به گزارش خبرنگار مهر، سید علی اکبر محرابیان شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان با بیان اینکه زاینده رود حوضهای است که بر اثر بارگذاریهای سالهای گذشته و ناترازی منابع و مصارف دارای تنشهای بسیاری بوده است، اظهار داشت: از شروع دولت سیزدهم و آبان ۱۴۰۰ که خدمت مردم اصفهان رسیدیم، تصمیم گرفتیم با مطالعه یک برنامه جامع که هم بخش منابع و هم مصارف را بتواند تراز کند، کار را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: در این چارچوب ۲ اقدام اساسی یکی مدیریت منابع آب (اقدامات غیرسازهای) و دیگری اقدامات سازهای برای اجرای پروژههایی که بتوانیم منابع آب حوضه را تقویت کند در دستور کار قرار گرفت.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با مدیریت مناسبی که طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ انجام شد طی سه سال توانستیم آب را در بخش کشاورزی شرق و غرب اصفهان رهاسازی کنیم و در عین حال در موضوع آب شرب نیز با تقویت مناسب منابع آن، تنشهای آبی سالهای قبل را کاهش دادیم.
محرابیان افزود: در سال آبی جاری نیز با رهاسازی به هنگام آب در آبان ماه شاهد هستیم بخش کشاورزی و محیط زیست اصفهان حقابه خود را استفاده کند.
وی اضافه کرد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته تلاش میکنیم سال به سال منابع حوضه آبریز زاینده رود را تقویت و منابع آب موجود را به نفع مطلوب مدیریت کنیم.
وزیر نیرو در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی تخصیص حقابههای تالاب بینالمللی گاوخونی و محیطزیست اصفهان در برنامه منابع و مصارف، گفت: اتفاق خوبی که رخ داده این است که تمامی رهاسازیها بر اساس منابع و مصارف است و بخش قابل توجه مصارف ما محیط زیست است که متناسب با بارشها و موجودی منابع و مخرن سد انجام خواهد شد.
محرابیان افزود: باید توجه داشت که با ناترازی قابل توجه منابع و مصارف در حوضه زایندهرود رو به رو هستیم که امید است با برنامههایی که در دستور کار داریم این ناترازی سال به سال کاهش یابد.
نظر شما