به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، با اشاره به لزوم توجه به رعایت اصول ارگونومی در جامعه دانشآموزی کشور، گفت: اگر به دانشآموزان که در شرف شکلگیری ساختارهای اسکلتی و عضلانی هستند، آموزشهای مربوط به ارگونومی ارائه نشود؛ در آینده دچار انواع مشکلات موسکولواسکلتال میشوند که بخش زیادی از آن با حداقل هزینه قابل جلوگیری است.
زالی با اشاره به استفاده بسیاری از دانشآموزان از کولههای سنگین و نامناسب با فیزیک بدن، افزود: ممکن است این کولههای پشتی بسیار شیک و گران قیمت باشند اما اصول ارگونومی در آنها رعایت نشده باشد و در نهایت باعث میشود کودکان در معرض آسیب قرار بگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وزن کوله پشتی اکثر دانشآموزان بیش از ۱۵ درصد وزن آنها است، ادامه داد: کولهپشتی نباید بیشتر از ۱۰ درصد وزن دانشآموز باشد و والدین و اولیای مدرسه باید این مسئله را بررسی کنند، زیرا استفاده مستمر از کوله پشتی بیشتر از ۱۰ درصد وزن به ستون فقرات، استخوانها و مفاصل آسیب میزند.
وی در ادامه به اهمیت بند کولهپشتی اشاره کرد و گفت: بندهای کوله پشتی در توزیع وزن بر روی سیستم اسکلتی و ستون فقرات نقش مهمی ایفا میکنند و هنگام خرید کوله پشتی این نکته باید مدنظر قرار گیرد.
زالی، نامتقارن بودن کوله پشتی را یکی دیگر از نکات منفی در اصول ارگونومی دانست و خواستار توجه به اهمیت آن شد.
وی افزود: کوله پشتی باید طوری طراحی شده باشد که اشیای داخل آن زیاد حرکت نکنند که نکته سادهای است و هنگام خرید کوله پشتی باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کوله پشتی تنها یکی از موارد متعددی است که توجه به اصول ارگونومی آن در سلامت دانشآموزان اثرگذار است، گفت: موارد دیگری همچون میز و نیمکت، فضای انجام تکالیف در منزل و…، نیز مهم است که توجه به بسیاری از آنها شاید هزینه زیادی نداشته باشد و فقط احتیاج به آموزش همگانی دارد.
زالی تصریح کرد: ارگونومی هزینه زندگی را برای ما گرانتر نمیکند بلکه لذت و کیفیت زندگی را افزایش میدهد.
وی لذت بردن از اشیا را یکی از شاخههای ارگونومی عنوان کرد و گفت: یعنی وسایل مورد استفاده نه تنها نباید برای ما مشکل ایجاد کنند بلکه باید برای ما لذت نیز ایجاد کنند.
نظر شما