۱۵ آبان ۱۴۰۲، ۱۸:۰۵

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی:

ضریب جینی خانوارهای خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین تر است

ضریب جینی خانوارهای خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین تر است

بجنورد_ معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی گفت: ضریب جینی خانوارهای خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین تر که بیانگر توزیع عادلانه تر ثروت در استان است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی، اسماعیل براتی درباره متوسط درآمد سالیانه خانوارهای شهری اظهار کرد: متوسط درآمد سالیانه خانوارهای شهری در کشور یک میلیارد و ۶۶۹ میلیون و ۶۴۱ هزار ریال و این رقم در خراسان شمالی یک میلیارد و ۲۴ میلیون و ۶۳۵ هزار ریال است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی همچنین ادامه داد: میزان درآمد خانوارهایی روستایی نیز در خراسان شمالی ۵۸۵ میلیون و ۹۰۸ هزار ریال است که این عدد در کشور ۹۸۶ میلیون و ۳۸۳ هزار ریال است.

وی در ادامه به تعریف درآمد خانوار پرداخت و گفت: درآمد خانوار، ارزش ریالی کالا و خدماتی است که در برابر کار انجام شده، سرمایه به کار افتاده و یا از منابع دیگر (بازنشستگی، درآمد حاصل دارایی، دریافتی‌های انتقالی و یا نظایر آن) به مجموعه اعضای خانوار تعلق می‌گیرد.

براتی همچنین افزود: متوسط هزینه خانوارهای شهری در استان ۸۷۱ میلیون و ۱۰۹ هزار ریال و این رقم در کشور یک میلیارد و ۳۷۱ میلیون و ۴۶۰ هزار ریال است.

وی ادامه داد: متوسط هزینه خانوارهای روستایی استان نیز ۵۲۹ میلیون و ۱۱۰ هزار ریال و این عدد در کشور ۷۸۸ میلیون و ۵۹۴ هزار ریال است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی یادآور شد: محاسبه هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی خراسان شمالی با آمارگیری از یک هزار و ۴۱۰ خانوار انجام شده است.

براتی با بیان اینکه ضریب جینی نشان‌دهنده وضعیت نابرابری درآمد است، خاطرنشان کرد: ضریب جینی خانوارهای شهری کشور در سال ۱۴۰۱، ۰.۳۶۹۶ است و این عدد در خراسان شمالی ۰.۳۳۵۱ است.

وی ادامه داد: همچنین ضریب جینی خانوارهای روستایی استان نیز ۰.۳۲۲۹ است و این رقم در متوسط کشوری ۰.۳۶۴۳ است.

براتی در انتها خاطرنشان کرد: ضریب جینی عددی بین صفر و یک است که صفر به معنای توزیع کاملاً برابر درآمد یا ثروت در جامعه و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع ثروت و یا درآمد در کشور است.

کد خبر 5932188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha