۱۰ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۲۷

«مجله مهر» گزارش می‌دهد؛

«بابانوئل» در غزه کشته شد

«بابانوئل» در غزه کشته شد

فرا رسیدن سال نوی میلادی و ادامه قتل عام مردم در زادگاه مسیح (ع) موج جدید حمایت از فلسطین ایجاد کرده است؛ مردم می‌گویند اگر بابانوئل برای هدیه دادن به مسیحیان غزه به آنجا برود کشته خواهد شد.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: امروز، آخرین روز از سال ۲۰۲۳ و فردا آغاز سال میلادی ۲۰۲۴ است. مسیحیان بعد از آنکه ۲۵ دسامبر روز ولادت حضرت مسیح را جشن گرفته‌اند حالا در انتظار سال نو هستند در حالی که بیش از دو ماه است از آسمان زادگاه حضرت مسیح بمب می‌بارد و از زمینش خون می‌جوشد.

حضرت مسیح در «بیت‌لحم» به دنیا آمد، شهری که در ۱۰ کیلومتری جنوب بیت‌المقدس قرار داشته است و حالا جزو اراضی اشغالی است. حالا جهان به استقبال سال نو می‌رود اما مسلمانان و مسیحیان در سرزمین کهن فلسطین که زادگاه مسیح (ع) است آماج حملات مختلف زمینی و هوایی رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته‌اند.

پنج هزار مسیحی فلسطین اشغالی اکنون مدت‌هاست در سایه جنگ و قتل عام صهیونیست‌ها روز خوش ندیده‌اند و کسی نمی‌داند از هزار مسیحی ساکن غزه تا فردا که آغاز سال ۲۰۲۴ است چه تعدادی زنده خواهند ماند. اسراییل در این مدت حتی حرمت مرکزهای دینی و معنوی را نگه نداشته و بیش از ۱۰۰ مکان باستانی، تاریخی و فرهنگی فلسطین از جمله مسجدها و کلیساهایش را با خاک یکسان کرده است و در پس این جنایات، مانع از استشمام بوی خوش زندگی و عید و شادمانی در تمامی آن سرزمین مظلوم شده است.

صهیونیست‌ها با کشتار مسیحیان و تخریب کلیساها نشان داده‌اند که جنگ آنها با مسلمانان نیست بلکه با تمامی ادیان و بشریت است. هرکس با هر دینی مقابل آنها بایستد جانش را می‌گیرند و دارایی‌هایش را تصاحب می‌کنند‬ و‬ این نشانه‬‌ای‬ از ذات نژادپرستانه و خود برتر پندار آنهاست.‏‬ قتل دو زن مسیحی توسط ارتش اسراییل که در یک کلیسای کاتولیک پناه گرفته بودند یکی از ده‌ها مورد تجاوزی است که در هفته‌های اخیر رقم خورده است.

کریسمس لغو شده است

همه ساله هزاران توریست به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) و سال نوی میلادی به زادگاه او یعنی بیت‌لحم می‌رفتند، اما امسال در بسیاری نقاط، جشن‌های کریسمس و آیین‌های سنتی به دلیل تجاوزات اسراییل لغو شده است. مسیحیان ساکن کرانه باختری نیز شمایل و مجسمه‌های مقدسشان را بین آوار و سیم‌های خاردار قرار دادند و برای همدردی با اهالی غزه، از تزیین درخت‌های بزرگ صرف‌نظر کردند، میدان اصلی شهر را آذین‌بندی نکردند و با قرار دادن مجسمه مسیح (ع) روی ویرانه‌ها به جهانیان نشان دادند که این سال نو شباهتی به یک عید و جشن واقعی ندارد؛ چون داغ بیش از ۲۰ هزار انسان بی‌گناه فلسطینی فرصتی برای شادی باقی نگذاشته است. آنها از مراسم‌های شادشان صرف‌نظر کرده و مراسم شب سال نو را به دعا و مناجات برای پایان یافتن حملات اسرائیل سپری می‌کنند.

یکی از کارکنان کلیسای غزه به خبرگزاری فرانسه گفته است: «تمامی جشن‌های کریسمس لغو شده و به نیایش و دعا محدود شده، وقتی کشورم مجروح است چگونه می‌توانیم عید داشته باشیم؟ وقتی کشورم ویران و خانواده‌ام آواره و برادرانم در وطن غمگین‌اند و شهیدان‌مان دفن می‌شوند یا هنوز زیر آوارند، چگونه می‌توانیم جشن عید برگزار کنیم!»

