۲۴ آبان ۱۴۰۲، ۹:۵۴

یک هفته با فضای مجازی موسیقی-۵؛

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

تعدادی از خوانندگان و فعالان عرصه موسیقی طی روزهای گذشته با انتشار متن و تصاویر متعدد تلاش کردند تا علاوه بر فعالیت‌های جاری خود در حوزه موسیقی، از فضای مجازی غافل نباشند.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ فرآیند تولید و ارایه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیه‌های ریز و درشت دنیای موسیقی طی سال‌های اخیر به ویژه ایام «کرونا» و «پسا کرونا» تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دست‌اندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانه‌های رسمی به ارایه و انعکاس فعالیت‌های موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آنها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقایی‌شان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که می‌تواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی‌اش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.

شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمی‌توان به راحتی از آنچه در این بستر رسانه‌ای روی می‌دهد، بی‌تفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیب‌های عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بی‌انتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن می‌شویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را بر آن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاه‌های خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که می‌تواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.

اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانه‌های رسمی» شده و هم ایجاد کننده فضای رقابتی بین رسانه‌های رسمی و رسانه‌های فعال در فضای مجازی که این مسایل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها می‌تواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتناب ناپذیر است.

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارش‌های هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

سمفونی کشتگان؛ بازتاب یک اقدام هنری در میدان فلسطین تهران

عصر روز دوشنبه بیست و دوم آبان ماه بود که به همت مرکز هنری رسانه ای «نهضت» و سازمان هنری رسانه ای «اوج» پرفورمنس نمایشی موسیقایی «کشتگان» با هدف پاسداشت ۵ هزار کودک شهید غزه پیش روی شهروندان تهرانی در میدان فلسطین قرار گرفت.

در این اجرای خیابانی صدها کفن و جنازه نمادین متعلق به ۵ هزار کودک شهید شده در غزه در میدان فلسطین کنار هم چیده شد. این در حالی است که نماهنگ «سمفونی کشتگان» با اجرای هیثم نور خواننده مشهور عرب نیز در حمایت از ۵ هزار کودک شهید فلسطینی در این برنامه ضبط شد. نماهنگی که در آینده‌ای نزدیک از شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های اجتماعی منتشر خواهد شد.

این اقدام نمایشی موسیقایی پس از آن در فضای مجازی با واکنش های جالب توجه کاربران مواجه شد و توانست در حوزه های بین الملل نیز مورد توجه قرار گیرد.

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

حسین خواجه امیری (ایرج)؛ من و اکبر به هم حسادتی نداشتیم

حسین خواجه امیری (ایرج) از خوانندگان پیشکسوت موسیقی ایرانی که از زمان درگذشت دوست و یارقدیمی اش مرحوم اکبرگلپایگانی مراتب تاسف و تاثر خود را با علاقه مندان این هنرمند فقید به اشتراک گذاشته، چندی پیش با انتشاریک ویدیوی دیگر از این خواننده قدردانی و اعلام کرد که به این خواننده حسادتی نداشته است.

ایرج در پیام تصویری خود گفت: «من و اکبر (گلپایگانی) از بچه‌گی باهم بودیم و اکثر کارهایمان با هم بود و هیچ وقت نسبت به هم حسادت نداشتیم. من و او یکدیگر را واقعا دوست داشتیم و همواره برای یکدیگر همکاران خوبی بودیم. من و اکبر تحول بزرگی در موسیقی آوازی به وجود آوردیم. البته تا آن زمان که هنوز نیامده بودیم و شهرت نداشتیم آوازخوانانی بودند که برنامه اجرا می کردند ولی ما آمدیم و کاری کردیم که «موسیقی آوازی» برای مردم خوشایند باشد و آنها به این گونه موسیقایی گرایش پیدا کنند.

مرحوم اکبر گلپایگانی حق بزرگی به موسیقی آوازی ایران دارد ... اکبر جان جای تو در بهشت است؛ برای اینکه برای مردم ایران شادی آفریدی و آنها از موسیقی تو لذت بردند. تو اذیتی برای مردم نداشتی و برای آنها شادی آفریدی و باعث شدی به موسیقی آوازی ایران که کسی به آن توجه نمی کرد، دوباره توجه کنند و مردم از آواز خوششان بیاید. امیدوارم جای تو در بهشت باشد.»

