۸ بهمن ۱۴۰۲، ۱۱:۵۳

جاده مخصوص_۱۲

تداوم زیان‌دهی/ زیان انباشته خودروسازان ۱۷۴ هزار میلیارد تومان شد

تداوم زیان‌دهی/ زیان انباشته خودروسازان ۱۷۴ هزار میلیارد تومان شد

بررسی صورت های مالی سه خودروساز بزرگ کشور نشان می دهد که زیان انباشته ۹ ماهه امسال بالغ بر ۴۴.۹ همت بوده که در مجموع زیان انباشته را به ۱۷۴ همت رسانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی صورت‌های مالی ارائه شده از سوی خودروسازان به سامانه کدال نشان می‌دهد که زیان دهی خودروسازان همچنان ادامه دارد و هر ماه رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کند؛ به شکلی که مجموع زیان انباشته سه شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو تا پایان آذرماه (۹ ماهه امسال) به ۱۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

با توجه به اینکه خودروسازان در پایان سال گذشته به زیان انباشته ۱۲۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی رسیده بودند، بنابراین طی ۹ ماهه امسال بالغ بر ۴۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده‌اند.

زیان ۱۰۴ همتی ایران‌خودرو

گزارش صورت مالی ایران‌خودرو نشان می‌دهد که این شرکت تا انتهای آذر ماه امسال بالغ بر ۱۰۴ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته است؛ یعنی مجموع زیان انباشته این شرکت به ۱۰۴ هزار میلیارد تومان رسیده که تقریباً ۲ برابر سرمایه ثبت شده این شرکت است. همچنین این شرکت طی ۹ ماهه امسال ۱۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان زیان ناخالص داشته است.

جزئیات فروش خودرو از سوی این خودروساز بیانگر آن است که این شرکت در فروش ۴ محصول زیان زیادی را متحمل شده است که بیشترین زیان به گروه پژو تعلق دارد؛ در ۹ ماهه امسال حدود ۲۱۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع پژو به فروش رسیده که در مجموع بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان زیان از محل فروش این خودروها ثبت شده است.

در رتبه دوم زیان‌دهی نیز گروه سمند قرار دارد که ایران خودرو با فروش ۳۸ هزار و ۶۰۰ دستگاه از این محصول، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان کرده است.

همچنین این شرکت از ناحیه فروش رانا و دنا نیز زیان ثبت کرده است؛ به این ترتیب در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۷ هزار رانا فروخته شده که منجر به ثبت زیان هزار میلیارد تومانی شده است.

در این مدت بیش از ۶۲ هزار دنا به فروش رسیده که در مجموع منجر به ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی ایران خودرو شده است.

زیان ۴۸.۲ همتی سایپا

بررسی صورت‌های مالی شرکت سایپا نیز نشان می‌دهد که این شرکت تا پایان آذر ماه امسال ۴۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده است که مانند ایران خودرو بیش از ۲ برابر سرمایه ثبت شده خود زیان انباشته دارد. سرمایه ثبت شده این شرکت بالغ بر ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. همچنین سایپا در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان زیان ناخالص به ثبت رسانده است.

بررسی جزئیات فروش سایپا نیز مانند ایران خودرو بیانگر ثبت زیان از محل فروش تمامی محصولات به جز وانت است. بر این اساس سایپا طی ۹ ماهه امسال بیش از ۱۷۴ هزار دستگاه محصول خانواده ایکس ۲۰۰ (شامل کوئیک، ساینا و تیبا) فروخته که در مجموع منجر به ثبت بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی شده است.

این شرکت تا پایان آذر ماه ۳۶ هزار و ۶۰۰ دستگاه شاهین به فروش رسانده که زیان یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی را از این ناحیه ثبت کرده است.

البته همانطور که ذکر شد سایپا از محل فروش وانت سود می‌کند؛ این شرکت توانسته با فروش بیش از ۴۳ هزار دستگاه وانت، ۸۴۰ میلیارد تومان سود کسب کرده است.

زیان ۲۱.۸ همتی پارس‌خودرو

همچنین بررسی صورت مالی شرکت پارس خودرو نیز بیانگر تداوم زیان‌دهی این شرکت همچون ایران خودرو و سایپا است.

بر این اساس تا پایان آذر ماه امسال این گروه خودروسازی بیش از ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده است.

سرمایه ثبت‌شده پارس‌خودرویی‌ها در بورس، کمی بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ بنابراین زیان انباشته آنها از نصف سرمایه بالاتر است.

زیان انباشته ۱۰.۶ همتی در فصل پاییز

در این بین بررسی زیان‌دهی خودروسازان در ۳ ماهه پاییز نشان می‌دهد که در مجموع بالغ بر ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان زیان به زیان انباشته خودروسازان افزوده شده است.

بر این اساس به زیان انباشته ایران خودرو حدود ۷ هزار میلیارد تومان، سایپا حدود ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و پارس خودرو نیز کمی بیش از یک هزار میلیارد تومان افزوده شده است.

کد خبر 6006771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      2 0
      حسابرسان چند میلیاردی استخدام می کنند تا سود را پنهان و زیان سازی کنند. همه مردم این گونه شده اند
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      3 0
      خودرو را سه برابر قیمت واقعی اش نسبت به خودروهای کشورهای همسایه می فروشند بازهم زیان ده هستند قطعا توطئه ای در یک جا هست
    • ب م IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      0 0
      علت زیان ایران خودرو مشخص هست بهره بری پایین در برابر هر نیروی کار فقط ۹ تا ۱۱ دستگاه تولید دار در سال تولید جهانی ۳۰ الی ۵۶ دستگاه هست یعنی این شرکت پيش ۵۰ درصد نیرو کاری اضافه دار و مصرف کنندگان باید حقوق این افراد بیکار راه پرداخت کنند بی کیفیت
    • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      0 0
      دروغ محض است والله اگر زیان‌ده هستند چرا اکنون ایران خودرو دنبال تمدید تولید پارس افتاده است؟؟؟!!!
    • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۹
      0 0
      بشنو باور نکن اگه زیان ده هستن چرا بر اساس قانون تجارت تعیین تکلیف نمیشن شرکت بورسی هم هستن یک سال پیش ۹۰ میلیون گرفته هنوز ماشین نداده ولی تو ضرره هر کس این حرفهارو میزنه در هر پست و مقامی یه جای کارش میلنگه