خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ فرآیند تولید و ارایه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیههای ریز و درشت دنیای موسیقی طی سالهای اخیر به ویژه ایام «کرونا» و «پسا کرونا» تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دستاندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانههای رسمی به ارایه و انعکاس فعالیتهای موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آنها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقاییشان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که میتواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگیاش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.
شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمیتوان به راحتی از آنچه در این بستر رسانهای روی میدهد، بیتفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیبهای عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بیانتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن میشویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را بر آن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاههای خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاریها و رسانههای رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که میتواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.
اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار، نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانههای رسمی» شده است و هم ایجاد کننده فضای رقابتی بین رسانههای رسمی و رسانههای فعال در فضای مجازی که این مسائل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها میتواند ویترین حواشی و اظهار نظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتناب ناپذیر است.
«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارشهای هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.
رضا مهدوی؛ چه سخت است دیگر نشنیدن صدایی اهورایی
درگذشت اکبر گلپایگانی هنرمند پیشگام عرصه آواز ایرانی همچنان در ردیف یکی از اتفاقات مهم موسیقی کشورمان در هفته های اخیر است که با واکنش های هنرمندان این عرصه روبهرو شده است.
رضا مهدوی آهنگساز، نوازنده، مدرس موسیقی و دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر از جمله هنرمندانی است که با انتشار فیلمی از خوانندگی مرحوم گلپایگانی دلنوشته ای را نیز در این باره منتشر کرده است.
در متن نوشته شده از سوی رضا مهدوی آمده است: چه سخت است دیگر نشنیدن صدایی اهورایی را ... صدایی از جنس بلور ... حنجره ای طلایی ... از مرد تبار حقیقت و شولایی ... از جنس ناب روزگاران ... بزرگ مرد خاندان پهنه موسیقی ملی ایران ... اکبر گلپا طلایه دار عشق و سرمستی دوران ... مرد ناب آواز و آهنگ ترانه ... مرد ابتکار و عمل ... خلاق و جوشان.
امیرعباس ستایشگر؛ «پاسِ آشنایی» و یک خاطره بازی قبل از مدیریت
امیرعباس ستایشگر نوازنده، ناشر و تهیه کننده موسیقی که طی ماه های گذشته در سمت مدیرعامل انجمن موسیقی ایران مشغول فعالیت است، طی روزهای گذشته بود که با انتشار عکسی از روزگار نوازندگی خود نقبی به فعالیت های موسیقایی اش زد.
وی در متنی که به بهانه انتشار عکس کنسرت هایش منتشر شده، نوشته است:
«پاسِ آشنایی ها - در سال های گذشته پروژه های زیادی را به صحنه ها رسانده ام. به جز کنسرت های صنم که از بیست و چهار سال پیش شروع شد، برنامه های مختلفی متولد شد که بعضی خوشحالی و برخی روی شکست دید. در زمان هایی که سر در گریبان می کنیم، بدون ترتیب، هر وقت دلم یادشان می کند. آنها را اینجا خواهم دید.»
سلمان سالک؛ قدردانی از عوامل پروژه ای که در ابتدا نشدنی به نظر آمد
سلمان سالک از آهنگسازان و نوازندگان فعال حوزه موسیقی ایرانی که در سالهای اخیر با ارکسترهای مختلف کنسرتهای متعددی را نیز برگزار کرده با انتشار متنی از برگزاری کنسرت چند روز گذشته ارکستر بزرگ مهربانی با همراهی تعدادی از دانشجویان موسیقی نوشت.
در متن نوشته شده از سوی سالک آمده است: بالاخره کنسرت ارکستر بزرگ مهربانی در تالار وحدت برگزار شد. این پروژه در ابتدا نشدنی به نظر میآمد و افراد زیادی از داخل و بیرون ارکستر نسبت به ادامه و سرانجام آن تردید داشته و از همان آغاز تا پایان آن را ناکام می دانستند. اما کاری که سالها برای آن برنامه ریزی و مطالعه شده و به زیر ساختهای آن فکر شده باشد و تجربه گران ناکامیهای گذشته و سعی بر اصلاح آنها، همراه با امید و عشق و ایستادگی در مقابل سختیها در آن باشد. محال است که انجام نشود. این امر با کمک و همدلی و همکاری و عشق و شور و حال جوانانی انجام شد که می خواستند در موسیقی ایرانی نقش آفرین باشند.
ما سختی ها و کمبود امکانات و سنگ اندازی های زیادی را تحمل کردیم. اگر بخواهم بگویم که چه ها بر ما گذشت در این کپشن نمی گنجد و داستان آن را به زمان دیگری موکول می کنم. اما همین قدر بدانید که مسیر برگزاری کنسرت آن هم در این ابعاد در ایران بسیار سخت است. همه چیز با ایده آل ها فرسنگ ها فاصله دارد. اما یاد گرفته ایم که در هر شرایطی باید کار کنیم.
هرگز نمیتوانستم ببینم و بگذارم که تلاش جوانانی که به من اعتماد کردند بی نتیجه بماند و امیدشان را از دست بدهند. اما این اول راه ماست و این مسیر تا رسیدن به شرایط مطلوب ادامه میدهیم. استقبال بی نظیری که این ۲ شب از اجرا شد ما را در ادامه راهمان استوارتر و جدی تر میکند و مسئولیت ما را سنگین تر. برنامه های زیادی را با این ارکستر داریم که در آینده نزدیک یک به یک آنها را پیش خواهیم برد.
گرشا رضایی؛ «سمفونی» را دابسمش کنید، تلویزیون جایزه بگیرید
گرشا رضایی خواننده موسیقی پاپ که در ماه های اخیر مشغول انتشار قطعه به قطعه تازه ترین آلبوم موسیقایی خود در قالب یک مجموعه EP با حال و هوایی اکوستیک است در آخرین پست صفحه شخصی خود ضمن خبر انتشار تک آهنگ «سمفونی» مسابقه ای را هم برای مخاطبانش طراحی کرده است.
در متن منتشر شده از سوی گرشا رضایی آمده است:
«رفقای عزیزم سلام. «سمفونی» منتشر شد. امیدوارم باهاش تو این پاییز خاطره بسازید.
این قطعه موسیقی با حمایت یک برند [بین المللی] تهیه شده است و به مناسبت روز جهانی تلویزیون به سه نفر از مخاطبانی که قطعه سمفونی را دابسمش کنند، سه دستگاه تلویزیون هوشمند ۵۵ اینچ به قید قرعه جایزه داده می شود.»
تهمورس پورناظری ؛ معرفی نوازندگان کنسرت «باز آمدم» در تهران
تهمورس پورناظری نوازنده و آهنگساز شناخته شده موسیقی ایرانی هم که روز هفدهم آذر ماه کنسرت «باز آمدم» را در تالار اسپیناس تهران برگزار خواهد کرد در تازه ترین پست خود به معرفی نوازندگان این کنسرت پرداخته است.
سحر بروجردی، نیما زاهدی، تینا جامه گرمی، علی جعفری پویان، ماکان خوی نژاد، رامین عبداللهی، آرین رضایی، علی قنبری، گلناز نوروزی، شهرزاد اصلانی، علی احمدیان و پگاه نیایی نوازندگانی هستند که تهمورس پورناظری از آنها به عنوان گروه نوازندگان این کنسرت یاد کرده است.
این پروژه یکی از معدود برنامههای موسیقایی تهمورس پورناظری است که این بار بدون مشارکت مستقیم برادرش سهراب پورناظری در معرض تماشا و شنیدن علاقهمندان موسیقی قرار میگیرد.
نظر شما