۸ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۱۱

توسط انتشارات سلمان آزاده؛

«تفسیر ساختاری سوره آل عمران» منتشر شد

«تفسیر ساختاری سوره آل عمران» منتشر شد

کتاب «تفسیر ساختاری سوره آل عمران» تألیف سید سلمان صفوی توسط انتشارات سلمان آزاده منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «تفسیر ساختاری سوره آل عمران»، تألیف سید سلمان صفوی، قرآن پژوه معاصر به تازگی توسط انتشارات سلمان آزاده منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب با روش ساختار شناسی و رویکردی نو، انسجام، همبستگی و محتوای معنایی آیات سوره آل عمران تفسیر شده است. با این رویکرد و روش نو مشخص شده است که این سوره علیرغم پراکندگی ظاهری آیات و موضوعات، دارای وحدت مفهومی، پیوستگی، انسجام و نظم درونی است که از طریق رویکرد کل نگر و روش ساختارشناسی قابل کشف است. از طریق این رویکرد و روش، خواننده علاوه بر توجه به اجزا، پیام سوره و هویت کلی سوره را نیز در می‌یابد.

سید سلمان صفوی نویسنده این کتاب می‌گوید برای فهم ساختار درونی و معنایی سوره آل عمران ابتدا آیات بر اساس شأن نزول، سیاق و وحدت موضوعی فراز بندی و بخش بندی شده اند. سپس روابط بخش‌ها با توجه به غرض سوره، سیاق آیات و مفاهیم کلیدی بیان شده است. با ترسیم ساختار درونی سوره، فهرست منظم و منطقی مباحث سوره مشخص می‌شود. رابطه ساختار با آیات، رابطه جز و کل است. از طریق برقراری تعامل و تناسب هر آیه با مفاد کلی سوره و هدف و غرض سوره؛ روابط آیات و انسجام معنایی سوره کشف می‌شود. بدین ترتیب با روش تفسیر قرآن به قرآن و سیکل هرمنیوتیکی؛ انسجام و ساختار معنایی سوره تبیین می‌شود. از جهت ساختاری؛ بین اسماءالحسنی در سوره آل عمران با محتوای آیات پارالل مفهومی وجود دارد و قرابط معنایی بین آنها به چند صورت ظهور یافته است.

سید سلمان صفوی که رویکرد فلسفی و عرفانی دارد، برخی خصوصیات سیر و سلوک الی الله تعالی را در سوره آل عمران و تبدیل صفات بشری به صفات الهی را به صورت موضوعی تبیین کرده است. وی قرآن پژوهان معاصر است که قبلاً «دانشنامه معاصر قرآن کریم» را سرپرستی علمی نموده است و در حوزه قرآن شناسی، کتاب‌های «تفسیر ساختاری سوره حمد»، «تفسیر ساختاری سوره بقره»، «موسی در قرآن»، «نهضت انبیا در قرآن»، «زندگی پس از مرگ»، «توحید الهی در قرآن»، «صراط مستقیم در قرآن»، «دیدار محبوب: نماز در قرآن» را منتشر کرده است.

صفوی کاشف ساختار معنایی مثنوی مولانا، برنده جایزه جهانی کتاب سال ایران (ساختار معنایی مثنوی معنوی) و سردبیر مجله علمی «ترانسندنت فیلوسوفی» (لندن) از سال ۲۰۰۰ میلادی تا کنون است. برخی کتب فلسفی، عرفانی و تفسیری او به زبان‌های روسی، عربی، آلبانیایی، ترکی و اندوزیایی ترجمه و منتشر شده است.

این کتاب شامل پنج فصل با عناوینی از جمله: رویکرد کلی به سوره آل عمران، بخش‌ها و فرازهای اصلی تعلیمی و حکایتی سوره آل عمران، ساختار سوره آل عمران، تفسیر روایی سوره آل عمران، مفاهیم کلیدی سوره آل عمران از جمله تقسیم بندی اسماً الهی، أسماء الله الحسنی، توحید و وحدت وجود، وحدت استعلایی ادیان، سیر و سلوک الی الله، معنای استغفار حقیقی می‌شود.

کتاب «تفسیر ساختاری سوره آل عمران» در ادامه کتاب‌های «تفسیر ساختاری سوره حمد» (قم، ۱۳۹۷) و «تفسیر ساختاری سوره بقره» (تهران، ۱۳۹۹) تدوین شده است.

این کتاب با ۴۸۰ صفحه با همکاری «آکادمی مطالعات ایرانی لندن» عرضه شده است.

کد خبر 5953114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha