به گزارش خبرنگار مهر، مهدی روحانی نژاد در نشست تبیین کلان پروژه ملی فیبر نوری، با اشاره به اسناد شبکه ملی اطلاعات و تکلیف وزارت ارتباطات گفت: در اسناد شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات مکلف شده است تا پایان سال ۱۴۰۴، ۸۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش ارتباطات در سرعت قرار گیرند که بنابر این هدفگذاری، ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار میگیرند.
وی افزود: برخلاف سایر کشورها عمده ارتباطات ما مبتنی بر ارتباطات سیار است و این مساله رتبه ما را پایین آورده است؛ بنابراین اگر ارتباطات کیفیت لازم را پیدا میکرد، در دهه گذشته این مسأله رخ نمیدهد.
روحانی نژاد ادامه داد: حتی اگر اپراتورهای سیار هم به سمت نسل پنجم اینترنت بروند، باید مبتنی بر فناوری فیبر نوری باشند. این فناوری از یک دهه گذشته آغاز شده و درحال حاضر بخش بسیاری از کشورهای توسعهیافته، تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتهاند. این برنامه در دولت سیزدهم آغاز شده و در سال اول زیرساختهای فنی و مقرراتی مانند مجوزهای حفاری و تأمین مالی تصویب شده است.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: از ابتدای امسال با تشکیل حساب فیبر نوری توانستیم بخش بسیاری از تأمین مالی مورد نیاز را فراهم کنیم. برنامهریزی این است تا پایان امسال هشت میلیون خانوار تحت پوشش این فناوری قرار بگیرند و درحال حاضر چهار و نیم میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتهاند. تعریف ما از پوشش این است اگر کاربری درخواست تهیه فیبر نوری را داشت، اپراتور سرویس مورد نظر را ارائه دهد.
وی افزود: علاوه بر شرکت مخابرات، به ۹ اپراتور دیگر اجازه داد شده تا به حوزه فیبر نوری وارد شوند چون زمان سه سال، زمانی محدودی است و نیاز بود کل کشور را برای ۱۰ اپراتور تقسیم کنیم تا کار را انجام دهند. همچنین مشوقهایی در سطح شهر در نظر گرفته شده است و در عین حال تقاضا هم باید برای این موضوع در نظر گرفته شود، بنابراین اگر خانوادهای خواستار این فناوری باشد با مشوق درنظر گرفته شده هزینه کاسته میشود.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پایان گفت: بحث اتصال شبکه فیبر نوری، منوط به این دولت نخواهد بود و ادامه خواهد داشت.
نظر شما