۲۰ آبان ۱۴۰۲، ۱۱:۲۱

مطالعه و مرور کتاب؛

رسانه‌ها چگونه می‌آموزند عاشق سانسور باشیم

رسانه‌ها چگونه می‌آموزند عاشق سانسور باشیم

رسانه‌ها با رویکردی منفعت گرایانه واقعیت را جعل می‌کنند، بخشی از حقیقت را مخدوش یا پنهان می‌سازند و به این ترتیب به ما می آموزند عاشق سانسور باشیم و از روزنامه نگاری متنفر.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رسانه های مغرض» نوشته شریل اتکیسون با ترجمه علی شاکر چندی است توسط نشر خزه منتشر و روانه بازار نشر شده است.

شریل اتکیسون نویسنده و داستان نویس برنده پنج جایزه امی در زمینه روزنامه نگاری پیگیرانه است و این کتاب تلاشی برای افشای تعصبات و فساد در رسانه‌های ایالات متحده محسوب می‌شود.

در معرفی این کتاب آمده است:

کتاب رسانه‌های مغرض شامل روایت‌های شیرین و جذاب و البته گزنده‌ای است از فضایی که در آن رسانه‌ها شکل گرفته است تا منافع قدرت را تأمین کند کتاب شریل اتکیسون کیفرخواستی علیه رسانه‌هایی است که با کنار گذاشتن اخلاق و استانداردهای روزنامه نگارانه می‌خواهند با شکل دادن و ترویج نوعی روایت دلخواه اهداف سیاستمداران را پیش ببرند. اتکیسون برنده جایزه معتبر جرارد لوئب در کتاب خود نشان می‌دهد که رسانه‌ها با رویکردی منفعت گرایانه واقعیت را جعل می‌کنند، بخشی از حقیقت را مخدوش یا پنهان می‌سازند و بدین ترتیب اذهان عمومی را به این سمت هدایت می‌کنند که به روایت‌های سانسور شده و مجعول، دل خوش کنند. این رویکرد نویسنده در عنوان فرعی کتابش به خوبی پیداست. چگونه رسانه‌ها به ما می‌آموزند عاشق سانسور باشیم و از روزنامه نگاری متنفر.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

گرم شدن زمین رویدادی ذاتاً غیر سیاسی است، ولی کارشناسان در این باره بحث می‌کنند که سیاستمداران چقدر در این رویداد مقصر بوده‌اند یا نبوده‌اند. آگوست ۲۰۱۹ مردی به ۶ افسر پلیس فیلادلفیا تیراندازی کرد. هنوز ماجرا داغ بود که در شبکه‌های تلویزیونی و اجتماعی نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری و همچنین کارشناسان سیاسی روی خط می‌آمدند و سیاست‌های طرف مقابل را عامل این اتفاق می‌دانستند. حرف‌هایی تکراری و قابل پیش بینی که هیچکدام هم روشنگر جنبه‌های مختلف این ماجرا نبودند.

یکی از جالب‌ترین نمونه‌ها به شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ مربوط است. لری اُ. کانور از رادیو دبلیو ام ای ال در گفت گو با من می‌گوید مجریان شبکه‌های کابلی به جای اینکه اضطرار وضعیت پیش آمده را به مخاطبان خود گوشزد کنند، صندلی‌های خود را چرخاندند به سمت بحث‌های سیاسی کارشناسان دموکرات و جمهوری خواه در مورد آشفتگی ناشی از کرونا در جامعه.

یکی از مدیران ارشد اخبار نیز معتقد است: تقریباً هیچ وقت اصل قصه مشخص نمی‌شود؛ به جای آن در شبکه برنامه‌هایی روی آنتن می‌رود که ماجرا را به بحث‌های سیاسی تقلیل می‌دهند. برای همین است که ما این گونه از چشم مخاطبان افتاده‌ایم.

این کتاب در ۲۸۰ صفحه، قطع رقعی و قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 5935193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha