به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فشار خون یکی از بیماریهای مزمن در جامعه است.
وی یکی از ریسک فاکتورهای فشار خون را نمک عنوان و تصریح کرد: موارد دیگری چون چاقی، کمتحرکی و… نیز بر افزایش فشار خون تاثیرگذر است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: مردم باید در خصوص فشار خون حساس شوند تا بتوانند از عوارض و مشکلات آن جلوگیری کنند.
احمدی عنوان داشت: سبک زندگی مردم باید تغییر کند و این مستلزم حساس شدن افراد در خصوص مصرف نمک است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم به سمت مصرف نمک دریایی که تصفیه نشده و مورد تأیید وزارت بهداشت نیست، روی آوردهاند تاکید کرد: به هماستانیها در خصوص استفاده از این نوع نمک توصیه میشود که حتماً جانب احتیاط را رعایت کنند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بر لزوم اعتماد مردم به صنعت لبنیات کشور تاکید کرد و افزود: باید از شایعاتی که این محصولات را زیر سوال میبرد دوری شود، اگر تخلفاتی بوده امروز با تشدید نظارتها برطرف شده و لذا باید از محصولات لبنی موجود در بازار استفاده شود.
احمدی بیان داشت: افراد حساسیت به لبنیات ندارند بلکه تحمل مصرف لبنیات را ندارند این افراد با استفاده از راههایی میتوانند تحمل خود را نسبت به مصرف این محصولات افزایش دهند.
وی با اشاره به اینکه عمده نمک دریافتی به بدن صرفاً از غذا نیست بلکه نانی که مصرف میکنیم میتواند میزان نمک زیادی وارد بدن کند ادامه داد: یک فرد ممکن است کلیه نمک دریافتی خود را از مصرف نان که قوت غالب وی است دریافت کند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: هر فردی از حدود یک گرم نمک هیمالیا، پینک و… که نمکهای معدنی هستند تنها ۱۰ میلی گرم کلسیم میتواند دریافت کند این در حالی است که نیاز بدن فرد بسیار بیشتر از این است.
احمدی تاکید کرد: ذائقهسازی کودکان برای دریافت نمک بسیار مهم است کودکی که از ابتدا نمک بسیاری دریافت کرده است به سختی میتواند آن را ترک کند.
وی با بیان اینکه شیرکاکائو موجود در بازار میزان زیادی شکر دارد لذا ترجیحاً توصیه میشود از شیر خام استفاده شود گفت: پویش غربالگری چندین سال سن ابتلاء به بیماری دیابت و فشار خون را کاهش داده است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از پوشش ۹۷ درصدی پویش غربالگری سلامت برای تشخیص فشار خون و دیابت در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: باید همچنان مردم را نسبت به سلامت خود و بعضاً اقدام برای درمان حساس کنیم، مردم باید با تغییر سبک زندگی خود تلاش کنند تا عمداً خود را گرفتار بیماری فشار خون نکنند.
وی با اشاره به اینکه در بسیجهای غربالگری قبلی موارد در پرونده الکترونیکی بیمار ثبت نمیشد اما این بار برای ۷۰۰ هزار نفر که در پویش غربالگری شرکت کردند، پرونده سلامت الکترونیکی تشکیل شده تا بتوان برای درمان استفاده کرد.
احمدی افزود: افرادی که در قالب طرح غربالگری شناسایی شدند یا مشکوک به بیماری هستند به پزشک مراجعه میکنند در نوبتهای متفاوت فشار خون آنها اندازهگیری میشود برای بیماری دیابت نیز به همین شیوه اقدام میشود.
وی گفت: نمیتوان مصرف نمک را به صفر رساند چراکه نمک در بدن افزایش سوخت و ساز، انتقال پیامهای عصبی و… را بر عهده دارد، بنابراین مصرف کم نمک باعث بروز مشکلات و مصرف بالا نیز بروز بیماریهایی را به دنبال دارد.
احمدی از فعالیت حدود ۶۰ نفر کارشناس تغذیه در این استان خبر داد و یادآور شد: از این کارشناسان برای تجویز برنامه تغذیه برای افرادی که در قالب غربالگری شناسایی شدند استفاده میشود، این تجویز بهصورت رایگان انجام میشود.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از شناسایی ۹ هزار و ۷۷۵ نفر مبتلا به فشار خون و ۴ هزار و ۵۱۶ نفر دیابتی در قالب طرح غربالگری خبر داد و گفت: اگر به این موارد توجه نمیشد ممکن بود پنج سال دیگر با عوارض شدیدتری شناسایی شوند.
نظر شما