سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: خوشبختانه شهروندان تهران نسبت به گذشته نسبت به موضوعات ایمنی حساستر شده و مراقب بیشتری در جهت پیشگیری از حوادث و حفاظت از خود به عمل میآورند.
وی افزود: با توجه به برودت هوا و احتمال افزایش حوادث گاز گرفتگی از شهروندان تقاضا داریم در صورت افزایش تعداد وسایل گرمایشی از بخاریهای استاندارد استفاده کرده و حتماً مسیری را برای ورود هوا به داخل محیط به ویژه در منازل کوچک باز گذاشته و هرگز تمام راههای ورود هوا را مسدود نکنند چرا که باز گذاشتن مقداری از پنجره نزدیک به وسایل گرمایشی کفایت میکند.
وی بر لزوم نصب وسایل گرمایشی توسط افراد متخصص نیز تاکید کرد و گفت: بی احتیاطی و نا آگاهی در راه اندازی وسایل گرمایشی موجب میشود که این وسایل به درستی کار نکند و عدم کارکرد صحیح آن بسیار خطرساز است بنابراین این وسایل حتماً باید از سوی افراد متخصص نصب شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی پایتخت با بیان اینکه بخاریهای گازی، نفتی، شومینه، پکیج، آبگرمکن و موتورخانه میتواند منجر به تولید منوکسیدکربن و گازگرفتگی شود، افزود: بخاری که به مدت طولانی در محیط بسته روشن بماند نیز میتواند باعث تولید این گاز کشنده شود، این گاز به دلیل کاهش اکسیژن در محیط به وجود میآید، پس اگر یک وسیله شعله دار در محیطی وجود داشته باشد و راه مناسبی برای ورود هوا نباشد به زودی در آن محل گاز مونوکسید کربن تولید و منتشر میشود.
وی با بیان اینکه مونوکسید کربن گازی بدون رنگ و بو است، تاکید کرد: با کمی دقت میتوان از وقوع مسمومیت با مونوکسید کربن جلوگیری کرد و اگر شهروندان از وسایلی که دارای شعله است استفاده میکنند باید به این مورد توجه داشته باشند که حتماً یک راه برای گردش هوا در نظر بگیرند همچنین شهروندان میتوانند از هشدار دهندههای مونوکسید کربن استفاده کنند تا در صورت افزایش مونوکسید کربن در محل دستگاه دتکتور در این باره هشدار دهد.
ملکی با بیان اینکه نقص در سیستم دودکش نیز یکی از عوامل مسمومیت با مونوکسید کربن است، اظهارداشت: دودکش عایق که داخل دیوار است حتماً باید تا قسمت بالایی ساختمان رفته باشد. همچنین حتماً باید در انتهای لوله کلاهک H نصب شود، این کلاهک از ورود شاخ و برگ درختان به داخل لوله جلوگیری میکند و علاوه بر آن نیز موجب خروج هر چه بهتر آلایندهها میشود.
نظر شما