسلامی یک پیشنهاد خلق‌الساعه نیست، پیشنهادی اساسی است زیرا اگر ما خواهان جمهوری هستیم، تعیین‌کننده رأی ملت است. 

خاتمی گفت: ما به عنوان یک مسلمان انقلابی و انسانی که خواستار عزت و عظمت اسلام و مسلمانان است از حقوق و آرای مردم دفاع می‌کنیم.

وی در این راستا آنچه اهمیت دارد را تقویت نهادهای مردمی در جمهوری اسلامی دانست و گفت: ما خواستار پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور بر مبنای مشارکت و حضور همه جانبه مردم هستیم. ما خواستار عدالت هستیم اما عدالت به معنای توزیع فقر نیست، جامعه‌ای می‌خواهیم که در آن ثروت باشد اما این ثروت عادلانه توزیع شود.

خاتمی در آستانه انتخابات مجلس گفت: ما خواستار حضور مردم در انتخابات و تشکیل مجلس آگاه، مؤمن، شجاع، دارای درک کارشناسانه و آشنا به مطالبات مردم اعم از حقوق و آزادی‌ها و نیازها، تلاشگر برای حفظ اسلام و عزت ملت، دفع توطئه‌ها از کشور، ارتقا ظرفیت و شخصیت ملت و کشور در عرصه‌های جهانی هستیم.

کد خبر 591246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha