خبرگزاری مهر، گروه استانها - سید متین رضوی: مجموعه ورزشی انقلاب یک مجموعه بزرگ ورزشی در قسمت شهرکهای شمالی نیشابور و در مکان مناسب از نظر جغرافیایی واقع شده است. در سال ۸۵ سالن چند منظوره آن با ظرفیت بیش از ۴ هزار نفر به بهره برداری رسید.
عدم رسیدگی مناسب طی این سالها باعث فرسوده شدن بزرگترین سالن سرپوشیده ورزشی حال حاضر خراسان رضوی شده به طوری که قسمتهای از آن مانند تأسیسات از دست رفته است.
زمین فوتبال این مجموعه نیز در فاز اول پنجهزار نفری تعریف و بعد از حدود ۲۰ سال سرانجام در اختیار ورزشکاران نیشابوری قرار گرفت. البته با چمن مصنوعی و بدون مراسم افتتاحیه چرا که هنوز بخشی از قسمتهای ورزشگاه نظیر تأسیسات مختلف آن نصب نشده است.
در دل این مجموعه دو سازه نیمه کاره مجموعه استخر انقلاب و سالن صخره نوردی هم به چشم میخورد که تنها آهنهایش برافراشته شده و البته همانها نیز در گذر زمان زنگ زده است. دو رشتهای که به دلیل داشتن ملی پوشهای فراوان در نیشابور قرار بود در اختیار آنها قرار بگیرد ولی حالا سال هاست که به حال خود رها شده است.
با دستور استاندار خراسان رضوی و طرح دبیرخانه مولدسازی املاک دولت در خراسان رضوی قرار است معادل ۴۰ هزار متر مربع از فضای ورزشی مجموعه انقلاب نیشابور به فروش برسد که اکنون با مخالفت جمعی از شهروندان و ورزشکاران روبرو شده است.
باید متذکر شد که مقامات دولتی استان و شهرستان مدعی هستند مبلغ حاصل از فروش املاک مجموعه ورزشی انقلاب نیشابور برای پروژههای نیمه تمام ورزشی این شهرستان مطابق آئین نامه مولدسازی هزینه خواهد شد.
تصمیم گیری نهایی درباره واگذاری زمینهای ورزشگاه انقلاب نشده است
احمد شافعی، معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار نیشابور در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در بحث مولدسازی ورزشگاه انقلاب با شورای شهر نیشابور جلسهای داشتیم و در ارتباط با آن تبیین سازی شد و جلسهای نیز با ورزشکاران و ورزش دوستان برگزار خواهد شد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار نیشابور افزود: هنوز تصمیم گیری نهایی در خصوص واگذاری و فروش زمین پارکینگ ورزشگاه انقلاب نیشابور گرفته نشده است.
وی بیان کرد: وضعیت فعلی و نامناسب ورزشگاه انقلاب به دلیل کمبود اعتبارات است و باید چاره اندیشی مؤثری در این زمینه صورت گیرد و اعتبارات دولتی جوابگوی این پروژهها نخواهد بود.
شافعی گفت: امیدواریم طرح مولدسازی باعث انتفاعی برای شهرستان نیشابور باشد و در این راستا مسؤولین شهرستان تصمیمات خود را خواهند گرفت.
مخالفت مشاور طرح تفصیلی نیشابور با تغییر کاربری زمینهای ورزشگاه انقلاب
داوود کمیلی پور، رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شورای اسلامی شهر نیشابور به صراحت مخالفت خود را براساس قوانین و مقررات با طرح مولدسازی بخشی از ورزشگاه انقلاب اعلام کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور افزود: قوانین شهرسازی، طرحهای جامع و تفصیلی شهر نیشابور با طرح مولدسازی بخشی از ورزشگاه مغایرت دارد چراکه سرانههای زیر حدنصاب حق تغییر کاربری ندارد.
وی با بیان اینکه پارکینگ مجموعه ورزشی انقلاب در معرض مولدسازی قرار دارد بیان کرد: زمینهای ورزشگاه انقلاب از جمله پارکینگ جزو سرانه ورزشی شهرستان محسوب میشود و نباید به بهانه پارکینگ بودن فضای آن را به فروش برسانیم.
کمیلی پور با اشاره به اینکه مشاور طرح تفصیلی شهر نیشابور نیز مخالفت خود را با ایجاد کاربری تجاری و مسکونی در بخشی از ورزشگاه انقلاب اعلام کرده است، تاکید کرد: تغییر کاربری ورزشی ورزشگاه انقلاب به تجاری و مسکونی به معنای کور کردن ورزشگاه انقلاب است.
حراج فضاهای ورزشی نیشابور آسانترین راه اما قطعاً بدترین راه است
حمیدرضا محمدی، نماینده مجمع پیشکسوتان و نام آوران ورزش نیشابور بزرگ در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: قانون مولد سازی مشمول اراضی و املاکی است که در راستای وظایف آن سازمان و وزارتخانه نباشد در حالی که ورزشگاه انقلاب در راستای وظایف ذاتی وزارت ورزش و جوانان است.
نماینده مجمع پیشکسوتان و نام آوران ورزش نیشابور افزود: قانون مولدسازی برای اراضی و اماکن مازاد سازمانها است و با توجه به اینکه سرانه ورزشی شهرستان نیشابور از میانگین استان و کشور پایینتر است لذا ورزشگاه انقلاب نیشابور شامل قانون مولدسازی نمیشود.
وی گفت: قرار است محل پارکینگ ورزشگاه انقلاب در طرح مولدسازی معادل ۴۰ هزار متر به فروش برسانیم و تاکید میکنیم که منابع حاصل از فروش این املاک در شهرستان نیشابور هزینه خواهد شد.
محمدی افزود: با توجه به عدم وجود اعتبارات دولتی کافی برای اتمام پروژههای نیمه تمام ورزشی نیشابور و سرانه پایین ورزشی این شهرستان باید منتظر ماند و دید مسؤولان شهرستان و استان چه تصمیمی در خصوص مولدسازی و فروش بخشی از زمینهای مجموعه بزرگ ورزشی انقلاب خواهند گرفت.
این فعال ورزشی بیان کرد: در طرح جامع مجموعه انقلاب برای نقطه به نقطه این مجموعه برنامه و پروژه تهیه شده و با واگذاری ۴۰ هزار متر مربع از این اراضی، طرح جامع آن از هم پاشیده خواهد شد.
وی ابراز کرد: حراج فضاهای ورزشی شهرستان شاید آسانترین راه کسب درآمد باشد اما قطعاً بدترین راه است.
محمدی گفت: جامعه ورزش و اعضای شورای شهر با این تصمیم مخالف هستند و از مسؤولین خواهشمندیم فروش اراضی و اماکن ورزشی در نیشابور بزرگ را کن ام یکن بفرمائید.
نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای نیمه تمام ورزشی
علیرضا تاج فیروز، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در خروجی مولد سازی اولویت ۱، ۲ و ۳ ما مشخص شده و این موضوع تکمیل و اتمام پروژههای نیمه تمام و پروژههای پیش بینی شده در ورزشگاه انقلاب است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی افزود: ۱۷ پروژه در مجموعه ورزشگاه انقلاب پیش بینی شده بود که هم اکنون یک مجموعه استادیوم انقلاب (هنوز کامل نشده است) و سالن ورزشی انقلاب (نیاز به بازسازی دارد) و همچنین خانه جوان (نیاز به تجهیز دارد)، موجود بوده و در ارتباط با ۱۴ پروژه دیگر تعریف شده اقدامی صورت نگرفته و سالن صخره نوردی، استخر از جمله پروژههای نیمه تمام این محل است.
وی بیان کرد: با توجه به دستور استاندار خراسان رضوی و با همکاری دبیر مولدسازی استان مولدسازی بخشی از زمینهای ورزشگاه انقلاب نیشابور انجام خواهد شد و اعتبارات دستگاهها برای تکمیل پروژهها کافی نیست و تنها راه برای تأمین مالی پروژهها مولدسازی است.
تاج فیروز ابراز کرد: ۲۸۲ پروژه نیمه تمام در استان داریم که اکثریت بیش از ۱۸ سال از کلنگ زنی آنها میگذرد و اقدام عملی مهمی صورت نگرفته است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی ادامه داد: ۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای نیمه تمام ورزشی در استان نیاز داریم و اعتبار کنونی ما برای پروژهها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.
وی تاکید کرد: اعتبارات ملی و استانی برای پروژههای ورزشی استان مناسب نیست و راه حلی جز مولدسازی برای اتمام پروژههای عمرانی استان نداریم.
تاج فیروز با اشاره به فروش املاک ورزشی مشهد در طرح مولدسازی خاطرنشان کرد: ارزش ریالی پروژههای مولدسازی شده در مشهد به مراتب بیشتر از نیشابور است و تبعیضی در این خصوص انجام نشده است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی اظهار کرد: با واگذاری و فروش زمینهای ورزشگاه انقلاب، بسیاری از پروژههای نیمه تمام شهرستان نیشابور به اتمام خواهد رسید و تمام مبلغ فروش آن در این شهرستان هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به پروژههای تعریفی بیان کرد: مهمترین پروژههای تعریف شده پس از فروش زمینهای ورزشگاه انقلاب را میتوان به استادیوم ۵ هزار نفری، سالن صخره نوری، استخر سرپوشیده، چمن مصنوعی در سطح شهر و استادیوم چمن ورزشگاه تختی است.
تاج فیروز ابراز کرد: برآورد اولیه ارزش ملک ورزشگاه انقلاب حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بوده و برآورد پروژههای تعریفی حاصل از فروش ملک ورزشگاه انقلاب حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است که بیشتر از مبلغ فروش ملک است.
امر مولدسازی به تکمیل پروژههای ورزشی در نیشابور کمک خواهد کرد
حامد حسینی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در کارگروه مولدسازی استان مساله محور جلو رفتیم و با شناسایی تمام عوامل اقدام به مولد سازی املاک در شهرستانها کردهایم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با اشاره به مولدسازی زمینهای ورزشگاه انقلاب نیشابور افزود: در قالب موافقت نامه دستگاه اجرایی با وزارت ورزش و جوانان تمام مبلغ حاصل از فروش و واگذاری زمینهای ورزشگاه انقلاب با فهرست بندی پروژهها به صورت ۱۰۰ درصد در این شهرستان هزینه خواهد شد.
وی با بیان تضمین هزینه ارزش افزوده فروش ملک ورزشگاه انقلاب در نیشابور بیان کرد: ماده ۱۹ طرح مولد سازی تضمین کننده تمام امور مولدسازی املاک و پروژهها در دولت است.
حسینی ابراز کرد: اعتبارات دولتی قطره چکانی است و امر مولد سازی به تکمیل پروژههای عمرانی و ورزشی در شهرستان نیشابور کمک خواهد کرد و میتوانیم به امر مولدسازی در نیشابور خوشبین باشیم و میتوانیم بد بین باشیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه و ۲۴ هزار میلیارد تومان ملک برای استان در طول این ماههای اخیر مصوب کردیم اما به اندازه مولدسازی در نیشابور ابهاماتی برای کسی در استان به وجود نیامده است.
وی عنوان کرد: آمادگی استاندار خراسان رضوی برای مولدسازی ملک خیابان بهار استانداری فعلی استان اعلام شده است و عنوان شده ساختمان جدیدی برای استانداری استان ساخته شود.
گفتنی است؛ دغدغه اصلی اهالی ورزش نیشابور در موضوع مولدسازی مجموعه ورزشی انقلاب این است که با فروش قسمتی از املاک این ورزشگاه در آینده نیز شاهد فروش بخشهای دیگری از این مجموعه ورزشی باشیم و در ارتباط با قوانین بالادستی مبنی بر اینکه تمام منابع مالی به خزانه داری کشور باید واریز شود و عدم اطمینان از بازگشت پول به شهرستان خلاصه میشود.
متأسفانه با وجود اعتراضات اهالی ورزش و جمعی از مردم در ارتباط به عدم فروش زمینهای ورزشگاه انقلاب همچنان شاهد پافشاری مسؤولان در استان و شهرستان مبنی بر مولدسازی قسمت پارکینگ مجموعه ورزشی انقلاب هستیم.
نظر شما