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

حسین علیشاپور؛ تهیه یک بسته صوتی برای علاقه مندان آواز

حسین علیشاپور از خوانندگان و مدرسان موسیقی ایرانی که طی سال های اخیر به عنوان یکی از مهم ترین هنرمندان فعال در حوزه آموزش آواز ایرانی و همچنین کنسرت های تخصصی حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایران فعالیت می کند دست به ابتکار جالبی زده است.

وی که در ۲ دهه قبل نیز به عنوان یکی از روزنامه نگاران باسابقه عرصه فرهنگ و هنر نیز به فعالیت مشغول بود، اقدام به تهیه بسته های آموزشی در حوزه خوانندگی آواز ایرانی کرده و توضیح داده است:

«به زودی تجربیات سالیان شاگردی خود را در قالب یک پکیج آموزشی صوتی متشکل از ردیف، مرکب خوانی، بداهه ها و نکات آوازی به مشتاقان آواز اصیل ایرانی عرضه می‌ کنم. مجموعه یاد شده در زیرشاخه هایی که ذکر شده با کیفیت مطلوب تهیه و ضبط شده و در یک فلش به علاقه‌مندان ارایه می شود.»

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

گروه دال؛ یک دورهمی موسیقایی در یک فروشگاه کتاب

گروه موسیقی «دال» از مجموعه های شناخته شده موسیقی تلفیقی کشورمان که طی ماه های اخیر فعالیت چندانی در عرصه اجرایی نداشته است، در تازه ترین پست فضای مجازی شان از برگزاری یک دورهمی موسیقایی در تهران خبر داده است.

این گروه موسیقایی تصمیم دارد روز پنجشنبه بیست و پنجم آبان ماه یک دورهمی موسیقایی را برای مخاطبان خود در خانه فرهنگان فرشته تهران برگزار کند.

گروه «دال» به سرپرستی شایان شکرابی در اسفند ۱۳۹۲ با انتشار تک آهنگ «آوازم را می‌رقصیدی» شکل گرفت. دال در سال ٩٣ چند تک آهنگ دیگر در فضای مجازی منتشر کرد و در همان سال قطعه طعم شیرین خیال را برای تیتراژ فیلمی با همین نام از کمال تبریزی ساخت. اولین موسیقی گروه دال با نام گذر اردیبهشت در بهار ٩۵ منتشر و جزو پرفروش‌ترین موسیقی‌های سال شد. این گروه چندی پیش نیز آلبوم «کلاغ سفید» را در مارکتینگ فروش محصولات موسیقایی ایران منتشر کرده که مانند آلبوم پیشین گروه با استقبال مخاطبان روبه رو شده است.

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

بهنام بانی؛ قسمت شود برای استقلال می‌خوانم

تیم فوتبال استقلال تهران در یکی از حساس‌ترین بازی‌های روزهای گذشته لیگ برتر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) در ورزشگاه آزادی به مصاف تیم تراکتورسازی تبریز رفت و موفق شد با ارایه یک نمایش حساب شده و خوب حریف خود را با ۲ گل شکست دهد و جایگاهش را در صدر جدول رده‌بندی تثبیت کند.

اما بازی استقلال و تراکتور یک مهمان ویژه هم داشت، جایی که خواننده استقلالی یعنی بهنام بانی برای تماشای این مسابقه به استادیوم آزادی آمده بود. حضوری که از پس یک مصاحبه ویدیویی در فضای مجازی وایرال و موجب مسرت طرفداران ۲ آتیشه استقلال شد.

بهنام بانی بعد از بازی همراه با علی خطیر مدیرعامل باشگاه استقلال نیز به زمین رفت و در خوشحالی استقلالی‌ها بعد از این پیروزی سهیم شد.

وی در پاسخ به یکی از رسانه ها درباره بازی گفت: «عالی، عالی، ان‌شاالله می‌رویم برای قهرمانی. امیدوارم یک لیگ خوب داشته باشیم و وی ای آر هم بیاید تا داوری‌ها درست شود. از طرف دیگر خوشحال هستیم که خانم‌ها هم به استادیوم آمدند و امیدوارم که در همه جای ایران این اتفاق بیفتد.»

این خواننده مطرح موسیقی پاپ در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه آیا برای استقلال قطعه‌ای آماده خواهد کرد یا خیر، گفت: ان‌شاالله قسمت شود نوکرشان هم هستم.

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

وحید اسداللهی؛ یک اجرای متفاوت از ترانه آذربایجان در فضای مجازی

اجرایی متفاوت با تنظیم جدید از ترانه «آذربایجان» مسلم آقایف آهنگساز شهیر آذربایجان توسط گروه وحید اسداللهی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی مقامی ایران، یکی از دیگر از فعالیت هایی بود که طی روزهای گذشته در فضای مجازی با تکیه بر توانایی سازهای اصیل قاوال، ناغارا و قارمون پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

وحید اسداللهی نیاری از جمله هنرمندان موسیقی آذربایجان در حوزه نوازندگی نقاره است که در سال ۱۳۳۹ در خانواده‌ای ترک زبان و موسیقی دوست در تهران به دنیا آمد. این هنرمند از کودکی به موسیقی علاقه‌مند شد و ریتم نوازی را با سازهای قاوال (دایره) و ناغارا شروع کرد.

وی در ۱۴ سالگی وارد ارکسترهای حرفه‌ای شد و بعدها با انتشار بیش از ۱۵ آلبوم موسیقی بدون کلام، اجرای کنسرت‌های بسیاری در ایران و دیگر کشورها و همچنین همکاری با بسیاری از هنرمندان مطرح و سرشناس توانست تاثیر چشمگیری در گسترش موسیقی آذربایجانی داشته باشد.

از اجرای یک سمفونی در میدان فلسطین تا پایان بدقولی بابک جهانبخش!

بابک جهانبخش؛ وعده برگزاری یک کنسرت متفاوت به نام «احساس»

بابک جهانبخش از خوانندگان موسیقی پاپ ایران هم طی روزهای گذشته بود که با انتشار متنی در صفحه شخصی اش از برگزاری یک کنسرت متفاوت خبر داد و نوشت:

«دیگه چیزی به کنسرت ۲۶ آبان تهران نمونده و راستش رو بگم خیلی این چند ماهی که گذشت و تصمیم گرفتم این قطعات پرخاطره رو به خواست شما هواداران عزیزم بدم برای تنظیم و تمرین آماده سازی و تحت نام کنسرت احساس اجرا کنم.

زحمت زیادی داشت و شاید به چشم نیاد و کار راحتی به نظر برسه ولی واقعا به تلاش و همت بسیار ویژه ای نیاز داشت و ممنونم از مهدی نظری که این مسئولیت مهم و پرزحمت رو به عهده گرفت و هنرمندانه گروه رو برای این کنسرت خاص آماده کرد و در سمت رهبر ارکستر احساس درخشید تا این بدقولی چند ساله بالاخره به اتمام برسه.

تشکر ویژه از نوازندگان محترم گروهم که همگی با عشق برای رسیدن به این هدف من رو تنها نذاشتن و تشکر زیادی هم دارم از هومن آزما رهبر گروه روتین و اصلی بابک جهانبخش که همیشه برادری اش رو اثبات کرده و سپاس از عزیزانم در شرکت آوای فروهر که همیشه باعث دلگرمی بودن و حمایت کردن همه جوره ... در هر صورت ۲۶ آبان برای من مثل ۲۸ مهر که شب جذابی شد در تقویم کاری و کارنامه فعالیتم شب مهمیه چون همیشه دوست داشتم به سلیقه اصلی موسیقایی خودم پیش برم و این همون بابک جهانبخشی است که توقع دارم از خودم باشم و از منظر من اینجاست که موسیقی و ترانه معنا و عمق پیدا می کنه و این آثار قلب آدم رو لمس می کنه؛ حتی زمان خوندش هم حسم عجیب و غریبه.»

کد خبر 5938950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha