۱۸ دی ۱۴۰۲، ۱۱:۴۰

یک مقام دانشگاه عنوان کرد؛

جذب ۲۷۰ دانشجوی غیر ایرانی در یک ترم دانشگاه علوم پزشکی تهران

جذب ۲۷۰ دانشجوی غیر ایرانی در یک ترم دانشگاه علوم پزشکی تهران

رکورد جذب دانشجویان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با جذب بیش از ۲۷۰ دانشجوی غیر ایرانی در یک ترم تحصیلی شکسته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: جذب بیش از ۲۷۰ دانشجوی بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در ترم تحصیلی سپتامبر ۲۰۲۳ (پذیرش ترم مهر ۱۴۰۲) از نتایج اجرای سیاست‌های نوین دانشگاه در جذب دانشجویان غیر ایرانی است.

زرگران اظهار داشت: در سپتامبر ۲۰۲۳ با سیاستگذاری‌هایی که در حوزه جذب و بازاریابی دانشجوی بین‌الملل داشتیم؛ در دو حوزه جذب دانشجویان منجر به اخذ مدرک و دانشجویان دوره‌های کوتاه‌مدت مدون، با جذب ۲۷۰ دانشجوی غیر ایرانی در یک ترم تحصیلی، توانستیم تعداد قابل‌توجهی دانشجو از کشورهای مختلف جهان جذب کنیم.

وی افزود: با توجه به تغییر در روش‌ها و سیاست‌های جذب دانشجو، این رکوردشکنی دور از انتظار نبود و اکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه اول علوم پزشکی کشور و دانشگاه پیشرو در بین‌المللی سازی، در رتبه‌بندی تعداد دانشجویان بین‌الملل در حال تحصیل نیز دارای جایگاه اول است.

مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: براساس آخرین آمار استعلام شده از وزارت بهداشت، در حال حاضر قریب به ۹ هزار دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند که سهم دانشگاه علوم پزشکی تهران از این تعداد، بیش از ۱۸۰۰ دانشجوی بین‌الملل است که در سه پردیس تهران، کیش و کربلا مشغول به تحصیل هستند.

وی اظهار داشت: این آمار نشان‌دهنده این است که دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیش از یک هزار و ۸۰۰ دانشجو از میان ۹ هزار دانشجوی بین‌الملل در مجموعه وزارت بهداشت، بیش از ۲۰ درصد از این آمار را به خود اختصاص داده و جایگاه اول در جذب دانشجویان بین‌الملل مشغول به تحصیل حوزه علوم پزشکی کشور را نیز دارد.

زرگران با اشاره به معیارهای جذب دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: درست است که میزبانی از ۲۰ درصد از دانشجویان بین‌الملل حوزه علوم پزشکی کشور مساله قابل‌توجهی است اما نکته مهم‌تر این است که در مقایسه با معیارهای پذیرش دیگر دانشگاه‌ها، معیارهای جذب در دانشگاه علوم پزشکی تهران متفاوت، سختگیرانه و جدی‌تر است و اگر قرار بود بدون در نظر گرفتن ضریب کیفیت، صرفا اقدام به جذب دانشجو کنیم؛ میزان پذیرش دانشجو قطعا بیش از این آمار و ارقام بود.

وی درباره نسبت ارائه درخواست‌های پذیرش با میزان موافقت با درخواست‌ها تصریح کرد: میزان درخواست‌ها برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران چندین برابر بیشتر از میزان پذیرش درخواست‌ها است و تعداد پذیرش ما در دانشگاه محدود است زیرا به معیارهای تعیین‌شده برای جذب دانشجوی بین‌المللی که در حد نام و اعتبار دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد پایبند هستیم و آبرو و اعتبار دانشگاه جزو خطوط قرمز ما است که باعث می‌شود هر درخواست پذیرشی را نپذیریم.

مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره بازارهای جذب دانشجویان بین‌الملل نیز گفت: در موضوع بازارهای جذب با دو گروه هدف بازارهای سنتی و توسعه بازارهای جدید جذب روبه‌رو هستیم که درواقع ضمن حفظ و کنترل بازارهای سنتی جذب در کشورهایی مثل عراق، هند، پاکستان، افغانستان و لبنان که بیشترین آمار پذیرش دانشجو از این کشورها را داریم؛ بر روی توسعه بازارها و ایجاد بازارهای جدید جذب دانشجوی بین‌الملل دانشگاه، طی دو سال گذشته به‌صورت بسیار فعال وارد عمل شده‌ایم.

وی افزود: جستجوی بازارهای جدید و شناسایی و سرمایه‌گذاری در بازارهای جدید، فرایند توسعه مخصوص به خود را دارد که ارزیابی مدرک تحصیلی صادرشده تحت نام دانشگاه علوم پزشکی تهران در کشورهای هدف یکی از آن‌ها است.

زرگران حضور در نمایشگاه‌ها، بازدید مدارس و رویدادهای علمی کشورهای هدف توسعه بازار جذب، تعامل با مراکز آموزش عالی کشورهای هدف جذب، همکاری با کارگزاران معرفی و جذب دانشجو و همچنین طراحی و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و مدارس فصلی بین‌المللی برای مقاطع و رشته‌های تحصیلی مختلف با هدف تبلیغ و معرفی توانمندی‌های علمی و آموزشی دانشگاه و ترغیب دانشجویان به انتخاب دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان مقصد بعدی تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر و استفاده منطقی و مبتنی بر برنامه و تولید محتواهای مورد نیاز از فضای مجازی را ازجمله ظرفیت‌ها و مسیرهای دستیابی به توسعه بازارهای هدف و ایجاد بازارهای جدید جذب دانشجوی بین‌الملل در کشورهای مورد نظر برشمرد.

وی حضور دانشجویانی از ۵۰ کشور جهان در دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین توسعه بازار جذب دانشجوی بین‌الملل دانشگاه در کشورهای ترکیه، تانزانیا، لبنان، اندونزی، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و منطقه اوراسیا و قفقاز را از دیگر نتایج سیاست‌های توسعه‌ای مدیریت توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل دانشگاه دانست.

مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: تعریف بازارهای جدید موجب توسعه دیپلماسی علمی و کاهش وابستگی دانشگاه به بازارهای سنتی و محدود است.

وی توسعه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی را از دیگر ابزارهای سیاستگذاری در جذب دانشجویان بین‌الملل برشمرد و تشریح کرد: در موضوع دانشجویان دوره های Undergraduate مبنای سیاستگذاری‌ ما ثبات جذب دانشجو در رشته‌های Undergraduate است که خوشبختانه در برخی رشته‌ها مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری به توانمندی خوبی در این زمینه رسیده‌ایم و در تلاشیم برای دیگر رشته‌ها نیز به این ثبات برسیم تا در گروه دانشجویان Undergraduate به بسته کاملا مشخص پذیرش دانشجو دست‌یابیم.

زرگران تعیین شرایط پذیرش دانشجو به تفکیک کشورها، تعیین نمرات مشخص برای دروس مورد نظر کمیته جذب و دیگر صلاحیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی متقاضیان را از معیارهای پذیرش دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه علوم پزشکی تهران برشمرد.

وی اظهار داشت: درخواست‌های دریافتی منطبق با معیارهایی که مطرح شد؛ در کمیته جذب دانشجویان بین‌الملل با حضور معاونان بین‌الملل، معاونان آموزشی، پژوهشی و روسای دانشکده‌ها مطرح و یک‌به‌یک مورد بررسی قرار می‌گیرند و پس از ارزیابی‌های تکمیلی، پذیرش و عدم پذیرش آن‌ها مشخص می‌شود که این امر بیانگر کیفیت پذیرش دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، جذب دانشجوی بین‌الملل را آورده‌ای ارزشمند برای دانشگاه و کشور دانست و اظهار داشت: اولین اهمیت جذب دانشجوی بین‌الملل، دیپلماسی علمی است؛ و این یعنی دانشگاهی که دانشجوی بین‌الملل دارد؛ در حال تربیت سفیران علمی است که این سفیران پس از فارغ‌التحصیلی و مراجعه به کشورهایشان با قرار گرفتن در موقعیت‌های شغلی مختلف می‌توانند به گسترش روابط علمی و دانشگاهی دانشگاه و کشور ما کمک کنند.

وی حضور دانشجویان بین‌الملل را باعث گسترش و توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی و کشوری با نگاه بین‌المللی برای حضور در صحنه رقابت با دیگر کشورها و بازارهای جذب دانشجوی بین‌الملل در منطقه و جهان دانست.

زرگران ضمن اشاره به افزایش ارزآوری از محل جذب دانشجویان بین‌الملل بیان داشت: با جذب دانشجوی بین‌الملل درواقع یک فعالیت تجاری بین‌المللی در بازارهای علمی بین‌المللی نیز صورت می‌گیرد که این امر باعث افزایش درآمدهای ارزی دانشگاه و پیرو آن هزینه کرد این درآمدهای ارزی برای گسترش زیرساخت‌های دانشگاه در سطح بین‌المللی است.

وی مقابله با ایران هراسی و مقابله با تلاش‌های موجود برای منزوی کردن ایران را از مهم‌ترین آثار فرهنگی جذب دانشجویان بین‌الملل در سطح ملی و بین‌المللی عنوان کرد و تصریح کرد: با دیپلماسی علمی موفقی که داریم؛ از طریق جذب و تربیت دانشجویان بین‌المللی که از کشورها و ملیت‌های مختلف وارد ایران می‌شوند و فضای کشور و فضای ذهنی موجود را ملاحظه می‌کنند و با آن آشنا می‌شوند و از طریق به وجود آمدن ارتباطات فرهنگی و دوستی‌ها و همچنین از طریق شکل‌گیری شبکه‌های علمی و فرهنگی بین‌المللی به‌واسطه آشنایی و ارتباط مردم کشور و دانشجویان ایرانی با دانشجویان بین‌الملل، چهره واقعی و فرهنگی ایران در بعد بین‌الملل نمایش داده می‌شود و این امر یکی از دستاوردهای بزرگ جذب دانشجویان بین‌الملل است.

مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: رویکردهایی که مطرح شد نه‌تنها برای ایران، بلکه رویکردهایی جهانی برای بین‌المللی سازی آموزش عالی است.

زرگران درباره آخرین آمار دانشجویان بین‌الملل مشغول به تحصیل دانشگاه نیز اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر میزبان یک هزار و ۹۵ دانشجوی غیر ایرانی در سطح دانشکده‌های دانشگاه در تهران و ۲۶۹ دانشجوی غیر ایرانی در پردیس بین‌المللی کیش و ۴۶۳ دانشجوی عراقی در دانشگاه سبطین (شعبه بین‌الملل دانشگاه در شهر کربلای معلا) و درمجموع یک هزار و ۸۲۷ دانشجوی بین‌الملل است.

کد خبر 5988598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احمد IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
      27 31
      داوطبلان ایرانی کنکور ما کلی درس میخوانند و زحمت میکشند و اخر پزشکی تهران قبول نمیشوند اخر ۲۷۰ خارجی رو با شرایط اسان و رتبه داغان در این دانشگاه راه میدهند گویی مرغ همسایه غاز است
    • علی US ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
      17 28
      مالیات و بیمه رو ما میدیم تا بچه های ما درس بخونن نه خارجی ها
    • احد کیانی IR ۰۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
      26 3
      به خاطر معطل نشدن کارهای تخصصی درآینده بهترین ایده هستش
    • دوست IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
      0 0
      مبارکمون باشه پزشک واسه بقیه کشورها اماده میکنیم بچه های خودمون برای تحصیل آواره کشورهای دیگه بشن