او ادامه داده است: «وقتی خیلی از ما نان، دارو یا حتی ضروری‌ترین وسایل زندگی ساده را نداریم چطور جشن عید بگیریم؟ وقتی در گوشمان به جای صدای زنگ کلیسا، صدای تانک و بمباران است چگونه می‌توانیم عید داشته باشیم!» این اعتراض متفاوت مسیحیان بیت‌لحم و فلسطین حالا باعث شده بسیاری از مردم دنیا از این شیوه اعتراضی تبعیت کنند و با تجمعات و راهپیمایی‌های مدام، خرید کریسمس امسال را تحریم کنند. آنها همچنان خشم خود را نسبت به حمایت سران کشورهایشان از صهیونیست‌ها ابراز می‌کنند. همچنین هشتگ christmasiscancelled به معنی «کریسمس لغو شده است» در همین راستا در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی با استقبال کاربران مواجه شده است. هدف این اعتراضات کریسمسی «تغییر روایت بین المللی و تشویق جامعه جهانی به تأمل درباره نقشش در تداوم نسل‌کشی جاری و ایستادگی متحد در برابر بی‌عدالتی» عنوان شده است.

سایت‌های زیادی در تأیید این تحریم‌ها نوشته‌اند: «حمله نسل‌کُشانه اسراییل نسبت به غزه با ظلمی باورنکردنی ادامه دارد. کریسمس امسال، اشغالگران، مسیحیانی را که در کلیساهای محاصره شده غزه پناه گرفته بودند را هدف گرفتند، بنابراین مسیحیان بیت لحم اعلام کردند جشن‌هایشان لغو شده، پس مردم نیز در همه جا باید اعلام کنند در هنگامه نسل‌کشی، کریسمس مانند همیشه وجود نخواهد داشت!» همچنین جی‌بی‌نیوز گزارش داده در اعلامیه‌های معترضان در انگلیس نوشته شده است: «نمی‌توان در شرایط نسل‌کشی کریسمس متداول را داشت. بریتانیا همدست است، نسل‌کشی در فلسطین را تأمین مالی نکنید و اسراییل را تحریم کنید.»

ما بابانوئل نمی‌خواهیم

«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان در یکی از همایش‌های اخیر گفت: «امشب قلب‌های ما در بیت‌لحم است، جایی که شاهزاده صلح دیگر بار با منطقِ بیهوده جنگ و با برخورد اسلحه‌ها طرد می‌شود!» پاپ فرانسیس همچنین در حساب کاربری ایکس نوشت: «برای ساکنان سرزمین مقدس؛ کریسمس پر از درد و ماتم است. ما نمی‌خواهیم آنها را تنها بگذاریم. باشد که در دعا و کمک‌های ملموس کنارشان باشیم.» او پیش از این نیز بارها خواستار آتش‌بس فوری در غزه و آزادی همه گروگان‌های حماس شده و معتقد است که اسرائیل از تاکتیک‌های تروریستی استفاده می‌کند.

همچنین کاردینال «برباتیستا پیتزابالا» که عالی‌ترین مقام مسیحی کاتولیک فلسطین است، امسال در حالی که چفیه معروف سیاه و سفید فلسطینی را گردن خود انداخته بود، وارد کلیسای «مهد» واقع در بیت‌لحم شد و گفت: «قلب ما با غزه است؛ همه مردم غزه، به ویژه برای مسیحیان آنکه در رنج هستند. می‌دانیم که تنها ما نیستیم که رنج می‌کشیم و اینجاییم تا دعا کنیم. دعا نه فقط برای آتش‌بس، که آن کافی نیست. بلکه برای اینکه باید اقدامات تجاوزکارانه متوقف شود. باید این صفحه را ورق بزنیم، چرا که خشونت چیزی جز خشونت تولید نمی‌کند.»

کودکان مسیحی غزه این روزها بارها برای پایان تهاجمات ضدبشری دعا کرده‌اند و حالا تصاویر و فیلم مناجات‌های آنها در تمام دنیا پخش شده است. آنها راهپیمایی کرده‌اند و اعلانات و بیرق‌هایی در دست دارند که روی آن نوشته شده است: «ما زندگی می‌خواهیم نه مرگ» همینطور تصاویر و کلیپ‌های زیادی روزهای تولید شده که در آنها «بابانوئل»، شخصیت داستانی مسیحیان که در سال نوی میلادی با خودش هدیه و شادی برای آنها می‌آورد غمگین است و نمی‌خندد. در محتوای تولید شده کودکان غزه می‌گویند: «ما بابانوئل نمی‌خواهیم، بلکه پایان این جنگ و آوارگی و ظلم را آرزو داریم.»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

وقتی خرید می‌کنید، بمب‌ها می‌بارد

در روزهای اخیر مردم کشورهای مختلف دنیا نشان داده‌اند امسال جشن سال نو میلادی نمی‌گیرند و در تظاهرات‌های ضد اسراییلی این را بارها گفته‌اند و فیلم‌های آن در فضای مجازی بسیار پر بازدید بوده است. مثلاً اهالی «مینه سوتای» آمریکا با برگزاری راهپیمایی حمایتی از فلسطینی‌ها، سرود جشن کریسمس را با این عبارت خواندند: «آرزو داریم ملت فلسطین را آزاد کنیم، به اشغالگری پایان دهیم و سال نو مبارکی داشته باشیم.» مردم روسیه هم بیش از ۵۰ درخت کریسمس مقابل سفارت فلسطین در مسکو قرار دادند و به جای آذین‌بندی آن با توپ‌های رنگی و ستاره‌ها براق، عکس‌هایی از جنایت‌های اسراییل را روی آنها به نمایش گذاشتند.

مردم آمستردام هم تظاهراتی برگزار کردند و با استفاده از سیستم صوتی فروشگاه‌های بزرگ، از خریداران خواستند خرید، به خصوص از برندهای حامی اسراییل را متوقف کنند. در ویدیویی که از این ماجرا منتشر شد زنی از بلندگوی فروشگاه می‌گوید: «از شما دعوت می‌کنیم تا زمانی که بمب‌ها در حال ریختن هستند خرید نکنید، کشتار در غزه با پول مالیات شما تأمین شده است. خرید از برندهایی مثل لورآل، کانال و دیور به نسل‌کشی فلسطینیان توسط اسراییل کمک می‌کند.» در ادامه ویدیو برگه‌هایی از طبقه بالاتر روی زمین فروشگاه می‌ریزد که رویشان نوشته شده: «کریسمس لغو شد، کیف‌های خرید خود را رها کنید و برندها و مارک‌ها را تحریم کنید.»

کشورهای مختلف هلند، آلمان، بلژیک و فرانسه نیز شاهد برگزاری اقداماتی از این دست بوده‌اند. مثلاً در برلین پایتخت آلمان معترضان یک مرکز خرید را با گذاشتن یک شبستان زیر آوار به نمایش گذاشتند تا وضعیت فعلی غزه را نشان دهند. در شهرهای مختلف آمریکا و کانادا نیز اعتراضات گسترده خیابانی در تحریم کریسمس به وقوع پیوسته و کلیپی از تظاهرکنندگان نیویورکی پخش شده که شعار می‌دهند: «هنگامی که شما در حال خرید هستید، بمب‌ها می‌ریزند!»

به گزارش نشریه «هیل»، معترضان آمریکایی شنبه قبل از کریسمس، روزی که اغلب مسیحیان سعی می‌کنند لحظه آخری و قبل از تعطیلات هدیه‌های سال نو را تهیه کنند، به خیابان‌ها ریخته‌ اند و خواستار تحریم خریدهای کریسمسی شده‌ اند و روی تابلوها نوشته‌اند: «در زمان نسل‌کشی، برگزاری کریسمسی شبیه همیشه ممنوع است.»

شنبه بزرگ یا «Super Saturday»، آخرین شنبه قبل کریسمس است که بعد «جمعه سیاه» یا «Black Friday» تنها فرصت باقیمانده حراج و خرید برای سال نو میلادی است. اما شنبه امسال بسیاری از مسیحیان دنیا برای همدردی با فلسطینیان فرصت خرید را کنار گذاشتند و با راهپیمایی‌های خود خواستار لغو جشن‌های کریسمس شدند.

در ایرلند نیز تظاهرات‌کنندگان با قرار دادن کفش‌هایی کوچک و نمادهایی از اجساد کفن شده کودکان، همراهی خود با فلسطینیان را اعلام کردند. همچنین در استرالیا معترضان با شعار «مسیح در فلسطین متولد شد»، خواستار همبستگی جهان با فلسطین شدند. نخست وزیر پاکستان هم در همبستگی با فلسطینی‌ها برگزاری هر نوع جشن سال نو میلادی را در این کشور ممنوع اعلام کرد.

در پی این تحریم‌ها، برندهای بزرگی از جمله «امگا» و چرم «فورلا» مجبور شده‌ اند مثل «زارا» شعبه‌هایی از فروشگاه‌ها و ویترین‌های خود را تعطیل کنند. مردم کشورهای مختلفی روبروی شعبه‌های فروشگاه زارا عبارت «وقتی خرید می‌کنید، بمب‌ها می‌بارد» را نصب کرده و منجر به تعطیل آنها شده بودند. گرچه نیروهای امنیتی سعی می‌کردند از این فروشگاه‌ها حفاظت کنند اما دوستداران فلسطین با سر دادن شعار «زارا، تو نمی‌توانی پنهان شوی، حمایت از نسل‌کشی را متوقف کن» اعتراض خود را ادامه دادند. آنها همچنین مقابل برخی از فروشگاه‌های «پوما» شعار «خفه کن» سر دادند و خواستار تحریم آن شدند.

بابانوئل در غزه کشته شد

بخش عظیمی از این موج جدید در فضای مجازی رقم خورده است؛ حامیان فلسطین متن‌ها، تصاویر گرافیکی، کاریکاتورها و آثار هنری فراوانی را در این زمینه تولید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند. «فادی سایغ» جوان مسیحی فلسطینی که امسال کریسمس مثل باقی مسیحیان غزه به جای زیارت مناطق مقدس، در شهر «خان‌یونس» باقی مانده، گفته است: هر ساله این ایام در قدس، بیت‌لحم و رام‌الله بودیم و با نزدیکان‌مان جشن می‌گرفتیم. اما حالا در بمباران و جنگ هستیم، بنابراین شادی برای عید غیرممکن است. نه درخت کریسمس، نه آذین بندی، نه شام خانوادگی و نه جشن نخواهیم داشت.»

یک حساب کاربری در تیک‌تاک با انتشار تصویری، معترضی را نشان می‌دهد که لباس بابانوئل پوشیده و پلاکاردی با این مضمون را در دست گرفته است: «اسراییل کشتن بچه‌هایم را متوقف کن.» همچنین کاربری به اسم «آملیا» عکسی از بابانوئل میان تشییع جنازه و ماتم مردم غزه منتشر کرده و نوشته است: «هدایایی که بابانوئل برای بچه‌های غزه آورده، خیلی غیرمنصفانه ست.»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

یک گرافیست هم تصویری از جعبه هدیه‌ای طراحی کرده که در میان آتش و سرب قرار دارد و نشانه‌های جنگ هر گونه فضای شادی را از آن گرفته است. بالای این تصویر نوشته است: «بچه‌ها هدیه‌هایشان را زیر آوار ساختمان‌ها و بمباران گم کرده و از دست داده‌اند!»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

یکی از اهالی شبکه اجتماعی ایکس نیز تصویری گرافیکی از بابانوئل گذاشته که با اندوه و حیرت به شهر تخریب شده غزه نگاه می‌کند و از شهر سوال می‌کند: «غزه؛ کودکانت کجا هستند؟»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

حساب دیگری هم با گذاشتن عکس درخت کاجی میان ویرانی‌ها که پیکرهای شهیدان غزه شاخ و برگ آن را ساخته‌اند، نوشته است: «کریسمس بر همه مبارک؛ غیر از عاملان جنگ و نسل کشی.»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

همچنین یک کاربر معترض خطاب به یک حساب اسراییلی نوشته است: «می‌توانید از بمباران مسیحیان در غزه دست بردارید؟ منظورم این است که اجداد شما عیسی (ع) را کشتند (به صلیب کشیدند)، حداقل می‌توانید از کشتن پیروان او دست بردارید؟» به علاوه حسابی به نام «ما عدد نیستیم» در ایکس عکسی کارتونی از بابانوئل منتشر کرده که در آن او به سختی در حال ورود به ویرانه‌های غزه است و روی عکس این نوشته شده: «بابانوئل در غزه کشته شد.» این حساب کاربری در شرح این پست آورده است: «امسال در حالی که جهانیان با قلب‌های شاد منتظر کریسمس هستند، کودکان غزه در آرزوی نیازهای ضروری مانند آب، غذا، چراغ قوه، پتو و حتی یک کورسوی کوچکِ امید از جانب بابانوئل‌اند.»

بابانوئل می‌توانی امنیت و امید بیاوری؟

در کنار همه اینها، انتشار نامه‌ای خطاب به بابانوئل در فضای مجازی بازخورد زیادی به همراه داشت و از نگاه کاربران بسیار تأثیرگذار و تکان‌دهنده بوده است. «زیاد» جوان فلسطینی که روایتی از بمباران غزه و زندگی سخت این روزها در غزه را در «گاردین» منتشر می‌کند؛ اخیراً نامه‌ای خطاب به بابانوئل در گاردین چاپ کرده که بخشی از آن به این شرح است: «بابانوئل عزیز، مطمئن نیستم شما لیست‌های به روز شده کودکان غزه را دریافت کرده باشید اما امسال بسیاری از کودکان غزه مرده‌اند. یک بار خواندم که روح از همنشینی با بچه‌ها شفا می‌یابد، اما نه بچه‌های ما بابانوئل! روح ما به خاطر بودن با بچه‌های غزه به درد می‌آید. امسال اگر به غزه بیایی، هدیه‌هایی را که آورده‌اید تغییر می‌دهید؟ می‌دانم که شما و دور و بری‌هایتان تمام سال برای تهیه این هدیه‌ها تلاش می‌کنید، اما اولویت‌ها تغییر کرده است. برای بچه‌ها عروسک و دوچرخه نیاورید. به جای آن، مقداری پتو بیاورید، آنها سردشان است. شکلات مورد علاقه بچه‌ها را نیاورید، مقداری غذا و آرد بیاورید، چون کودکان غزه گرسنه‌اند.

او در ادامه این نامه نوشته است: «می‌توانید برای خانمی که پسر دیابتی دارد و به هر قیمتی دنبال واکسن انسولین است، واکسن بیاورید؟ می‌شود برای دختر دوساله دوستمان شیر بیاورید؟ امنیت و امید را در بطری بگذارید و آن‌ها را برای فرزندان ما بیاورید؟ و اگر چیزی باقی ماند، برای ما بزرگسالان هم چیزی بیاورید؟ شما درختان آذین شده کریسمس را نخواهید دید، نه به خاطر آنکه کودکان دیگر شما را باور ندارند یا از شما استقبال نمی‌کنند، بلکه چون درخت‌ها به هیزم تبدیل و سوزانده شده‌اند تا بچه‌ها در شب گرم بمانند. هیچ دودکشی هم نخواهید دید. پس لطفاً دنبال مدارسی بگردید که هزاران نفر از جمله بچه‌های آواره در آن‌ها پناه گرفته‌اند. دنبال چادرها باشید چون بچه‌ها آنجا هستند.»

«بابانوئل» در غزه کشته شد/ «می‌توانی ایمنی و امید بیاوری؟»

این جوان فلسطینی در پایان این نامه آورده است: «بابانوئل! راستش اگر به غزه بیایی، آن را نخواهی شناخت. ساختمان‌ها از بین رفته‌اند و مکان‌هایی که مناسبت‌های شاد در آن‌ها برگزار می‌شد دیگر وجود ندارند و برق هم برای برپایی جشن نیست. بابانوئل می‌دانی چند نفر آینده خود را بدون داشتن شانس منصفانه‌ای برای دستیابی به رویاهایشان از دست داده‌اند؟ بابانوئل من از پسر خردسال همسایه‌ام در غزه درباره آرزوها و خواسته‌هایش از تو سوال کردم اما او هیچ شکلات، هدیه، اسباب بازی یا لباسی درخواست نکرد، بلکه او فقط گفت دعا می‌کند این کابوس تمام شود و همراه با خواهر و برادرش در امان بمانند…»

هزاران هزار محتوای حمایت از فلسطین در سراسر جهان خلق و منتشر می‌شود و در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد؛ آثاری که یاری‌رسان شنیده شدن آرمان فلسطینیان و فریاد به حق آنان توسط معاصران و آیندگان خواهد بود.

کد خبر 5981022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha