۲۲ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۱۲

طی ۱۰ سال اخیر؛

گرایش به نام‌های جدید برای نوزادان در استان بوشهر افزایش یافت

گرایش به نام‌های جدید برای نوزادان در استان بوشهر افزایش یافت

بوشهر- مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: طی ۱۰ سال اخیر گرایش به انتخاب نام‌های جدید برای نوزادان بیشتر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نام‌های مذهبی همچنان در صدر نام گزینی بوشهری‌ها قرار دارد اظهار داشت: مشاهدات آماری نشان می‌دهد ذائقه خانواده‌ها تغییر چشمگیری داشته است و نام‌های ایرانی و غیرمذهبی نیز توانسته‌اند در بین اسامی مذهبی جایگاهی را به خود اختصاص دهند.

وی به مقایسه ۲۰ نام برتر پسران طی ۱۰ سال گذشته با هشت ماه امسال پرداخت و گفت: نام‌های پسران در ۱۰ سال گذشته که دارای بیشترین فراوانی بوده اند شامل امیرعلی، ابوالفضل، محمد، علی، امیرحسین، حسین، علیرضا، محمدطاها، رضا، مهدی، محمدرضا، امیرمحمد، علی اصغر، محمدمهدی، امیرعباس، طاها، پارسا، محمدحسین، امیررضا و محمدجواد است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر افزود: در هشت ماه امسال نام‌های حسین، علی، محمد، امیرعلی، امیرحسین، علیرضا، آراد، کیان، آیهان، رضا، ماهان، آریا، شاهان، محمدحسین، امیرعباس، محمدرضا، ابوالفضل، مهدی، کارن و آرسام دارای بیشترین فراوانی هستند.

وی افزود: طی ۱۰ سال گذشته نام‌های فاطمه، زهرا، رقیه، زینب، فاطمه زهرا، یسنا، مریم، مهسا، ریحانه، نازنین زهرا، ستایش، هستی، سارا، نرجس، سارینا، معصومه، بهار، کوثر، نیایش و فاطیما ۲۰ نامی بودند که در صدر نام گذاری ها قرار داشتند.

پاسالار ادامه داد: این در حالی است که اسامی که از ابتدای امسال تا زمان حاضر بیشترین انتخاب را داشته اند نام‌های فاطمه، زهرا، رستا، دلوین، نورا، زینب، حلما، آیلین، رقیه، فاطمه زهرا، آوا، آوینا، آیسان، هانا، ریحانه، نیکا، پناه، دنیز، نیلا و بهار هستند.

جایگاه ویژه اسامی مذهبی

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با تاکید بر اینکه انتخاب نام‌های مذهبی از جایگاه ویژه ای در بین خانواده‌های بوشهری برخوردار است، خاطر نشان کرد: همه اسامی که در ثبت احوال مورد موافقت قرار می‌گیرد از لحاظ معنا و مفهوم مناسب هستند.

وی گفت: رویکرد سازمان ثبت احوال همواره احترام به حقوق افراد است و انتخاب نام فرزندان جزئی از حقوق شهروندان قلمداد می‌شود و به منظور رعایت حقوق شهروندی، نام‌هایی که در فهرست نام‌گذاری ثبت احوال نیست، مورد بررسی قرار می‌گیرند و چنانچه با قوانین جاری ثبت احوال مغایر نباشند، متقاضی می‌تواند آنها را انتخاب کند.

وی با اشاره به «کمیته انتخاب نام» سازمان ثبت احوال، گفت: این کمیته بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و در آن ۲ استاد دانشگاه در حوزه دکترای ادبیات فارسی، ۲ نماینده از فرهنگستان ادب و زبان فارسی و ۳ متخصص از سازمان ثبت احوال حضور دارند. نام درخواست شده توسط افراد در این کمیته بررسی می‌شود و در صورت تأیید می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

پاسالار، یادآور شد: نام‌ها و القاب هویت ما را تشکیل می‌دهند. با توجه به فرهنگ غنی و پیشینه این سرزمین نام‌های دخترانه و پسرانه می‌تواند برگرفته از الگوی‌های دینی - مذهبی، ملی - باستانی، قومی، منطقه‌ای، تاریخی، گل‌ها و طبیعت باشد.

وی خاطرنشان کرد: به همین سبب سازمان ثبت احوال با رویکرد تعاملی احترام به علایق و سلایق خانواده‌ها را در دستور کار دارد و همراه با تغییر سلایق نسل جدید با نگاه نوین و پویا با رعایت اصول دینی، ملی، فرهنگی و تاریخی با شهروندان همراه می‌شود تا زمینه رضایتمندی مردم را فراهم آورد.

کد خبر 5937808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • زارعی IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۲
      3 1
      اقای پاسالارمدیرکل عزیزباارایه این اماردرمورداعلام اسامی بنظرمی رسدکه دراینده ای نزدیک ازانتخاب بسیاری ازاسامی جلوگیری شود
    • US ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۳
      0 2
      الکساندر مغدونی که ایرانیان اسکندر میگفتن کسی که به ایران حمله کرد
    • فضل الله عالی پور بندر دیر RO ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۶
      0 0
      سلام . شب تون بخیر . انتخاب اسم زیبا برای فرزندان نشان از اصالت خانوادگی و معرف شخصیت افراد و افتخار برای فرزند است .